• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Hundeforsikring

Hunden er menneskets beste venn, og derfor bør den ivaretas på best mulig måte. Med en hundeforsikring kan du være sikker på at ditt firbente familiemedlem alltid får den hjelpen som trengs, uansett hvilken situasjon dere står i.

Hundeforsikringer har i dag blitt utrolig vanlig, og de aller fleste forsikringsselskaper tilbyr nå dette til ulike priser og vilkår. Det finnes også egne forsikringsselskaper som spesialiserer seg på dyreforsikringer, og som har arbeidet med hundeforsikring i lang tid.

En hundeforsikring kan være med på å sørge for at din hun er trygg, uten at det vil måtte koste deg enorme summer å ta deg av eventuell sykdom eller skader. Uansett hvilken rase du har, kan en hundeforsikring komme godt med.

 

Det finnes ulike typer hundeforsikring   

I dag kan du velge blant et hav av ulike raser dersom du er på jakt etter en hund til deg selv eller familien. Noen like små hunder, andre foretrekker store. Mange vil ha en selskapshund, en familiehund eller en turkompis. Andre ønsker seg en jakthund som kan være med på fjellet, i skogen og over vidda.

Det er også de som ser etter utstillingshunder eller hunder som kan konkurrere i ulike sporter som lydighet eller agility. Hunder blir også trent opp til å jobbe side om side med mennesker, og har lenge assistert politiet, eller fungert som mental støtte for eldre eller de som er psykisk syke. Med så mange ulike hunder er det ikke rart det finnes forskjellige typer hundeforsikring.

Du kan ofte selv skreddersy en hundeforsikring, slik at den møter alle dine behov. Det finnes også mer spesifikke hundeforsikringer på markedet som du kan velge mellom.

 

Flokkforsikring

Har du mange hunder hjemme vil eksempelvis en flokkforsikring kunne være den rette forsikringstypen for deg og dine hunder. Her får du en forsikring som dekker alle hundene dine, under en og samme avtale.

 

Jakthundforsikring

Jegere med hunder vil nok nyte best av en jakthundforsikring, dersom hunden eller hundene dine skal med på jaktturen. Det er greit å vite at denne forsikringstypen kun kan tegnes for spesifikke jakthundraser.

Det betyr at den ikke vil være gyldig for en selskapshund du selv har trent opp til å være med på jakt. Forsikringen for jakthunder vil være med på å dekke ulykker, skader, død eller avliving av hunden.  

 

Oppdrettsforsikring

Driver du med oppdrett av hunder, vil en egen oppdrettsforsikring kanskje være den rette forsikringstypen for deg. Den kan være god å ha dersom du oppdager skjulte feil på hundens avkom, slik at du ikke må dekke dette selv.

 

Rasehundforsikring

Det finnes også egne rasehundforsikringer, utviklet spesielt for ulike hunderaser. Ender din hund opp med å bli syk, vil en rasehundforsikring være med på å dekke utgifter til undersøkelse og behandling hos veterinæren.

Husk at uansett hvilken hunderase du har valgt deg, eller hva du ønsker å bruke hunden til – kan en hundeforsikring være til god hjelp dersom noe uforutsett eller uheldig skulle skje med hunden. De aller fleste hundeforsikringer kan kjøpes fra hunden er seks uker gammel. Husk også at nesten alle hundeforsikringer har en karenstid. Dette betyr at forsikringen ikke er gyldig før det har gått en viss mengde tid etter at forsikringen ble tegnet.

 

Derfor bør du ha hundeforsikring

Mange hunderaser kan i dag leve svært lenge. En god hundeforsikring vil være med på å sikre dere økonomisk trygghet dersom noe skulle skje med hunden i løpet av dens levetid. Mange hunder er svært aktive, de liker å utforske omgivelsene sine og elsker å være ute på tur.

Slike aktiviteter kommer alltid med en viss risiko. Det er også slik at vanlige sykdommer som kreft, grå stær eller svikt av organer også oppleves av hunder. Jo eldre din hund blir, desto mer utsatt vil den ofte være for ulike sykdommer eller plager. På tur i skog og mark kan hunden i tillegg bli utsatt for ulykker.

Knall og fall kan resultere i brukne ben, røff lek med andre hunder kan gi skrammer, skraper og stygge sår som kanskje må sys, og mat som blir snappet opp fra fortauet kan gjøre hunden din matforgiftet eller syk.

Det er mye som kan skje med hundene våre i løpet av et langt liv. Å ha en hundeforsikring på plass vil la deg eie en hund, uten at du trenger å være bekymret for uhell eller sykdom.

En god hundeforsikring vil blant annet ofte dekke:

 • Veterinærutgifter
 • Veterinærutgifter for valpekull
 • Utgifter for konsultasjon med veterinær over nett
 • Utgifter for medisin og rehabilitering
 • Utgifter for kroniske sykdommer som allergi, diabetes eller forkalkninger
 • Utgifter for undersøkelser og behandling dersom en ulykke har oppstått
 • Utgifter for eventuelle operasjoner som må utføres etter uhell eller ulykker
 • Utgifter for MR, CT eller scintigrafi
 • Utgifter for fysioterapi eller rehabilitering
 • Utgifter for tannbehandling som følge av en ulykke
 • Utgifter for allergi
 • Utgifter for keisersnitt eller fødselshjelp
 • Utgifter for hund som blir borte
 • Utgifter som følge av bruksverditap
 • Utgifter forbundet med dødsfall
 • Utgifter for kremering

 

Du kan som regel tilpasse forsikringssummen, egenandelen og dekningsomfanget du ønsker at din hundeforsikring skal ha. Mange forsikringsselskap kan også være behjelpelige med å tilpasse din hundeforsikring, slik at den på best mulig måte dekker akkurat din hunds behov. Det er alltid fordelaktig å sammenligne ulike tilbud fra forskjellige forsikringsselskap før du velger hvem du vil kjøpe hundeforsikring av. Se på både pris og vilkår, slik at du kan skaffe deg den hundeforsikringen som vil gange dere på best mulig måte.

Klar? Få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap!

Vil hundeforsikringen dekke skader hunden påfører gjenstander eller mennesker?

Mange lurer på om en hundeforsikring også vil være gjeldene når det kommer til skader hunden står for. Noen har hunder som er glade i å bite i stykker møbler, sko eller andre gjenstander.

Må de være alene hjemme kan de plutselig gå løs på dyre eiendeler, som du gjerne vil ha erstattet. Det er dessverre ikke slik at en hundeforsikring vil dekke slike skader. Risikerer du at hunden ødelegger dine ting, bør du skaffe deg en god innboforsikring som tar høyde for denne risikoen, og som kan dekke slike skader.

I visse tilfeller vil en hund angripe et annet dyr eller et menneske. Hvis hunden biter en annen hund eller et menneske, kan dette føre til behov for en legetur eller en veterinærtur. Hvis dyret eller mennesket må sy, få en stivkrampe eller operere vil dette kunne medføre kostnader.

Disse kostnadene vil ikke bli dekket av din hundeforsikring. Nettopp derfor er det så utrolig viktig å huske på reglene rundt båndtvang, og alltid ta vare på sin egen hund når man er ute blant folk og andre dyr. Det er også slik at visse typer innboforsikringer kan dekke rettslig erstatningsansvar som du kan pådra deg hvis din hund biter et annet menneske, et annet dyr eller ødelegger noen andres ting.

Sjekk alltid ut om dette dekkes av din innboforsikring dersom du er en hundeeier. Plutselig kan det komme godt med.  

 

Hvor lenge varer en hundeforsikring?

De aller fleste hundeforsikringer vil være dekkende så lenge hunden din lever. Likevel er det greit å vite at tapsdekningen opphører etter at hunden din fyller 10 år. Denne dekningen vil også ofte reduseres etter at hunden har fylt syv år, og reduksjonen kan stige hvert år etter dette i visse tilfeller.

 

Beste hundeforsikring

Den beste hundeforsikringen for deg og din hund, vil være den type forsikring som dekker dine behov, og som gir dere en økonomisk trygghet. Det kan være kostbart å være hundeeier, men det trenger ikke bli overveldende dyrt å ta vare på en hund dersom noe skulle skje. Med en god hundeforsikring vil dere slippe de største veterinærutgiftene som kan medfølge, og hunden vil være sikret god hjelp.

Usikker på hva som egentlig er den beste hundeforsikringen for dere? Med så mange forsikringsselskap og forsikringsavtaler å velge mellom er det ikke rart man blir forvirret. Det smarteste du kan gjøre, før du velger deg en hundeforsikring, er å sammenligne tilbud fra flere aktører. På den måten kan du både avdekke prisforskjeller og forskjeller i hva som dekkes under hvilke avtaler.

Den beste hundeforsikringen vil ikke nødvendigvis være den billigste, men den trenger heller ikke være den dyreste. Pass på at du leser nøye gjennom forsikringspapirene, før du signerer en avtale. Sjekk at dine ønsker og behov blir dekket, og velg så den prisen som passer for dere.  

De aller fleste hundeforsikringer kan utvides og skreddersys på flere områder. Man kan alltids tegne tilleggsforsikringer, som betyr at du kan få lagt inn ekstra forsikringer og spesifikasjoner på hva som skal dekkes hvis du føler at du trenger det.

 

Billig hundeforsikring

Selv om svært mange hundeeiere gjerne ønsker å spare litt penger når de skal tegne en hundeforsikring, er det viktig at man ikke går for det første og billigste alternativet man finner. Du kan utvilsomt finne både gode og økonomiske hundeforsikringer på markedet, men pass alltid på at du får dine behov dekket av forsikringen du ender opp med å velge. En billig hundeforsikring bør altså ikke være selve målet.

Likevel er det slik at du absolutt bør finne ut hvilken forsikring som er mest økonomisk gunstig for deg på sikt. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sammenligne forskjellige forsikringstilbud fra ulike tilbydere.

Når du har funnet ut av alt du vil hundeforsikringen skal dekke, kan du begynne å sammenligne de avtalene som inneholder dine ønsker. Først da blir det lett å se hvem som kan gi deg den billigste hundeforsikringen, som fremdeles er god nok for deg og din hund.

Hvis du aldri har hatt en hundeforsikring før kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte – og mange nye hundeeiere kan lett bli fristet av de billigste hundeforsikringene. Det kan ved første øyekast virke som at man sparer store summer ved å velge en billig hundeforsikring. Det er derimot langt fra hele sannheten. Jo billigere din hundeforsikring er, jo mindre vil den også som regel dekke.

At du betaler lite i månedlige avgifter eller årlige trekk har lite å si hvis din hund først blir utsatt for et uhell eller pådrar seg en sykdom, og din forsikring ikke dekker dette. Da vil utgiftene til veterinær ofte bli svært høye. Tenk derfor alltid langsiktig når du skal kjøpe en hundeforsikring, og velg det alternativet som dekker alle dine behov, og lar deg holde hund uten bekymringer.

Finn beste hundeforsikring nå

Hundeforsikring pris

Mange lurer på hva de kan forvente av pris når det kommer til hundeforsikringer. Prisklassene vil alltid variere utfra hvilken forsikringsløsning du velger for din hund, hva du vil at denne forsikringen skal dekke, og hvilket forsikringsselskap du ønsker å benytte deg av. Som sagt er det ikke alltid lønnsomt på lang sikt å velge det billigste alternativet du kommer over. Det lureste er å gå for et godt tilbud, som dekker alt du ønsker det skal dekke.

Hundeforsikringspris vil også bestemmes basert på forskjellige faktorer. Forsikringsselskapet vil gjerne basere prisen på hundens alder, rase, hvorvidt hunden har noen kjente sykdommer eller har vært skadet tidligere. De aller fleste forsikringsselskap pleier også å legge til et kostnadstillegg for seniorhunder over en viss alder. Dette tillegget kan komme allerede det året hunden fyller 6.

Andre faktorer som vil påvirke prisen på hundeforsikringen er eksempelvis egenandel, den totale forsikringssummen og dekningsomfanget du vil ha. Hvis du ønsker å holde forsikringskostnadene så lave som mulig, kan du alltids velge å betale en høyere egenandel. Det er likevel viktig at du finner en god balanse på dette selv, som passer inn i din private økonomi.

Hvis du vil spare penger på din hundeforsikring, men ikke vil stramme inn på dekningen, finnes det også andre løsninger du kan vurdere å kikke på. Du kan eksempelvis vurdere om en samlerabatt kan lønne seg for deg. Her vil du samle flere forsikringer, som kan dekke ulike utgifter og kostnader. Ellers er det flere forsikringsselskap som tilbyr nettrabatt, eller har rabatter visse deler av året.

Det finnes også organisasjoner eller hundeklubber man kan være medlem av, som kan gi deg en litt billigere hundeforsikring. Mulighetene er mange, så hold øynene åpne, bruk tid til å undersøke hvilken løsning som vil passe best for dere, og ikke vær redd for å sende spørsmål til ditt forsikringsselskap dersom det er noe du lurer på eller føler ikke kommer klart nok frem i dine forsikringspapirer.

 

Slik finner du beste hundeforsikring

Selv om en hundeforsikring for mange er helt vanlig, og denne type forsikring har økt i popularitet de siste årene, er det fremdeles mange som ikke har forsikret sin hund. Det kan ende opp med å få negative konsekvenser, både for deg, din økonomi og din hund.

Det finnes utallige grunner til at alle hundeeiere bør tegne en hundeforsikring med et forsikringsselskap som kan tilby dem en god avtale. For det første vil en slik forsikring være med på å sikrestille din økonomi. Skulle noe skje med din hund vil du med en hundeforsikring slippe å måtte punge ut store beløp av egen lomme.

For det andre vil en hundeforsikring være med på å sørge for at din firbente bestevenn får et så godt liv som overhodet mulig. Med en hundeforsikring får du nemlig tilgang på gode veterinærtjenester, oppfølging og behandling som kan være livreddende for hunden din ved sykdom eller ulykker. En hundeforsikring lar alle typer hundeeiere sove litt bedre om natten, under den visshet om at hunden din kommer til å ha det bra uansett hva som eventuelt skulle skje.

Som sagt vil det alltid være fornuftig å sammenligne tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskap før man bestemmer seg for hvilken forsikringstype man vil kjøpe. Det er først med mange tilbud på bordet at man kan trekke seg tilbake i ro og mak, vurdere situasjonen og tilbudene, og ta informerte valg om hva som passer en selv best. Det er god grunn til ordtaket, hastverk er lastverk.  

 

Bytt til en dekkende og billig hundeforsikring

Mange hundeeiere som allerede har en hundeforsikring tenker kanskje ikke over at det kan lønne seg å bytte ut denne nå og da. Når var det egentlig du sist sjekket ut tilbudene på hundeforsikring? Forsikringer for hunder og andre typer dyr utvikler seg hvert år, og prisene endres kontinuerlig. Det som kanskje var en svært god avtale og forsikring for deg flere år tilbake, kan nå fremstå utdatert og mangelfull.

Det er ingenting i veien for å bytte forsikring eller forsikringsselskap dersom man ikke er helt fornøyd med sin nåværende avtale. Det er også fullt mulig å ta kontakt med sitt eksisterende forsikringsselskap, og høre om de kan gi det et bedre tilbud – enten på pris, eller på dekning. Det kan også være fordelaktig å sammenligne flere tilbud fra forskjellige selskap før du bestemmer deg for å bytte.

Det er først når man får sammenlignet alt, at ulikhetene dukker opp og man klart kan se hvilket tilbud man ønsker å benytte seg av. Hvis du er en hundeeier med en hundeforsikring gjør du lurt i å følge med på forsikringstrendene fra år til år, og hoppe på nyere og bedre tilbud dersom de skulle oppstå. Hva venter du på? Start forsikringssammenligningen i dag, og betal for en bedre hundeforsikring allerede i morgen.   

Få uforpliktendet tilbud nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste hundeforsikring nå