• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Båtforsikring

Nordmenn elsker livet på sjøen, og flere av oss eier store eller små båter. For å virkelig kunne nyte båtlivet er det viktig at båtforsikringen er på plass. Da kan du med trygghet sette båten på vannet, uten å måtte bekymre deg over uhell, tyveri eller skader. En båtforsikring er ikke påbudt, men absolutt alle som eier båt og ferdes på sjøen bør ha en god båtforsikring på plass.

 

Derfor bør du ha båtforsikring 

De fleste båteiere vet at båtlivet fort kan bli en kostbar fritidssyssel. Dersom man også blir utsatt for en ulykke kan prislappen bli høy. Det kan koste å få en båt reparert, og er man involvert i en uheldig hendelse med en annen båt kan du også få store erstatningskrav rettet mot deg.

 

Da kan det være godt å ha en båtforsikring i ryggen, som både kan gi deg praktisk og økonomisk støtte og hjelp hvis du skulle trenge det. Båtforsikringen kan blant annet dekke:

 

 • Kostnader forbundet med ansvar og rettshjelp
 • Kostnader forbundet med bagasje
 • Kostnader forbundet med brann, tyveri eller hærverk
 • Kostnader forbundet med brudd på mast og bom
 • Kostnader forbundet med båtredning
 • Kostnader forbundet med drivstoffskader
 • Kostnader forbundet med ferieavbrudd
 • Kostnader forbundet med fører- og passasjerulykker
 • Kostnader forbundet med opphold og hjemreise
 • Kostnader forbundet med opplagsutstyr
 • Kostnader forbundet med skader på båten
 • Kostnader forbundet med totalskade
 • Kostnader forbundet med transport, opplag, sjøsetting og opptak              

Beste båtforsikring 

De fleste båteiere har i dag anledning til å vege mellom flere ulike båtforsikringer – både når det kommer til forsikringsselskap og forsikringsavtaler. Det kan være utfordrende å vite hvilken forsikring som er den beste båtforsikringen for deg. Her bør du alltid vurdere hvordan du bruker båten din, hvor du pleier å reise med den og hva du ønsker at forsikringen skal dekke.

 

Du vil kanskje trenge en type forsikring dersom du har en mindre båt, som du ikke bruker så ofte, men du vil ha mer nytte av en helt annen type båtforsikring dersom du har en større båt som du bruker oftere.

 

For mange vil det være viktig å dekke båten mot tyveri, hærverk og brann, mens de som har båten sin plassert på øde steder heller vil trenge en båtforsikring som har god dekning når det kommer til lange reiser, ferier eller skader på selve båten. Den beste båtforsikringen vil altså avhenge av din spesifikke situasjon og båt.   

 

Billig båtforsikring 

Mange som er på jakt etter en god båtforsikring, ønsker seg også gjerne en billig båtforsikring. Selv om det finnes mange varianter av forsikringer til en god pris der ute, er det ikke alltid en bør gå får det billigste valget. For noen kan dette faktisk ende opp med å koste deg mer på langsikt.

 

Når man betaler for en båtforsikring vil det nemlig ofte være slik at forsikringen blir dyrere dersom den skal dekke mer – og særlig dersom den skal dekke kostbare båter eller eiendeler på båten. Har man en enkel båt til en lav verdi vil det være enkelt å få en billig båtforsikring, men eier du en kostbar båt vil du nok måtte betale mer for en god forsikring.

 

Husk at kostnad og verdi er to ulike ting. Selv om en båtforsikring er kostbar, betyr ikke det nødvendigvis at du taper av verdi på det – snarere tvert imot. Før du bestemmer deg for en billig båtforsikring er det derfor lurt å alltid sjekke hva forsikringen dekker, og selvsagt sammenligne forsikringen med andre på markedet. 

 

Båtforsikring pris

Prisen på en båtforsikring vil variere fra selskap til selskap, og forsikring til forsikring. Den vil avhenge av flere faktorer, som for eksempel båtens størrelse, tilstand, alder og hvordan du bruker den. Samtidig vil båtforsikringsprisen også variere utfra hva du ønsker å forsikre i selve båten. Som sagt vil prisen ofte stige dersom du vil ha mye dekket av forsikringen.

 

De fleste forsikringsselskaper vil ofte la deg bestemme selv hvilken båtforsikring du ønsker å kjøpe. Likevel kan de gjerne være behjelpelige når det kommer til å anbefale en type forsikring som kan passe deg og din båt best.

 

Skaff deg båtforsikring nå

Selv om det ikke er pålagt med en båtforsikring, er det god grunn til at så mange båteiere ikke engang nøler med å gå til anskaffelse av en. Det kan koste enorme summer å ikke ha en skikkelig båtforsikring på plass.

Husk at dersom du allerede har en forsikring, kan det være fordelaktig å bytte ut denne i ny og ne. Prisene på båtforsikringer vil nemlig variere fra år til år. Da kan det være penger å spare på å sammenligne ulike tilbud regelmessig. 

Klar? Finn beste båtforsikring

Sammenlign båtforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste båtforsikring nå