• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Arbeidsledighetsforsikring

Dersom du skulle miste jobben eller bli permittert, vil dette ha store konsekvenser for økonomien din. Selv om for eksempel dagpenger fra NAV er tiltenkt å hjelpe deg i disse tidene, vil det for de færreste være tilstrekkelig for å leve den samme livsstilen som tidligere. Blir en permittert, er det vanlig å bare få rundt 60 % av det en tjente tidligere, da riktignok også bare opp til et visst nivå.

Nettopp derfor er arbeidsledighetsforsikring så viktig å ha. Denne sikrer nemlig deg og din familie en stabil inntekt, selv om du skulle ende opp med å bli permittert eller miste jobben. Her er det vanlig at en betaler for å motta et visst ekstra beløp i tilfelle en skulle trenge dette. For eksempel kan en velge en polise som utbetaler 5,000 kr ekstra hver måned dersom en mistet jobben sin.

Hvordan fungerer forsikringen?

Arbeidsledighetsforsikring er noe mer komplisert enn hva folk flest tenker. Det er nemlig slik at forsikringen ikke bare utbetales med en gang en blir arbeidsledig, og den utbetales heller ikke i uendeligheten. Først og fremst tar det vanligvis 30 dager som arbeidsledig før forsikringen begynner å sette inn penger på din konto, da du tross alt kunne fått deg jobb i denne perioden.

Videre er det verdt å bemerke at arbeidsledighetsforsikring ikke varer i evig tid. Det er her gjerne en begrensning på rundt 3 år, og dessuten er det strenge krav å oppfylle. For eksempel er du nødt til å være registrert som arbeidssøkende hos NAV. Det må med andre ord vises en innsats for å ønske arbeid.

Beste arbeidsledighetsforsikring

Det finnes flere forsikringsselskaper som tilbyr arbeidsledighetsforsikring. For å sikre deg at du får den beste arbeidsledighetsforsikringen for ditt tilfelle, er det viktig at du identifiserer dine behov. Her kan du for eksempel tenke deg gjennom scenarioet med permittering, der du kan se hvorvidt du trenger en viss ekstra inntekt for å kunne betale regningene dine.

Arbeidsledighetsforsikring er en smart forsikring å ha, men det er ikke nødvendigvis slik at alle har behov for det. Har du for eksempel en veldig sikker og god jobb, samt godt med sparepenger til å ri av en liten storm, er det kanskje ikke så aktuelt for deg. Men er du som gjennomsnittsmannen i gata, trenger du en god arbeidsledighetsforsikring for å komme deg gjennom perioder med lavere inntekt.

Billig arbeidsledighetsforsikring

Selv om arbeidsledighetsforsikring er en veldig viktig form for forsikring for mange, er det helt klart slik at de fleste nok ønsker seg en billig arbeidsledighetsforsikring. Her kan det være lurt å for eksempel se gjennom en arbeidsledighetsforsikring test for å finne ut av hvilke selskap som er best for øyeblikket, hva de dekker, samt hvilken pris de har.

Husk på at prisen ikke er alltid, selv om den er viktig. Det som er minst like viktig for en billig arbeidsledighetsforsikring er at denne faktisk treffer de behovene du har. Det hjelper tross alt fint lite dersom forsikringen er billig, men du ikke får den dekningen som du behøver. Sørg derfor for å lese nøye gjennom de vilkårene som er fremmet i din forsikringsavtale, slik at du får dekker deg riktig.

Arbeidsledighetsforsikring pris

Så sant du har den riktige dekningen, kan du begynne å se etter prisene også. Arbeidsledighetsforsikring pris er vanskelig å sammenligne, i den grad at prisen her vil variere mye. Denne kostnaden kommer nemlig an på hvor mye du dekker deg for. Skal du dekke deg for 10,000 kr ekstra inntekt per måned, vil dette helt klart koste deg mer enn dekning på 5,000 kr per måned.

Merk også at forskjellen mellom selskapene her er ganske stor til tider. Jo høyere dekning du søker, jo større er gjerne forskjellen mellom de mange selskapene. Her er det også gjerne kampanjer og andre interessante muligheter inne i bildet. Søker du en god arbeidsledighetsforsikring pris, er det lurt å skaffe seg en rask oversikt over de mange mulighetene som befinner seg i markedet.

Sammenlign forsikringer i dag!

Uansett om du leter etter beste eller billigste arbeidsledighetsforsikring, er det best å sammenligne de forskjellige alternativene i markedet. Da får du nemlig en oversikt over hva de forskjellige aktørene har å tilby. Innenfor arbeidsledighetsforsikring opererer de aller fleste selskapene, slik at det er mange gode tilbud her.

Finn først og fremst frem til forsikringer som dekker dine behov, før du så sammenligner disse på pris. Da vil du helt sikkert bli overrasket over prisforskjellene samt forskjellene i tilbudet. Har du denne informasjonen tilgjengelig, kan du bedre fatte et fornuftig valg.

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste arbeidsledighetsforsikring nå