• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Barneforsikring

Barneforsikring er ment å sikre barnas økonomiske fremtid, uansett hva som skjer. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på barneforsikring og hvorfor denne er så viktig å anskaffe til dine barn for å sikre deres økonomiske fremtid

Barna er det viktigste vi har her i livet, og som foreldre ønsker vi å best mulig forsørge for dem. Det handler kanskje først og fremst om å forberede dem på voksenlivet. Her er det viktig at vi gir barna en trygg vei inn i verden, slik at de blir klare for de utfordringene som kommer. Det er derimot ikke alltid like enkelt å forutse hva som vil skje, og i enkelte tilfeller kan det hende barna aldri blir klare.

Hvert år havner barn og unge i ulykker som forårsaker uførhet, da potensielt for hele livet. Når barna ikke får entret arbeidslivet, sier det seg selv at de ikke får opptjent de samme pensjonspoengene som voksne har tjent opp etter mange år i arbeid. Da kan det bli tøffe økonomiske vilkår for barna i årene fremover, selv om staten for eksempel støtter dem med noe høyere uføretrygd enn andre.

Det er viktig som forelder å sikre barnas økonomiske fremtid, og nettopp her er det som kalles barneforsikring veldig viktig å skaffe tidlig.

Derfor er forsikringen viktig

Barneforsikring er viktig fordi barn ikke har noen garanti i at de vil kunne entre arbeidslivet. Barna dine er kanskje friske og raske nå, eller muligens ute og studerer til og med. Men hva skjer dersom en ung person eller et barn som aldri har jobbet, ender opp i en ulykke med varige skader? Da vil staten gi noe høyere uføretrygd enn vanlig, men fortsatt neppe nok til å leve utover et helt begrenset budsjett.

Ofte gjør de lave satsene at barna trenger direkte økonomisk hjelp fra foreldrene, og dette er uten at foreldrene mottar noen ytterligere støtte fra staten. Det hele ender dermed opp med en veldig dyr affære for foreldrene. I tillegg må en ikke glemme de mange kostnadene som kan oppstå ved ombygging av boligen, transport, og andre lignende kostnader.

Barneforsikring er myntet på å hjelpe til med dekningen av disse kostnadene, slik at foreldrene ikke skal måtte bære denne ekstra byrden. Når en har et barn som for eksempel er funksjonshemmet, vil det i løpet av kort tid tårne seg opp med kostnader. Mye energi vil bli brukt på situasjonen, og inntektsfrafall kan også forekomme for foreldrene i en slik situasjon.

Det er med andre ord slik at barneforsikring ikke bare er rettet mot barnas økonomiske fremtid, men også mot hvordan foreldrene skal kunne takle de mange utfordringene. Her er det penger som først og fremst vil være veldig utfordrende, og heldigvis dekker barneforsikring alt fra sykehusopphold med barnet, til nevnte ombygging av bolig med trapper og andre løsninger.

Klar? Få uforpliktende tilbud fra flere selskap

Beste barneforsikring

Den beste barneforsikring er den som dekker de mange behovene som både barna og foreldrene har når barnet opplever skader. Enten det er snakk om psykiske lidelser eller en fysisk funksjonshemning, vil det være mange behov barna har som en ikke tenker over. Disse er det viktig å kunne få dekket av forsikringen, slik at det er lurt å stille disse opp side om side for å sammenligne.

Først og fremst er det viktig å sikre seg at en finner en barneforsikring som passer ens behov nemlig. Her er det lurt å se gjennom hvor mye penger barnet vil få utbetalt månedlig, i forhold til hvor mye forsikringen koster. Det er jo slettes ikke sikkert at barnet noensinne vil trenge denne forsikringen, slik at en gjerne ikke tegner de aller dyreste forsikringene som finnes der ute.

Når du skal tegne forsikring, sender du inn dokumenter på barnas helse, og du må bevise at de ikke har skader eller funksjonshemning allerede. Dette er en viktig del av prosessen, og søknaden blir avslått dersom du forsøker å forsikre et allerede påvirket barn. Det er mulig å forsikre barn helt opptil 26 år, og det kan faktisk være lurt, med tanke på at mange er i utdanning eller ikke ennå har jobbet.

Billig barneforsikring

Billig barneforsikring bør ikke være noe mål i seg selv. Det er nemlig viktig at en som nevnt finner det riktige tilbudet i forhold til hvilke behov en har. En kan for eksempel hos de aller fleste forsikringsselskap velge mellom 2 eller 3 alternative barneforsikringer. Du får veldig mye gjennom en billig barneforsikring rent prismessig, men pleie og omsorg, samt helseforsikring, er ikke alltid inkludert.

Det er viktig å påpeke at du får en billigere forsikring prismessig, men samtidig er det mindre dekning, og dermed også mindre verdi. Skulle barnet ditt få en funksjonshemning og trenge pleie, er altså ikke pleien dekket av de rimeligste forsikringene. Da er det du selv som må betale for eller gjøre dette, noe som uansett vil være med på å påvirke din økonomi i de fleste tilfeller.

En billig barneforsikring får du best ved å sammenligne de aktuelle alternativene. Her er det ikke lurt å se gjennom de forskjellige tilbudene kun basert på pris, da det tross alt vil være forskjell i dekningen. Finn først og fremst frem til det behovet du mener at du og barnet ditt kan ha, før du videre begynner å sammenligne på pris. Barneforsikring pris kan nemlig variere mye.

Barneforsikring pris

Barneforsikring pris avhenger ikke overraskende av veldig mange faktorer. Barnets helsetilstand, dekningsgrad, samt beløpet du ønsker at barnet skal få utbetalt ved uførhet, er alle faktorer som spiller inn i prisen. Det vil ikke overraskende være utbetalingsbeløpet som gjerne utgjør den største forskjellen fra forsikring til forsikring her.

Dersom du velger å utelate helseforsikring og pleie, vil det gjerne bli en noe lavere regning. De fleste selskap vil la deg velge et mer magert tilbud, da dette fortsatt er veldig godt dekket opp. Du vil uansett gjennom barneforsikring kunne sikre ditt barn og deg selv godt, selv ved lavere priser på forsikringen.

Som nevnt ovenfor, er den beste måten å få en lavere barneforsikring pris på å sammenligne de mange alternativene som finnes der ute. Det er flere og flere forsikringsselskap i Norge som tilbyr denne formen for forsikring, og dersom du ønsker den beste prisen på barneforsikring, er det en god ide å sammenligne nøye de mange alternativene som finnes der ute.

Sammenlign barneforsikring nå!

Det finnes som nevnt flere forsikringsselskap som har barneforsikring i Norge. Du kan med god effekt sammenligne disse opp mot hverandre for å finne den beste og billigste barneforsikring til ditt barn. Har du allerede en forsikring, er det dessuten mulig å få denne byttet, dersom du skulle snuble over et bedre alternativ.

Ikke bare er det mange gode forsikringsselskap som tilbyr barneforsikring, men det kommer også flere selskap hvert eneste år på banen. Det er derfor mange sier at det er lurt å sammenligne forsikring årlig. Dette betyr ikke at en trenger å bytte hvert eneste år, men det er i hvert fall lurt å ha en oversikt over tilbudet der ute.

Potensielt sett kan en spare mye penger, samtidig som en dekker barnet sitt og seg selv for det som trengs. Barneforsikring er en viktig investering dersom du har barn, slik at dere begge er sikret om barnet skulle bli funksjonshemmet eller ute av stand til å arbeide på andre måter.

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste barneforsikring nå