• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Boligforsikring

Å være forsikret er svært viktig – og er det noe du absolutt bør forsikre så er det boligen din. Når du tegner boligforsikring vil du slippe store utgifter dersom ulykker, brann eller tyveri skulle oppstå. Alle som har boligforsikring i Norge betaler inn avtalte summer til sitt forsikringsselskap, og dersom boligen blir utsatt for skade får du en erstatning. 

Det finnes et hav av boligforsikringer å velge mellom på markedet i dag. For førstegangskjøpere kan det være vanskelig å bestemme seg for riktig forsikring. For de som har eid bolig i mange år kan det være utfordrende å bytte boligforsikring, og kanskje spare store summer i løpet av året.  Usikker på hvordan du bør gå frem, eller om du i det hele tatt skal investere i en boligforsikring? Her får du hjelp til å finne beste og billig husforsikring.

 

Derfor bør du ha boligforsikring

Oppstår det skader i boliger eller fritidsboliger, vil boligforsikring kunne dekke utgiftene. De aller fleste boligforsikringer har også god dekning av naturskader – og kan hjelpe deg med å dekke utgifter dersom du trenger eventuell rettshjelp forbundet med boligen.

Alle som eier hus, rekkehus, leiligheter, hytter eller andre typer fritidsboliger bør ha boligforsikring. Dersom du er leietager, trenger du ikke boligforsikring. Da holder det med en billig innboforsikring.

De som eier eneboliger kan dra nytte av en egen type boligforsikring, nemlig villaforsikring. Dette er en type forsikring som ikke bare dekker selve boligen, men som også dekker innbo – det vil si møbler og annet inventar i boligen.

 

Hva dekker boligforsikringer?

Alle boligforsikringer er ulike, og vil dermed inneholde ulike avtaler og klausuler. Likevel er det ofte fellestrekk for flere typer boligforsikringer. En typisk boligforsikring vil eksempelvis dekke:

 • Utgifter forbundet med brannskader
 • Utgifter forbundet med vann- eller rør-skader
 • Utgifter forbundet med naturskader
 • Utgifter forbundet med tyveri eller hærverk
 • Utgifter forbundet med kasko eller andre skader
 • Utgifter forbundet med skadedyr, gnagere og råte
 • Utgifter forbundet med husleietap
 • Utgifter forbundet med utett tak eller vegg
 • Utgifter forbundet med rettshjelp
 • Utgifter forbundet med skader fra håndverksfeil
 • Utgifter forbundet med ombygging for rullestolbrukere
 • Utgifter forbundet med fullverdigaranti

 

Hva dekker innboforsikringer?

Innboforsikringer er viktige for både boligeiere, men også for leietagere. Selv om det finnes store forskjeller på innboforsikringer, vil som regel en vanlig innboforsikring vil blant annet dekke:

 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter naturkatastrofer
 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter vannskader
 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter brann
 • Utgifter forbundet med ødelagt mat dersom fryseren slutter å virke ved strømbrudd
 • Utgifter forbundet med tar eller skade av inventar etter innbrudd eller tyveri
 • Utgifter forbundet med rettshjelp

Når du skal tegne boligforsikring må du være klar over at hele systemet for slike forsikringer er bygget på ærlighet og tillit. Det betyr at man kan bli straffet for å lyve. Forsøker du for eksempel å hevde at du har mistet større verdier i brann eller til tyveri enn du egentlig har, vil dette være å regne som forsikringssvindel. Dette er ulovlig, og kan bli politianmeldt.

 

Beste boligforsikring

Det vil i stor grad variere hva som er den beste boligforsikringen fra person til person, og bolig til bolig. For noen vil det være viktig med god dekning av brannskader, mens for andre vil dekning av vannskader veie tyngst. Den aller beste boligforsikringen vil med andre ord være den forsikringen som dekker dine behov på best mulig måte.

Det er greit å vite at du faktisk ofte kan kjøpe forsikringer enkeltvis – og at det er mulig å gjøre dette i ulike forsikringsselskaper. Det betyr at du kan ha flere forsikringer hos ulike selskap, eller flere ulike forsikringer i ett selskap. Dette åpner opp for kombinering av de avtalene som er viktigst for deg. Du kan altså skreddersy egne forsikringsavtaler.

Klar? Finn beste boligforsikring

Ute etter billig boligforsikring?

Selv om du kanskje ønsker deg en billig boligforsikring, bør ikke kostnaden gå på akkord med innholdet i forsikringen. Det finnes både dyre og billige boligforsikringer å velge mellom, og selv om pris er viktig, vil alltid avtalen i seg selv være viktigst. Svært mange forsikringsselskap kan gjerne komme med ulike tilbud, til ulik pris. Vei disse opp mot hverandre – og velg alltid den modellen som er mest gunstig for deg.

Husk at billige forsikringer ofte dekker mindre. Selv om du da sparer penger på forsikringen din, kan du likevel ende opp med å tape på sikt. Dårligere dekning kan straffe seg dersom boligen din plutselig blir utsatt for brann, innbrudd eller en naturkatastrofe.

Bor du i et område hvor det for eksempel er vanlig med flom eller steinras vil det være helt avgjørende å velge en forsikring med god dekning for nettopp dette, framfor å velge en billig forsikring. Selv om billig er bra, er det ikke alltid det beste – spesielt når det kommer til forsikringer.  

 

Boligforsikring pris

Pris på boligforsikring vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Som regel er det alltid slik at de forsikringene som dekker mest, også er de dyreste forsikringene. Prisene kan også variere fra år til år, noe som i og for seg er en god grunn til å sjekke boligforsikringspris med jevne mellomrom. Undersøk alltid ulike priser før du bestemmer deg for boligforsikring, men pass også på at du sjekker ut vilkårene for forsikringene. Selv om du gjerne vil spare penger på forsikringen din, må du likevel være sikker på at du er godt dekket.

Det aller viktigste å få forsikret i en boligforsikring er det med størst verdi. Eier du flere boliger vil det dermed være viktig å sikre best forsikring for boligen med høyest verdi. Husk også at selv om prisen på boligforsikring kan koste, vil beløpet falme sammenlignet med å måtte erstatte en hel bolig etter brann eller en naturkatastrofe.

 

Skaff deg boligforsikring nå

Det er en god grunn til at nesten alle i Norge velger å investere i boligforsikring og innboforsikring. Dette er rett og slett en utrolig viktig forsikring å ha på plass. Det er tross alt hjemmet ditt vi snakker om. Skulle noe skje er det betryggende å vite at man blir ivaretatt og passet på av en god boligforsikring.

Det finnes som sagt mange ulike forsikringsselskaper her til lands, som tilbyr gode avtaler for boligforsikringer. Det kan være mye å tjene på å sammenligne tilbudene, og sette dem opp mot hverandre. Både når det kommer til kostnad og innhold i avtalene. Kun da finner du virkelig ut hva som er den beste, og mest rimelige boligforsikringen for nettopp deg.

Er du førstegangskjøper – og aldri har hatt boligforsikring bør du absolutt ta deg god tid, og tenke nøye gjennom valget ditt før du signerer en avtale med et selskap. Pass på at du kommer godt ut av avtalen, og at boligforsikringen dekker alle dine behov på en tilstrekkelig og tilfredsstillende måte.

De som lenge har eid bolig, har gjerne hatt samme boligforsikring i mange år. Det er faktisk ikke alt for vanlig å bytte forsikringsavtale eller forsikringsselskap, selv om det kan være mye å tjene på å gjøre nettopp dette. Å skifte beite kan gange både lommeboken, og boligen din.

Ta derfor en revurdering av din eksisterende boligforsikring regelmessig, og være åpen for et eventuelt bytte dersom du oppdager en bedre avtale et annet sted. Du kan alltids sjekke med ulike forsikringsselskap, slik at du finner ut hvorvidt din boligforsikring er den rette typen for deg, din familie og ditt hjem.

Sammenlign boligforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste boligforsikring nå

Få svar på vanlige spørsmål om boligforsikring

Kan boligforsikringen dekke boligsalg?

Boligforsikring beskytter deg mot økonomiske tap som følge av skade på boligen, for eksempel brann og plutselige skader. En boligselgerforsikring beskytter deg ved reklamasjon og krav i etterkant av boligsalg. Ifølge selgebolig.no, bør du derfor ha egen boligselgerforsikring. Kontakt gjerne forsikringsselskapet ditt for å sjekke nøyaktig hva forsikringen din dekker.

Hvor mye koster det å forsikre en bolig?

Prisen på boligforsikring varierer veldig, basert på faktorer som type bolig, byggeår og verdien av hjemmet og innboet. Kostnaden kan også variere mellom ulike forsikringsselskaper og hva forsikringen dekker. Du kan forvente å betale alt fra 4000 kr til over 20 000 kr for husforsikring. Det kan være smart å sammenligne priser og tilbud før du bestemmer deg.

Hvilke forsikringer må man ha på leiligheten?

 I Norge er det ikke lovpålagt å ha forsikring på leilighet, men det er sterkt anbefalt. Forsikringer er spesielt viktig for deg som har lån med pant i bolig. De fleste velger å ha både en forsikring for selve bygningen og en innboforsikring. Hvis du bor i et sameie eller borettslag, inngår husforsikringen ofte i felleskostnadene og kalles gjerne for sameie- og borettslagforsikring.

Hva er forskjellen mellom hus- og innboforsikring?

Husforsikring dekker selve bygningen og faste installasjoner som kjøkkeninnredning, integrerte baderomsmøbler og fastmonterte skap. Innboforsikring dekker derimot løse eiendeler inne i boligen, for eksempel møbler og elektronikk. Begge typer forsikringer er viktige for at hjemmet ditt skal være fullstendig beskyttet mot skader og uhell.