• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring streik

Når reisenervene begynner å bygge seg opp, vet du at du er klar for å dra på tur. Enten det er varmere strøk, en spennende storby, eller kanskje en skjult perle som venter, er det alltid kjedelig å få beskjeden om at flyselskapets ansatte er i streik. Dette kan tross alt ende med at flyet ditt ikke letter.

Hvordan får du pengene tilbake eller ny billett dekket? Finnes det en forsikring som dekker streik? Det er mange spørsmål som dukker opp i tiden før avreise dersom streiken blir et faktum. I denne artikkelen skal vi se nærmere på om forsikring som dekker streik er en mulighet for deg som reisende.

Reiseforsikringen dekker ikke streik

Det finnes dessverre ingen forsikring som dekker streik i dag. Dette er ikke inkludert inn under de mange fordelene som reiseforsikringen tilbyr. Du kan få hjelp av forsikringen din i en rekke tilfeller, men streik og konkurs er to gode eksempler på situasjoner der reiseforsikringen ikke vil utbetale noe.

Dette betyr derimot ikke at du bør droppe reiseforsikringen selvfølgelig. Blant fordelene med reiseforsikring, er det at du får dekket sykehusopphold, tyverier, kanselleringer ved reiseforbud, tapt bagasje, og mye mer. Det er som mange sier en risikosport å reise uten å ha tegnet reiseforsikring.

Dersom flyselskapet annonserer en streik, er det ingen grunn til å ringe forsikringsselskapet. De vil i disse tilfellene bare be deg om å heller ta en prat med flyselskapet, da de er den eneste parten som kan gjøre noe med dette.

Flyselskapet bærer alt ansvar

Det er flyselskapet som bærer ansvaret ved en streik. Dermed er det også hit du skal rette dine henvendelser. Her er det forskjell på hvordan sakene behandles ettersom om streiken fører til en kansellering av flyvningen eller bare en forsinkelse. Dine rettigheter avhenger av lengden på forsinkelsen.

Dersom flyet er forsinket i opptil 3 timer, vil du vanligvis bli tilbudt gratis mat av flyselskapet. Videre kan du få krav på hotell og videre transport dersom forsinkelsene drar ut enda mer. Blir reisen kansellert, vil du ha krav på at flyselskapet skaffer deg billetter hos et annet flyselskap med avreise til samme destinasjon.

Merk at det er noe forskjell på innenlands og utenlands flyvninger. Ved innenlands flyvninger skal det ikke mer til enn et par timer med forsinkelser før du får gratis mat. Dessuten kan du også innenlands ha krav på alternativ transport, dersom dette potensielt kan være en mulighet som får deg frem raskere.

Ingen forsikring som dekker streik

Det finnes for øvrig ingen forsikringer utover reiseforsikring som dekker streik heller. Allikevel er det fortsatt lurt å tegne reiseforsikring som sagt. Det oppstår nemlig en hel del situasjoner der reiseforsikringen faktisk er en livredder. Selv om det er ingen forsikring som dekker streik, dekker reiseforsikring mye annet.

Dette inkluderer som nevnt sykehusopphold, tapt bagasje, tyveri, og en rekke andre situasjoner. Det å reise på ferie uten å ha tegnet reiseforsikring er ingen god ide. Når det først da hender deg noe, kan dette ende opp med å bli en veldig dyr affære.

Sammenlign forsikringer

Sammenligning av forsikringer er viktig for å komme frem til et tilfredsstillende resultat. Her bør en se nærmere på vilkårene. Selv om det ikke finnes forsikring som dekker streik, er det mange andre faktorer som her er med på å spille inn.

Du bør se nærmere på hvordan dekningen forholder seg, uansett om det er snakk om reise-, bil-, eller boligforsikring for eksempel. Alle selskapene har små forskjellige i vilkårene, og det er uansett mye å spare på å sammenligne prisene også.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang