• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring leddgikt

I løpet av livet kan en ende opp med å oppleve alvorlige og kritiske sykdommer. Enkelte er selvfølgelig mer alvorlige, men selv lidelser som leddgikt kan ende opp med å bli ganske seriøst. Her er det vanlig at en vil slite med å utføre sitt arbeid, spesielt dersom dette er av en fysisk karakter.

Da er det lurt å ha en forsikring som dekker leddgift. Dette vil da være en forsikring som gir familien din en trygghet i en tid der du kanskje ikke vil være i stand til å jobbe som tidligere. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker leddgikt og hva dette faktisk innebærer i praksis.

Alvorlig eller kritisk sykdom

Selv om leddgikt naturligvis ikke trenger å være så ille, regnes det allikevel ofte som en alvorlig eller kritisk sykdom. Det er nettopp disse navnene som forsikringsselskapene også benytter for sine forsikringer som dekker denne typen sykdom. Se derfor etter disse om du ønsker forsikring som dekker leddgikt.

Denne typen forsikring er uansett rettet mot de fleste alvorlige eller kritiske sykdommer. Her inkluderes alt fra kreft, til slag, og nyresvikt. Forsikringsselskapene har noe forskjellige dekninger her, men vanligvis inkluderes de aller fleste tenkelige alvorlige og kritiske sykdommer, da inkludert leddgikt.

Dekningen sikrer først og fremst familien din økonomisk gjennom en hurtig engangsutbetaling. Denne utbetalingen går gjennom så snart en sender inn dokumentasjon til forsikringsselskapet. Her vil legeerklæring for å bevise tilstanden, slik som leddgikt for eksempel, nødvendig.

Alvorlig leddgikt dekkes kun

Merk at det ikke er alle former for leddgikt som dekkes av forsikringen. Det er derimot slik at leddgikt, slik som mange andre sykdommer og lidelser, kan utvikle seg sterkt med tiden. Dermed er det et viktig poeng at du kan få nye diagnoser av leger for å se om tilstanden er forverret med tiden.

Du må uansett kunne påvise alvorlig leddgikt for at forsikringer som alvorlig og kritisk sykdom faktisk skal gjøre seg gjeldende. Dette kan selvfølgelig være noe frustrerende, men forsikringsselskapene er gjerne greie her. Sliter du med å fullføre jobben din, vil du mest sannsynlig motta utbetalingen fra forsikringsselskapet.

For forsikringer med navn som alvorlig sykdom og kritisk sykdom, er det uansett viktig å bemerke seg at disse ikke vil dekke deg dersom du dør innen 30 dager etter diagnosen eller operasjonen. Da er det en livsforsikring du heller bør ha på plass for å kunne sikre din familie rent økonomisk.

Lønner forsikring som dekker leddgikt seg?

Forsikring som dekker leddgikt og andre alvorlige lidelser og sykdommer er absolutt nyttig. Dersom du har ansvaret for å brødfø en familie, er det selvfølgelig alltid en risiko for at sykdom setter deg ut av jobb. Er det for eksempel historie for leddgikt i familien, kan det fort hende at du også får det.

Det er en god ide å minimalisere risiko gjennom forsikringer, og da kanskje spesielt lurt er det å minimalisere økonomisk risiko for inntekt. Forsikringene med navn alvorlig sykdom og kritisk sykdom er et sikkerhetsnett for familien, i tilfelle økonomisk usikre tider skulle forekomme grunnet sykdom.

Ikke gå for det første og beste

Når du skal velge en forsikring som dekker leddgikt, er det fort gjort å gå for det første og beste. Men i markedet for forsikringer finnes det veldig mange aktører, slik at det lønner seg å sammenligne og få en oversikt her.

Da kan du nemlig gå betingelsene i sømmene og finne ut av hvilke lidelser og sykdommer som dekkes. For eksempel kan det hende at mindre alvorlig leddgikt dekkes hos enkelte aktører enn andre. Dessuten er selvfølgelig pris, kundeservice, og andre betingelser viktige å sammenligne for å finne et bra alternativ.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang