• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Slik bytter du forsikring

Forsikringer er helt essensielle for å beholde økonomisk trygghet, også når ulykker forekommer. Disse skjer nemlig med jevne mellomrom, og de økonomiske konsekvensene kan være helt fatale dersom en ikke har beskyttet seg selv. For eksempel er det å måtte betale for å dekke alle reparasjonene på en bil helt urealistisk for mange ved et totalvrak.

Allikevel er det ikke alle som er fornøyde med forsikringen sin. Dette kan for eksempel handle om prisen, dekningen, eller kanskje til og med kundeservicen. Samtidig er det også mange som ikke vet hvor god eller dårlig forsikringen deres er, da de bare har hatt denne aktiv i mange år uten å gi det stort mere tanker. Da er det ofte slik at en har overbetalt for middelmådig dekning over tid.

Dersom du er en av de mange som ikke har byttet forsikring på en stund, kan det være en god ide å sammenligne de mange alternativene som finnes der ute. Ikke bare dukker det opp nye selskap hele tiden, men det er også et godt utvalg av forsikringsselskap som faktisk endrer på sine priser og dekninger hele tiden. Følger du nøye med, kan du virkelig dra nytte av konkurransen i dette markedet.

Det finnes i dag nemlig flere titalls forsikringsselskap med dekninger innenfor de fleste områder, fra boligforsikring og reiseforsikring, til mer moderne poliser som hundeforsikring for eksempel. Men hvordan bytter du egentlig forsikring fra et selskap til et annet? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan bytteprosessen foregår i praksis.

 

Bytte forsikringsselskap

Det sies ofte at det er lurt å se seg om etter et nytt forsikringsselskap, men ikke nødvendigvis bytte, en gang i året omtrent. Her vil det som nevnt være nye selskap og nye kampanjer i sving. Det å bytte forsikringsselskap kan spare deg flere tusen kroner, dersom du finner den beste forsikringen innenfor hvert område. Bolig, innbo, reise, og andre typer forsikringer du har, tårner seg fort opp.

Folk flest er ikke spesielt kritiske til kostnaden av sine forsikringer, da disse ofte er automatisk betalt og gjerne ikke betydelige beløp hver for seg. Men legger du dem sammen, betaler du faktisk ganske store summer i forsikring årlig. Det er ikke uvanlig at en norsk familie betaler flere titalls tusen kroner i forsikringer hvert eneste år. Dermed er det potensielt mye penger å spare her.

Forsikringsselskapene har nemlig forskjellige priser og dekninger. Kanskje kan du bytte til et forsikringsselskap som har mer passende forsikring for deg. Det er ikke nødvendigvis slik at du alltid sparer penger direkte, men dersom du for eksempel finner en forsikring med gode vilkår for vannskader til din gamle bolig, kan det lønne seg å bytte og å gå opp i pris.

Det er også mulig at du ønsker å bytte grunnet dårlige opplevelser med kundeservice. En viktig faktor ved valg av forsikring for mange, er at en får pengene sine utbetalt kort tid innen uhellet inntreffer. Dermed kan en på best mulig måte dekke de kostnadene som måtte oppstå. Faktorer slik som bonusordninger og pålitelighet, samt mange flere, kan også være med på å påvirke et bytte.

 

Si opp forsikring

For å bytte forsikring, er det viktig at du sier opp forsikringen hos ditt nåværende selskap. Her kan det muligens være en oppsigelsestid i kontrakten som kan være lurt å se nærmere på. Du vil tross alt neppe betale forsikring til to forskjellige leverandører gjennom hele oppsigelsestiden hos ditt gamle selskap. Dobbeltforsikring har nemlig ingen effekt i å sikre deg noe mer, slik at dette er bortkastet.

Samtidig vil du heller neppe at du skal gå gjennom noen dager uten forsikring. En vanlig feil mange gjør, er at de sier opp sin forsikring, for deretter å lete etter et nytt forsikringsselskap. Innen kort tid vil en nok finne et godt alternativ, men ulykker kan forekomme i de dagene hvor en ikke har støtte. Merk at det tar litt tid å få forsikringen på plass noen ganger, så du skal ta høyde for dette.

Når du skal si opp forsikring, er det alltid best å ha et alternativ i bakhånd. Du kan tross alt sammenligne og innhente tilbud på forsikringer, uten å tegne disse. Når du har all den informasjonen du trenger, og finner ut av hvilken forsikring du skal bytte til, kan du si opp din nåværende forsikring. Da vil du i løpet av kort tid kunne få din nye dekning med de nye prisene.

Det er for øvrig ofte selskapene selv som tar seg av selve byttet, og du er minimalt involvert, bortsett fra oppsigelsen og registreringen av ny kontrakt med det andre selskapet. Merk at det finnes enkelte spesielle situasjoner og spørsmål, slik som ved bilforsikring. I avsnittet nedenfor skal vi gå over hvordan det å bytte forsikring på bil fungerer i praksis.

 

Bytte forsikring på bil

Bilforsikring er nemlig ikke helt som andre forsikringer. Denne forsikringen belager seg blant annet på bonusordninger som mange andre forsikringer ikke har. Disse ordningene tilsier at du får en bonus på forsikringen dersom du unngår ulykker. Bonusen er rett og slett en rabatt på sluttregningen, og er du uten ulykker i mange år, kan du faktisk få så mye som 75 % rabatt hos enkelte selskap.

Da er det selvfølgelig ingen lystig ide å tenke over at en skal bytte forsikringsselskap. For her tenker naturligvis de aller fleste at det vil være snakk om potensielt å miste sin bonus. Allikevel er ikke dette tilfelle, og de fleste lar deg faktisk ta med bonusordningen din når du skal bytte selskap. Bonusen din ser du på forsikringsselskapets egne nettsider, og de tar seg av dette byttet konkret.

Et poeng som er verdt å nevne ved bytte av bilforsikring, er at du også kan bytte hvilken forsikring du har på de forskjellige bilene dine. Har du for eksempel en bilforsikring med 75 % bonus på den billige bilen din, og en bilforsikring med 40 % bonus på den dyre bilen din, er det mye å spare på et bytte. Jo dyrere bilen din er, jo større er sjansen for at det å bruke den høye bonusen der er gunstig for deg.

Det er også verdt å nevne at du ved bilforsikring kan bytte bonusen over til din ektefelle eller samboer. Her er det dessverre ikke mulig å bytte bonusen over til barna sine, men en kan fortsatt få barna til å bytte bilforsikring og ta på seg tegning av kontrakten i sitt eget navn. Da vil barna spare veldig mye, noe som er spesielt gunstig dersom du uansett bidrar økonomisk med regningene.

 

Sammenlign forsikringer

For å få mest ut av ditt bytte av forsikring, er det viktig å bruke sammenligning. Det vil være lite hensiktsmessig å velge forsikring på samme måte som en har gjort tidligere, der en bare velger det første og det beste. Kanskje har du allerede det beste alternativet, og muligens var det første tilbudet du støtte på best, men det er alltid mer sannsynlig at god sammenligning avdekker bedre alternativ.

Det er dessuten veldig enkelt å sammenligne forsikringer på nett i dag. Enten det er snakk om bolig-, bil-, reise-, eller innboforsikring for eksempel, kan du enkelt sammenligne dekning, pris, kundeservice, og flere andre faktorer på nett i dag. Dermed får du en rask oversikt over det tilbudet som selskapene har, slik at du kan gjøre en god sammenligning av det som tilbys.

Her er det viktig å være nøye i sitt arbeid, da mange ikke inkluderer alle faktorer. Sammenligner du bilforsikringer for eksempel, er det ikke bare totalpris og dekning som er viktig. Husk også på hvordan bonusordningene påvirker kostnaden din. Har selskapet en god bonus nå, men det andre sparer deg opptil 75 % om bare noen få år, er det slettes ikke sikkert at det første selskapet er best for deg.

 

Få tilbud på forsikringer!

Du kan relativt enkelt få tilbud på forsikringer i dag. Det er viktig å holde oversikten over hva som rører seg i markedet, slik at en vet at en til enhver tid har de beste forsikringene for sine gjenstander. Her er det viktig å både ha den tilstrekkelige dekningen, samt finne frem til de rimeligste prisene på dette nivå. Sammenligner en godt, er det mye penger å spare her.

Mange tenker nok at det å bytte forsikring høres slitsomt ut, og at besparelsene på noen hundre kroner her og der ikke er stort. Men ser du derimot på det totale bildet i lengden, betaler de fleste norske familier flere titusener i forsikring årlig gjennom de forskjellige ordningene. Da er det potensielt mye penger å spare dersom en finner de riktige alternativene i markedet.

Prosessen er uansett enkel, og det er selskapene selv som tar seg av mye av jobben. I praksis skal du bare si opp avtalen med nåværende forsikringsselskap, før du videre tegner forsikring hos ditt nye selskap, akkurat som om det var første gang du tegnet en forsikring. Vær derimot nøye i jobben denne gangen, slik at du finner et selskap du kan være fornøyd med i mange år fremover!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang