• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring tapt arbeidsfortjeneste

Det å stå fast i utlandet, er sjeldent noe gøy. Når ferien er omme, gleder de fleste seg til å reise hjem til det vanlige livet. Når en derfor opplever flystreik eller andre forsinkelser, blir derfor stemningen sjeldent god. For eksempel er det mange som begynner å tenke over den tapte arbeidsfortjenesten.

Nettopp derfor er spørsmålet om det finnes en forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste så viktig å stille seg selv. Det kan nemlig være en god porsjon penger det er snakk om dersom en blir sittende fast i utlandet en ukes tid. I denne artikkelen ser vi nærmere på forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste.

Din reiseforsikring dekker neppe tapt arbeidsfortjeneste

Det er dessverre slik at reiseforsikring ikke er en forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste. Reiseforsikringen er en av de viktigste å tegne der ute, da denne dekker deg mot alle mulige ting. Enten du skulle komme i en ulykke og trenge legehjelp, eller mister bagasjen for eksempel dekker denne deg.

Sånn sett er det risikosport å reise uten reiseforsikringen. Allikevel er ikke denne feilfri, og det finnes flere ting mange tror at forsikringen dekker, men som den faktisk ikke gjør. Blant disse finnes for eksempel flystreik og kanselleringer. Dette inkluderer da altså tapt arbeidsfortjeneste som følge av dette.

Det er alltid viktig at du leser nøye gjennom vilkårene i forsikringene dine, slik at du er klar over hva de faktisk dekker. Reiseforsikringen er gjerne vanntett på de viktigste vilkårene, og tapt arbeidsfortjeneste blir potensielt ikke så veldig mye, men det er allikevel kjedelig med overraskelser.

Alternativer til forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste

Selv om reiseforsikring ikke dekker tapt arbeidsfortjeneste, finnes det flere alternativer her. For eksempel vil du kunne ha krav på sykemelding og sykepenger dersom du blir satt i karantene. Dette er en fin sikkerhet å ha tilgjengelig for slike tilfeller, slik at en ikke går på en økonomisk smell.

Videre er det viktig å poengtere at en kan få dekket tapt arbeidsfortjeneste under visse vilkår gjennom forsikring. Dette er i helt spesielle tilfeller, der for eksempel en behandlingsforsikring har henvist deg til et behandlingssted i utlandet, og behandlingen viser seg å ta lengre tid enn det du hadde forutsett.

I slike tilfeller vil forsikringen mest sannsynlig dekke tapt arbeidsfortjeneste, da du muligens ikke har tatt deg fri fra jobben lenge nok til å gjennomgå hele behandlingen som nå er planlagt. Sett bort i fra dette derimot, er som nevnt forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste ikke noe en finner.

Vil forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste lønne seg?

Hypotetisk sett vil mest sannsynlig ikke en forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste en gang lønne seg. Det er fordi den tapte arbeidsfortjenesten av selv en uke sittende fast på en flyplass, neppe vil være betydelig for de fleste. Mange kan gjøre jobben sin over nett uansett.

Vanligvis er en bare sittende fast i en dag eller to, og det er vanlig at en arbeidsgiver vil dekke dette. Dessuten er det tidvis flyselskapets skyld, og du og arbeidsgiver kan gå videre mot flyselskapet for å kreve pengene inn. Forsikringsselskapene har altså aldri noe med dette å gjøre.

Finn en passende forsikring

Selv om det ikke finnes en forsikring som dekker tapt arbeidsfortjeneste, er det mange gode alternativer der ute. Det er derimot viktig å ikke bare velge det første og det beste, da god sammenligning gir mye bedre resultater.

Dersom du sammenligner godt basert på faktorer som vilkår og pris, vil du få et mye bedre resultat. Dessuten vil du til syvende og sist bli mer fornøyd med det valget du til slutt lander på.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang