10 Tips til en billig bilforsikring

tips til billigere bilforsikring

Når du skal finne en forsikring gjelder det å ha en god og dekkende forsikring. Når det er sagt er bilforsikringen gjerne den mest kostbare forsikringsavtalen du har. Dermed kommer det også godt med å finne en billig bilforsikring. Derfor har vi utviklet en liten artikkel med 10 tips for å enkelt finne en billigere bilforsikring.

1. Vurder dekningen din

Har du rett dekning på bilen din? Hvor gammel er bilen blitt? Hva ville verdien vært ved et salg? Det finnes forskjellige dekningsgrader som ansvarsforsikring, delkasko, og full kasko. Dersom du har en av de dyreste dekningene kan det være klokt å bytte til en rimeligere variant dersom bilen f.eks. er blitt gammel og er verdt lite.

2. Tilpass egenandelen din

Tåler du en høyere egenandel enn den valgte? Kanskje kan du tilpasse egenandelen ved eventuelle skader på en slik måte at du kommer billigere ut totalt sett.

3. Tilpass kjørelengden i forsikringen

Økt kjørelengde, gir økt pris på bilforsikringen. Dersom det viser seg at du reelt sett kjører mindre enn den kjørelengden du betaler forsikring for, vil det være klokt å nedjustere kjørelengden som forsikringen dekker. Vær obs på at du aldri bør kjøre mer enn det forsikringen dekker.

4. Utnytt samlerabatt på forsikringer


De fleste forsikringsselskap tilbyr i dag samlerabatter. Dette er rabatter som gir deg økt bonus ved å samle flere forsikringer hos ett selskap. Er det noen andre forsikringer du kan samle sammen med bilforsikringen din? I så fall vil du som oftest komme bedre ut ved å samle forsikringene på en plass. Ofte kan du spare et sted mellom 20% og 30% ved å samle forsikringene dine.

5. Se på forsikringspriser når du vurderer hvilken bil du skal kjøpe

Priser for bilforsikring er i stor grad påvirket av hvilken bil du skal forsikre. Dette gjelder på bilmerke, modell og årsmodell. Det er store forskjeller mellom de forskjellige bilene, og det anbefales derfor å sjekke forsikringspriser når du velger deg en ny bil.

6. Jobb opp en bedre bonus

Bonuser varierer fra 20% til 75%. Det er klart mest å spare på å forbedre bonusen på bilforsikringen din. Bonusen vil stige bl.a. ved å bytte forsikringsselskap og ved å opprettholde en positiv kjørehistorikk uten skader. Særlig for bilister med forsikring under 25 år vil det være lukrativt for å raskt å øke bonusen, ettersom man som ung har mye å hente på en forbedret bonus

7. Utnytt eventuelle medlemsfordeler

Flere foreninger og klubber har inngått avtaler med forsikringsselskap om billigere forsikringer. Det er ofte mye å spare på å sjekke dine medlemskap og se om organisasjonene du er medlem av har innarbeidet noen form for rabattavtale hos forsikringsselskap

8. Sammenlign forsikringsselskap

Det er klart at du bør sammenligne når du er ute eter en bilforsikring. Priser varierer i stor grad mellom de forskjellige selskapene, det samme kan sies om dekninger. Ved å bruke vår sammenligningstjeneste mottar du enkelt tilbud på bilforsikringen din helt gratis – og uten forpliktelser.

9. Bytt forsikringsselskap oftere enn du gjør i dag

Det nytter ikke å være en lojal kunde. Erfaring viser at de som bytter forsikringsselskap ofte også oppnår høyere bonuser, billigere priser og bedre vilkår. Vurder alternativene dine litt oftere enn du gjør i dag, og bytt når du finner noe som er bedre enn dagens forsikringsavtale. Dette vil sette i en god økonomisk posisjon.

10. Slik sammenligner du enkelt bilforsikringen hos forsikringtest.no på 3 minutter

  1. Fyll ut skjema med dine data
  2. Motta tilbud fra flere forsikringsselskap som ønsker å levere til deg – helt gratis
  3. Takk ja til et tilbud du syntes var bra, eller avslå alle tilbudene – helt uforpliktende

Kom i gang og få uforpliktende tilbud fra flere leverandører her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *