• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring drenering

Drenering skal sørge for at huset frastøter seg vann. Enten det er flom, eller rett og slett hardt regnvær, kan vann komme seg inn i grunnmur, samt ned i kjelleren. Det er selvfølgelig ingen stor fordel, da det fører til vannskader, slik som råte og ødelagt konstruksjon i hjemmet.

Selv med god drenering, kan vannskader oppstå. Det er derfor viktig å ha en forsikring som dekker drenering, spesielt dersom du akkurat har pusset opp kjelleren for eksempel. Vann er husets største fiende, så du bør beskytte deg mot dette. I denne artikkelen ser vi nærmere på forsikring som dekker drenering.

Hvilke forsikringer dekker drenering?

Det er først og fremst boligforsikring de fleste ser til når det gjelder vannskader. Denne forsikringen dekker brann, vannskader, og for eksempel feil og mangler i huset, enten du kjøpte av en tidligere eier, eller en byggentreprenør. Sånn sett er forsikringen veldig god på å dekke kostnader.

Allikevel er det ikke alt den dekker, og noen ganger kan det hende at boligforsikring ikke vil dekke drenering for eksempel. Det er da til tross for at den dekker alle andre former for vannskader. Derfor skal du være veldig obs på å lese gjennom den avtalen som du har med ditt forsikringsselskap.

Merk at dersom du utbedrer dreneringen selv, kan det hende at forsikring som dekker drenering uansett ikke gjelder. Det er ofte slik at vannskader, brannskader, og andre skader på huset, ikke kan være et resultat av dine feil. Har du drenert dårlig rundt huset, og kanskje til og med svekket dreneringen, blir kostnaden din å bære.

Superforsikring for vannskader

For å være helt sikker på at du har forsikring som dekker drenering, kan det være en god ide å kjøpe superforsikring. Dette er en type forsikring som altså dekker mer enn det de vanlige forsikringene gjør. Denne typen forsikring går igjen for alle former for forsikring i Norge, og er regnet som best.

En superforsikring for vannskader vil gi deg muligheten til å bli dekket ved mangel på god nok drenering. Dette gjelder da ikke bare dersom det skulle være ekstrem flom for eksempel. Du kan også få dekket kostnader relatert til hardt regnvær, samt når vannet sniker seg inn over tid.

Det er verdt å merke seg at en slik forsikring vil koste ekstra, i tillegg til boligforsikring som du uansett bør ha. Allikevel kan det være veldig lurt å benytte seg av en slik forsikring dersom en akkurat har innredet kjellerstua, eller potensielt har andre verdifulle gjenstander oppbevart der.

Lønner forsikring som dekker drenering seg?

I utgangspunktet skal en vanlig boligforsikring dekke de aller fleste vannskader. Det viktigste du kan gjøre er å lese vilkårene nøye. Har du allerede en boligforsikringen, bør du se etter om avtalen med forsikringsselskapet sier noe spesifikt om vannskader relatert til drenering. Gjør den ikke det, bør du ringe.

Superforsikring for vannskader er ikke veldig dyrt, men det er tross alt ingen grunn til å forsikre seg dobbelt opp med denne, dersom boligforsikringen allerede forsikrer deg. Gjør den ikke det, vil altså valget rundt superforsikring avhenge av om du har en verdifull nok kjeller eller ei.

Sørg for å sammenligne forsikringer

Uavhengig av situasjonen, er det viktig at du sammenligner forsikringer. Du bør finne ut av de eksakte prisene, samt hva forsikringene faktisk dekker. Innenfor vannskader kan dekningen være vidt forskjellig fra selskap til selskap.

Når du sammenligner forsikringer, kan du være sikker på at du finner et resultat som du vil bli fornøyd med. Dette gjelder uansett om du leter etter en forsikring som dekker drenering, eller en hvilken som helst annen forsikring.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang