• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Helseforsikring

Selv om vi er godt dekket av folketrygden her i Norge, kan en helseforsikring absolutt være lønnsomt å ha. En helseforsikring er nemlig en forsikring som gir deg rett til helsebehandling svært raskt. Her til lands er det ofte lange køer i helsesystemet, og med en helseforsikring vil du kunne unngå å vente i en behandlingskø. Du får også tilgang til private sykehus og spesialister, hvor du kan behandles eller opereres.

Den vanlige ventetiden med en god helseforsikring vil gjerne være på så lite som 10 til 20 dager. Ventetiden kommer an på hvilket forsikringsselskap du har tegnet helseforsikring hos, og hvilken type helseforsikringsplan du har valgt. Behandlingsgarantien en helseforsikring gir vil være gjeldende fra dagen du melder inn en skade.

Hvis du har rett til behandling gjennom det offentlige helsevesenet i Norge, da kan du også tegne en egen helseforsikring. Denne type forsikring kan både brukes av privatpersoner, og av bedrifter. For noen vil helseforsikringen være gyldig frem til du når en viss alder, mens for andre vil den kunne vare livet ut – her spørs det hvilken forsikring du selv velger, samt hvilket selskap du kjøper forsikringen av. Mange forsikringsselskaper har også egne avtaler for eldre personer.

 

Hva dekker en typisk helseforsikring?

En vanlig helseforsikring vil kunne dekke utgifter for:

 • Manuelle og fysikalske behandlinger
 • Etterbehandling og eventuell rehabilitering etter en operasjon
 • Reiseutgifter til og fra behandlingssted
 • Overnattingsutgifter dersom du må reise langt for din behandling
 • Psykologhjelp
 • Krisehjelp
 • God tilgang til norske leger og norske sykepleiere hele døgnet

 

Hva dekkes ikke av en typisk helseforsikring?

Selv om en helseforsikring dekker mye, er det også visse ting denne type forsikring ikke dekker. Eksempelvis dekkes som regel ikke:

 • Akutt eller øyeblikkelig hjelp
 • Behandlinger som kan knyttes til fertilitet og graviditet
 • Behandlinger som forsikringsselskapet kan anse som unødvendige
 • Behandling av overvekt og fedme
 • Diett og kostholdsveiledning
 • Vaksiner og vanlige helsesjekker
 • Kosmetiske operasjoner og skjønnhetsoperasjoner
 • Eksperimentell behandling eller alternativ behandling

 

Derfor bør du ha helseforsikring

Mange lurer på om de egentlig har behov for en helseforsikring, og debatten rundt slike forsikringer kan raskt bli opphetet. Noen argumenterer med at det offentlige helsetilbudet i landet er så godt fra før av, og at når alle har tilgang på fritt sykehusvalg og kvalifiserte leger, da har man ikke bruk for en helseforsikring. Noen påstår også at man vil snike foran andre i køen, dersom man benytter seg av en egen helseforsikring. Hvis du lurer på hvorfor du kan ha godt av en helseforsikring er det flere ting som veier tungt.

 

En privat helseforsikring kan støtte samfunnet

For det første har Norge en svært lang helsekø i dag, noe som fører til at mange må vente lenge på å få utført etterlengtede behandlinger som kan være avgjørende for livskvalitet og helse. Jo da – det norske helsevesenet er utrolig bra på mange måter, men vår økende befolkning skaper et stort press på alle de flinke legene og sykepleierne her til lands.

Det er også slik at befolkningen vår stadig blir eldre, levealderen vår blir høyere og vi får til å behandle en rekke sykdommer som kan forlenge livet. Dersom man må stå i disse lange køene, vil det kunne koste både deg og samfunnet dyrt.

For din egen del vil du kanskje miste livskvalitet og livsgnist, mens samfunnet mister arbeidsgivere til skader og sykdom – og får dem kanskje ikke på plass igjen innen ønsket tid grunnet helsekøene i det offentlige. Dette kan en helseforsikring være med på å hindre, da du vil slippe lange køer og raskere kan være på beina igjen.

 

Nei, du sniker ikke i køen med en helseforsikring

Selv om en privat helseforsikring lar deg slippe uendelige køer, betyr ikke dette at du teknisk sett sniker foran noen andre. Med en egen helseforsikring tas du nemlig ut av den offentlige køen, slik at du heller kan behandles i det private helsevesenet. Dette kan la seg gjøre både i innlandet og i utlandet. På den måten har du faktisk gitt din plass i den offentlige helsekøen bort til noen andre. Du er altså med på å korte ned køen, uten å snike foran noen andre.

Med en privat helseforsikring gjør du det også enklere for deg selv å velge når det passer best å bli behandlet. I tillegg kan du selv være med på å velge det sykehuset, eller den enkelte spesialisten, som har nettopp den erfaringen du trenger for å bli sikret en vellykket behandling eller operasjon.

 

Både raskere diagnosetid og behandling

En helseforsikring kan være helt essensiell dersom du ønsker å få stilt en rask diagnose. Fremfor å måtte vente i flere uker på å få utført viktige undersøkelser, kan man med en helseforsikring få dette gjort på så lite som 10 dager.

I det offentlige er det også vanlig med lange opphold mellom hver prøve og hver behandling. Man starter på en måte hele venteprosessen på nytt hver gang man kommer et steg nærmere en løsning på helseutfordringen eller helseproblemet.

Det kan føles utrolig frustrerende, irriterende og sårt å måtte gå med kroppslige helseplager i lang tid. Å endelig få et svar på hva som feiler deg kan være en stor lettelse, men når man plutselig må vente lenge på å få løst situasjonen – da kan ventetiden både bli full av bekymringer og eventuelle økonomiske problemer dersom man ikke klarer å stille på jobb. For mange opplever man også å bli dårligere i denne venteperioden.

Med en privat helseforsikring går alt mye raskere og mer smidig. På få dager får du både utført viktige prøver, snakket med spesialister og stilt diagnose. Derfra er veien som regel utrolig effektiv fra diagnose til behandling. Den gjennomsnittlige ventetiden på behandling med en helseforsikring er svært kort.

Få uforpliktende tilbud fra flere leverandører

Få hjelp til å velge den beste legen eller det beste sykehuset med helseforsikring

Mange som tegner private helseforsikringer håper naturligvis at de aldri får bruk for den. Dersom ulykken først er ute, kan man plutselig stå der med mange muligheter – men med lite innsikt i hva som vil være et godt valg for nettopp deg og din helse. Føler du deg overveldet av valgmulighetene?

Da kan du gjennom svært mange forsikringsselskaper be om hjelp. De som jobber med helseforsikring har som regel svært god innsikt i hvilke leger, og hvilke sykehus som er best på forskjellige felt og behandlinger. Hvis du ikke klarer å bestemme deg for hvor du vil motta behandling, får du som regel gode råd og hjelp – slik at du kan ta et informert valg. Dette vil være med på å spare deg for både tid og stress – slik at du kan konsentrere deg om å bli frisk igjen.

 

Prisen blir betydelig lavere med en helseforsikring

Man kan selvsagt alltids benytte seg av private tilbud og privat helsehjelp, selv uten en helseforsikring. Her er det bare viktig at man er klar over kostnadene dette kan innebære uten en slik forsikring på plass. I mange tilfeller vil en helseforsikring dekke både reiseutgifter til behandlingssted, og behandlingen eller operasjonen man har behov for. Siden du betaler din helseforsikring jevnt og trutt, vil du også ofte slippe alt av egenandel.  

 

Beste helseforsikring

Hva som er den beste helseforsikringen for deg, vil avhenge av flere ulike faktorer. I Norge er det flere ulike forsikringsselskap som tilbyr denne type forsikring, og da kan det være utfordrende å velge den aller beste helseforsikringen på markedet.

Husk alltid at det vil være individuelt hva som er best for deg og dine. En helseforsikring bør dekke dine spesifikke behov og ønsker. Derfor er det viktig at du sammenligner ulike tilbud – både når det kommer til pris, men også hva gjelder innhold.

Når du skal sammenligne tilbud fra forsikringsselskap bør du ha satt deg opp viktige punkter du ønsker at de kan tilby. Bor du eksempelvis langt unna store sykehus med gode behandlingstilbud vil det nok være essensielt at forsikringen dekker lange reiseveier og eventuelle hotellopphold ved behandlingsstedet. Bor du midt i en storby, i nærheten av et sykehus med flinke behandlere vil kanskje ikke dekking av reisevei veie like tungt for deg.

Før du bestemmer deg for et forsikringsselskap bør du la selskapene konkurrere om deg som kunde. På den måten vil du enklere kunne avgjøre hvem som møter dine ønsker, og dekker over dine behov.  

 

Billig helseforsikring

En helseforsikring kan være både billig og dyr. For mange er det ønskelig med en så billig helseforsikring som mulig, men vær klar over at det billigste valget ikke alltid er det beste – eller på sikt det mest lønnsomme for deg. Det er så og si alltid slik at din forsikring vil dekke mindre, jo mindre du betaler for den. Sett deg derfor ned, og tenk ut hva du ønsker at forsikringen skal dekke, og hvor lenge du vil at den skal vare.

Skaff deg et realistisk bilde på hva du har mulighet til å betale for din helseforsikring, og sammenlign ulike tilbud. Er det verdt å spytte inn et par kroner ekstra i måneden for en forsikring som gir deg et mer helhetlig tilbud? Eller ser du for deg at du ikke vil ha behov for en stor forsikringspakke?

Uansett hvordan din form er i dag, bør du alltid tenke på at man ikke vet hva fremtiden kan bringe. Ulykker kan endre livene våre på noen korte sekunder, og alle kan bli rammet av sykdom. Da kan det være en lettelse å vite at man blir ivaretatt på best mulig måte med en god helseforsikring. Du får bare en kropp – så ta vare på den i hverdagen, og invester i løsninger som gjør at du kan ta vare på den på sikt også.

 

Helseforsikring pris

Prisen på din helseforsikring vil ikke bare avgjøres av hvilket forsikringsselskap du velger, eller hvilken avtale du tegner. Helseforsikringprisen vil også avgjøres basert på andre faktorer. De fleste selskap vil eksempelvis vurdere din alder, din sykdomshistorie og noen av dine hverdagsvaner.

Det vil faktisk være svært vanlig å øke forsikringsprisene for røykere, mens ikke røykere kanskje kan forvente å betale en lavere helseforsikringspis. I visse tilfeller vil du også ende opp med en dyrere helseforsikring dersom du arbeider i et yrke som forsikringsselskapet kvalifiserer som høyrisiko.

For å ende opp med å betale den mest gunstige prisen for din helseforsikring er det alltid en god idé å sammenligne ulike tilbud. Får du forsikringsselskapene til å konkurrere om deg som kunde, vil de ofte presse hverandre ned i pris. Det er altså mye å tjene på å en slik sammenligning.

 

Skaff deg helseforsikring nå

Fremdeles usikker på om helseforsikring er noe for deg? Det er fullt mulig å ta en prat med flere forsikringsselskap for å høre hva de har å si – før du bestemmer deg for noe som helst. Slike samtaler eller e-poster er alltid uten forpliktelse. Som allerede nevnt flere ganger er det svært mange gode grunner til å kjøpe en helseforsikring.

Du får et bedre tilbud i helsevesenet, både her i Norge og i utlandet. Samtidig slipper du lange køer, du får utført undersøkelser raskt og du kutter ned på behandlingstiden din. Med en helseforsikring vil du også unngå dyre regninger dersom noe plutselig skulle skje med helsen din. Det betyr at du enklere kan fokusere på å komme deg tilbake i form, uten å måtte bekymre deg over din økonomiske tilstand.

Det er mye å hente på å sammenligne forskjellige tilbud på helseforsikringer, fra ulike selskap. Pass på at du alltid gjør dette før du signerer noen avtale. Dersom du allerede har en helseforsikring er det greit å vite at du faktisk kan tjene på å bytte ut denne i ny og ne. Forsikringspriser og avtaler svinger jevnt fra år til år, noe som betyr at en god avtale i fjord kanskje ikke er den aller beste avtalen du kan få i år.

Nordmenn er gode på å benytte seg av angrerett og bytterett når det kommer til mange typer varer, men vi kan absolutt bli bedre på å bruke det samme prinsippet når det kommer til forsikringene våre. Hold øyne og øre åpne, og følg med på hva som beveger seg i forsikringsverdene. Ser du et tilbud som er bedre enn avtalen du har i dag? Bytt da vel!

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste Helseforsikring nå