• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring begravelse

En begravelse er aldri en enkel oppgave å komme seg gjennom, men de aller fleste mennesker må før eller siden gravlegge en av sine kjære. Midt oppi sorgen, kommer selvfølgelig også de økonomiske bekymringene krypende inn. Hvem skal dekke den bortfalte inntekten, og hvordan skal begravelsen dekkes?

En forsikring som dekker begravelse her, er veldig nyttig å ha. Den fjerner nemlig mange av de økonomiske bekymringene som personer utsettes for. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker begravelse, da det finnes et par aktuelle forsikringer for nettopp dette.

Slik fungerer dødsfallsforsikring

Begravelsen er unektelig en stor økonomisk bekymring for mange mennesker. Der en fortsatt ønsker å tilby den avdøde et verdig og fint farvel, er det unektelig dyrt å begrave sine kjære. Nettopp her skal en forsikring slik som dødsfallsforsikring være med på å løse de økonomiske utfordringene en møter på.

Faktisk er dødsfallsforsikring myntet på å gi de etterlatte en bedre økonomisk trygghet. Som nevnt i innledningen kan inntektsbortfallet fra en person i familien komme veldig utfordrende på. Dette gjelder spesielt dersom kun den ene parten jobbet for eksempel. Da er dødsfallsforsikring nyttig.

Betalingen er en engangsutbetaling, og denne kommer raskt inn på konto. Du kan velge å forsikre deg for opptil flere millioner kroner hos selskapene, men da er det også vel og merke med en høyere månedlig kostnad. Merk at dødsfallsforsikring for øvrig også gjelder for alle typer dødsfall.

Forsikring som dekker begravelse for dødsfall i utlandet

Dersom en nordmann dør i utlandet, er dette selvfølgelig en veldig kjedelig situasjon rent økonomisk. De fleste familier, samt personen selv, har nok et ønske om begravelse i Norge. Da må kisten transporteres over landegrenser, noe som gjerne ofte vil kreve fly grunnet den lange distansen.

Det finnes heldigvis en forsikring som dekker begravelse for dødsfall i utlandet. Reiseforsikring vil nemlig ta seg av alle kostnadene for å overføre kisten. Dette er kostnader som kan bli skyhøye, da en ikke bare må betale flybillett, men også transporten og den litt mer kompliserte tollen også.

Når en deretter kommer til Norge, er det allikevel dødsfallsforsikring eller egne penger som skal dekke begravelsen. Her vil en være nødt til å betale for transporten innad i Norge, begravelsen i kirken, og andre kostnader slik som mat, dersom en skal ha en sammenkomst etter begravelsen.

Derfor bør du ha forsikring som dekker begravelse

Begravelse kan som nevnt bli veldig dyrt. Først og fremst er der dyrest om du må fly inn kiste fra utlandet. Her er det lurt å ha reiseforsikring uansett, da av mange andre tilleggsgrunner også. Det er videre anbefalt å ha det som kalles en dødsfallsforsikring, både for å dekke begravelse og bortfall av inntekt.

Kanskje har en midlene tilgjengelig for å dekke begravelsen i seg selv, men de ovennevnte forsikringene er uansett lurt å ha for andre tilfeller også. Det er tross alt ikke slik at en helt spesifikt og unikt forsikrer seg for begravelser. De ovennevnte forsikringene bør være på plass uavhengig.

Ikke velg forsikring i hast

Mange velger sin forsikring i hast. Det første og det beste er sjeldent det rette valget her. Du kan både finne bedre og rimeligere betingelser veldig ofte, dersom du på en fornuftig måte sammenligner de mange alternativene som finnes i markedet.

Ved å sammenligne, kan du dessuten også få et resultat du blir mye mer fornøyd med. Enten du leter etter en forsikring som dekker begravelse, eller kanskje noe helt annet, vil du garantert finne et bedre selskap om du investerer tid i letejakten.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang