• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring tette avløp

Tette avløp oppstår gjerne som et resultat av hår, såperester, og fett som hoper seg opp i dine sluk. Dette er helt naturlig over tid, og det er ikke så mye å gjøre for å unngå at disse kommer seg inn i avløpene. Allikevel anbefales det å rense slukene, da det fort kan bli veldig dyrt med tette avløp.

Dersom uhellet allerede er inntruffet, er det godt å vite at det finnes forsikring som dekker tette avløp. Kostnadene kan nemlig bli meget høye med tiden, slik at forsikringen er verdifull. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på forsikring som dekker tette avløp og hvordan dette virker.

Boligforsikring og innboforsikring kan dekke oversvømmelsene

Det vanligste resultatet av tette avløp er en oversvømmelse. Da blir følgende naturligvis den store kostnaden de skadene som vannet påfører hjemmet ditt. Dette kan både være skader på byggemassen og skader på eiendelene du har i hjemmet. Derfor er boligforsikring og innboforsikring aktuelle.

Boligforsikringen din vil dekke de aller fleste vannskader. Spesielt gjelder det de beste husforsikringene Merk at det her for eksempel er noen forbehold mot dårlig drenering og lignende. Det er derimot vanlig at boligforsikringen vil dekke deg mot tette avløp når disse oppstår. Forsikringen dekker skader og utbedring av rørene dine.

Innboforsikringen din vil på sin side dekke de kostnadene som oppstår av skader på eiendeler. Et vanlig syn er at en oversvømmelse fører til at alt på bakkenivå blir dekket i vann, ofte en god stund før eier oppdager dette. Alle verdiene som her går tapt, vil være dekket under innboforsikring.

Eierskifteforsikring og tilleggsforsikring

Det kan hende at din eierskifteforsikring vil dekke kostnader assosiert med tette avløp. Dette er en forsikring som dekker tette avløp i de tilfeller tidligere eier burde vist om dette, men valgte å utelate det i prospektet. Da kan du nemlig bruke eierskifteforsikring til å sikre deg selv økonomisk hjelp.

Dessuten er det et viktig poeng at flere forsikringsselskaper utelukker enkelte vannskader fra sin bolig- og innboforsikring. Her er det ikke alltid enkelt å bli klok på hva forsikringen din faktisk dekker. Noen ganger kan vannskader relatert til tette avløp være utelukket fra dekningen.

Det beste du kan gjøre er å lese nøye gjennom denne delen av avtalen. Du finner betingelsene til forsikringsselskapet i selve avtalen med dem eller på deres nettsider. Sistnevnte er et godt alternativ for å enkelt navigere seg frem til svaret her.

Lønner forsikring som dekker tette avløp seg?

Dersom du bor i et eldre hus, er det store sjanser for at rørene har vært der i mange år. Da lønner det seg med forsikring som dekker tette avløp og andre risikoer for oversvømmelser. For eksempel kan rørene sprekke opp, noe som potensielt kan bli enda mer alvorlig med mye vann sirkulerende.

I det hele tatt bør du se etter en god bolig- og innboforsikring som dekker det meste av vannskader. Eventuelt kan du dra nytte av tilleggsforsikring som altså også sikrer deg imot enda flere vannskader enn de normale forsikringene. Disse er spesielt nyttige når du bor i et gammelt hus med høyere risiko.

Still forsikringsselskapene opp mot hverandre

Enten du søker forsikring som dekker tette avløp, eller helt andre forsikringer, skal du helst sammenligne leverandørene godt opp mot hverandre. På denne måten tvinger du dem til å komme med de beste tilbudene, i stedet for at det er du som søker dem som selskap.

Du bør se etter deres vilkår i henhold til vannskader, samt sammenligne dem basert på prisen. Du kan nemlig ganske raskt finne frem til bedre vilkår til lavere priser. Kun når du sammenligner skikkelig, finner du et resultat du blir fornøyd med.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang