• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Reiseforsikring fødsel

Dersom en ønsker å føde i utlandet, så vil de norske trygdeordningene være med på å dekke dette. Her vil det uansett uke fødselen foregår i være slik at staten dekker absolutt alle kostnader relatert til fødselen. Men slik er det vel og merke ikke når det kommer til en fødsel på reise, da andre regler her gjelder.

Helfo lar deg søke om refusjon for fødsler som er planlagt utenfor EU, dersom det for eksempel kan bevises at du med god grunn fødte der. Men hva om du reiser på ferie som gravid og må føde? I denne artikkelen skal vi se nærmere på reiseforsikring som dekker fødsel og hvordan dette fungerer.

Slik fungerer reiseforsikring som dekker fødsel

Reiseforsikring som dekker fødsel, er ikke uvanlig. En helt vanlig reiseforsikring vil som hovedregel dekke de fleste kostnader som er relatert til sykehusbesøk. Dette sikrer at du ikke må betale penger ut av egen lomme, da helsetjenestene i utlandet selvfølgelig ikke dekker kostnadene for deg slik som i Norge.

En reiseforsikring har derimot sine begrensninger, og en av de store begrensningene er på fødsler. Du kan nemlig ikke få dekket fødsler i utlandet dersom du reiser etter uke 35. Det vil med andre ord være slik at reiseforsikring kun dekker premature fødsler. Er du høygravid, er det beste å holde seg hjemme.

Det har derimot vært mange nordmenn tidligere som har reist til utlandet før uke 35 på ferie, og deretter gitt fødsel. Da gjelder altså reiseforsikringen for hele fødselen og sykehusoppholdet. Det er spesielt viktig, da fødsler kan bli veldig dyre, veldig raskt.

Gravidforsikring er et lurt tillegg

En god ide er å også tegne såkalt gravidforsikring. Dette er en forsikring som dekker ekstra kostnader som oppstår ved graviditeten og fødselen. Dersom du reiser til utlandet, er det slettes ikke sikkert at reiseforsikringen din dekker ekstra komplikasjoner. Her kan det være tak på hvor mye som dekkes, som ikke nødvendigvis er høye nok.

En gravidforsikring er nok aller lurest dersom du velger å reise til utlandet gravid, men den kan også benyttes om du bare skal holde deg hjemme for fødselen også. Uansett er den et godt tillegg som du mest sannsynlig kan nyte godt av om komplikasjoner skulle oppstå underveis i fødselen din.

Merk derimot at gravidforsikring ikke dekker fødselen i seg selv. Den dekker allikevel både før og etter uke 35. Dermed er det ganske kort oppsummert ikke lurt å reise utenlands som gravid etter uke 35, da det simpelthen ikke er noen former for forsikring som dekker fødsel etter denne uken.

Lønner forsikring som dekker fødsel på reise seg?

Det er et legitimt spørsmål om forsikring som dekker fødsel på reise lønner seg. Noen ganger kan det hende at turen var bestilt lenge før graviditeten ble et faktum. Er en da for eksempel i uke 33 og føler seg i fin form til å reise, bør det ikke være noen grunn til ikke å gjøre det.

Allikevel vil da en reiseforsikring som dekker fødsel, samt en graviditetsforsikring, være en god ide å tegne. Dessuten er disse forsikringene også lure å ha dersom en er nødt til å reise på en jobbreise i perioden. Det er tross alt ikke noe lovverk som stopper deg fra å reise hvis du fortsatt jobber og er i fin form.

Vurder flere forsikringer

Uansett hva du bestemmer deg for, er det viktig å alltid sammenligne forsikringer. Spesielt reiseforsikringer har veldig mange ulike bestemmelser og dekninger. Her er det viktig å vurdere flere forsikringer.

Da kan du sammenligne dekningen med den prisen som selskapet tilbyr. Her er det viktig å sammenligne godt og bruke sin tid godt, slik at en kommer frem til et resultat en blir fornøyd med.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang