• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Husforsikring

Et hjem er noe av det mest dyrebare vi noen gang kommer til å eie. I huset vårt skaper vi minner, lagrer våre mest dyrebare eiendeler, spiser julemiddager, feirer bursdager og sover trygt om natten. For at ditt hus skal være trygt for deg å bo i bør du påse at du har en god husforsikring på plass.

Den kan ende opp med å være helt avgjørende dersom noe skulle skje med huset ditt, og kan passe på at din økonomi forblir stabil, selv om huset ditt plutselig skulle ha behov for reparasjoner eller ombygging etter ulykker.

 

Husforsikring er en av de vanligste forsikringstypene i Norge

Selv om vi lever i lille og trygge Norge, er det fremdeles ekstremt viktig å være godt forsikret. Mange nordmenn har ulike typer forsikringer, men den vanligste er nok fremdeles husforsikring, også kjent som boligforsikring. En husforsikring vil være med på å sikre deg mot store utgifter dersom du for eksempel plutselig skulle oppleve ulykker, brann, tyveri eller hærverk.

Dersom du velger å tegne en husforsikring vil du betale inn avtalte summer til det forsikringsselskapet som står for din husforsikring. Blir huset ditt utsatt for skade vil forsikringsselskapet kunne støtte deg med erstatninghjelp.  

 

Mange forsikringsselskap gir deg som kunde variasjon i valg av forsikring

I dag konkurrerer flere forsikringsselskap enn noen gang om kundene på det norske marked. Dette er gode nyheter for deg som kunde. Mange forsikringsselskap fører til at du får velge og vrake i ulike tilbud, med forskjellige vilkår.

Er man førstegangskjøper kan det være utfordrende og vanskelig å vite nøyaktig hvilken husforsikring man bør tegne, og hvilket forsikringsselskap man bør velge. Selv for de som har eid bolig i mange år, vil husforsikringer kanskje fremstå kompliserte og knotete. Selv om man etter noen år får lyst til å bytte husforsikring kan det være tungt å vite hvor man burde starte.

Selv om det kan virke vanskelig, er det mye å tjene på å sette seg godt inn i husforsikringen sin, hva den innebærer og hva den dekker. Du kan nemlig spare store summer på å velge den rette typen husforsikring for deg og din bolig. Vet du ikke helt hvor du skal begynne? Da gir vi deg hjelp her.  

 

Derfor bør du ha husforsikring

Det finnes utallige gode grunner for at en husforsikring kan lønne seg for boligeiere. I Norge preges boligene våre av vær og vind, ja – naturen kan rett og slett være skikkelig tøff. Dette kan føre til store skader på hus, rekkehus, villaer eller leiligheter. Alle typer privatboliger er også utsatt for andre typer farer, som for eksempel brann, tyveri, hærverk, skadedyr og gnagere, samt skader på rør eller håndverkerfeil.

Det er altså ikke risikofritt å eie en bolig i Norge. Dersom det oppstår skader på ditt hjem, vil reparasjonskostnader raskt bli høye. Med en husforsikring vil du enkelt få hjelp til å dekke eventuelle utgifter. Dette kan være med på å sikre en stabil og trygg økonomi for deg og din familie, da du ikke vil ende opp med uforutsette og store utgifter. Gode husforsikringer vil også ofte tilby god dekning av naturskader, og dersom du trenger hjelp til å dekke utgifter forbundet med rettshjelp får du også dette i flere husforsikringer.

Alle som eier sin egen bolig vil kunne ha god nytte av en husforsikring. Er du en leietager vil det ikke være nødvendig med en egen husforsikring, selv om det kan være en god idé med innboforsikring. Er du derimot en utleier bør du utvilsomt få på plass en god husforsikring.

Når du ikke selv bor i boligen, er du desto mer utsatt for skader fra andre hold, uforsiktige leietagere eller uhell. Leier man en bolig føler man som regel ikke på et like stort ansvar som en boligeier. Fremfor å bekymre seg over leietagere vil man med en husforsikring kunne ha mer ro i sjela, og leie ut uten frykt for enorme regninger dersom noe skjer når du ikke er tilstede.  

Husk at det finnes ulike husforsikringer, som kan tilpasses din type bolig og dine individuelle behov. Eier du eksempelvis en enebolig, vil du kunne dra nytte av en egen bolig for denne boligtypen. En villaforsikring kan være på sin plass for denne type boligeiere. En villaforsikring vil ikke bare dekke selve boligen, men kan også dekke alle møblene og husets inventar. Dette er med andre ord en type forsikring som kombinerer husforsikringen med en innboforsikring. Har du en mindre bolig vil nok ikke dette være nødvendig.  

 

Hva dekker egentlig en husforsikring?

Mange som skal tegne en husforsikring lurer ofte på hva den egentlig dekker. Det vil alltid være slik at forskjellige husforsikringer vil dekke ulike skader og utgifter. De fleste husforsikringer inneholder også individuelle avtaler og klausuler – så les alltid nøye gjennom den avtalen du ender opp med å kjøpe.

Selv om det er store forskjeller på hva en husforsikring dekker, vil det som regel også eksistere visse fellestrekk for denne type forsikring. En typisk husforsikring vil for eksempel ofte dekke:

 • Utgifter forbundet med brannskader
 • Utgifter forbundet med vann- eller rør-skader
 • Utgifter forbundet med naturskader
 • Utgifter forbundet med tyveri eller hærverk
 • Utgifter forbundet med kasko eller andre skader
 • Utgifter forbundet med skadedyr, gnagere og råte
 • Utgifter forbundet med husleietap
 • Utgifter forbundet med utett tak eller vegg
 • Utgifter forbundet med rettshjelp
 • Utgifter forbundet med skader fra håndverkerfeil
 • Utgifter forbundet med ombygging for rullestolbrukere
 • Utgifter forbundet med fullverdigaranti
Klar? Til skjema!

Hva dekker en innboforsikring?

Det er som sagt forskjell på hva en husforsikring dekker, og hva en innboforsikring dekker. De aller fleste huseiere tegner gjerne både en husforsikring og en innboforsikring, eller får avtaler fra et forsikringsselskap som tilbyr en slags kombinert løsning. En husforsikring vil kun være aktuelt for boligeiere, men en innboforsikring kan være lurt å ha på plass for både boligeiere og leietagere.

De aller fleste store forsikringsselskap tilbyr i dag innboforsikring, og det finnes også mange små selskap som har spesialisert seg på denne type forsikring. Hva innboforsikringen din dekker vil avhenge av mange ting.

Her vil dekningen variere basert på hvilken type innboforsikring du har kjøpt deg, samt hvilket selskap du har kjøpt forsikringen av. Forskjeller til tross finnes det også mange generelle likhetstrekk når det kommer til innboforsikringer. En vanlig innboforsikring vil for eksempel ofte dekke:  

 

 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter naturkatastrofer
 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter vannskader
 • Utgifter forbundet med skader på inventar etter brann
 • Utgifter forbundet med ødelagt mat dersom fryseren slutter å virke ved strømbrudd
 • Utgifter forbundet med tar eller skade av inventar etter innbrudd eller tyveri
 • Utgifter forbundet med rettshjelp

 

Husforsikringer baseres på tillit og ærlighet

Før du tegner en husforsikring er det greit å være klar over at hele systemet for denne type forsikringer bygges på ærlighet og tillit mellom deg som kjøper av forsikringen, og forsikringsselskapet du velger å tegne forsikring hos. Dette betyr at den faktisk kan straffe seg å lyve om eventuelle skader eller behov for dekking av utgifter.

Hvis det for eksempel begynner å brenne i boligen din, og du påstår at du har mistet større verdi enn du faktisk har, kan dette bli regnet som en type svindel. Under norsk lov er svindel ulovlig, og blir dette oppdaget vil forsikringsselskapet kunne kreve erstatning. Du kan også risikere å bli politianmeldt, motta bøter eller få pålagt å sone en periode i fengsel.

 

Beste husforsikring

Det er vanskelig å si hva som defineres som den aller beste typen husforsikring. Det er nemlig slik at den beste husforsikringen for deg, ikke nødvendigvis er den beste typen husforsikring for din nabo. Hvilken type forsikring du skal velge for ditt hjem bør baseres på dine individuelle ønsker og behov.

Hva er det som er viktig for deg å få dekket i din husforsikring? For noen vil det være viktigst med en svært god dekning av brannskader, mens andre huseiere heller vil at vannskader skal dekkes på best mulig måte. Har du tidligere opplevd at vær og vind ødelegger huset vil du sikkert ønske deg en forsikring som forsvarer deg mot store utgifter på denne fronten, mens de som har være utsatt for hærverk kanskje heller vil investere i en avtale som dekker denne type skade godt. Til syvende og sist vil den beste husforsikringen for deg være den forsikringen som best mulig dekker dine behov på en god og økonomisk måte.  

Er det første gang du skal investere i en husforsikring kan det også lønne seg å vite at det finnes muligheter for å kjøpe denne type forsikring trinnvis. Du kan faktisk kombinere forskjellige avtaler, og noen åpner også for at du kan ha visse deler av husforsikringen din hos et selskap, og andre deler hos et annet.

For noen vil det kunne lønne seg å ha flere forsikringer hos ulike selskap. Det kan også være gunstig å ha ulike typer forsikringer under ett og samme selskap. Det er greit å undersøke disse mulighetene før du skaffer deg en husforsikring, da en slik forsikringsmodell åpner for kombinering av de avtalene som er viktigst for deg. Å skreddersy en helt egen forsikringsavtale er med andre ord enig i mange tilfeller.   

Finn beste husforsikring nå

Billig husforsikring

Mange boligeiere ønsker å redusere kostnader når det kommer til forsikringene sine. Er du på jakt etter en billig husforsikring? Selv om pris absolutt er en viktig faktor når det kommer til hvilke husforsikringer vi ender opp med å velge, bør prisen sjeldent være avgjørende alene.

Kostnaden for en husforsikring bør for eksempel aldri på å akkord med selve innholdet i forsikringen. At din forsikring dekker det du trenger at den skal dekke bør alltid veie tyngre enn at den er billig i pris. Med så mange forsikringer og forsikringsselskap å velge mellom vil man i dag enkelt finne eksempler på både dyre og billige husforsikringer. Det kan være greit å minne seg selv på at en husforsikringspris ofte gjenspeiler hva forsikringen faktisk kan dekke.

Det er alltid lurt å først ta hensyn til hva man ønsker at husforsikringen skal innebære, før man deretter ser på hvor billig forsikring man kan skaffe seg. Skal du sammenligne tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskap bør du starte med å luke ut de forsikringene som ikke dekker dine behov. Mange kan nok komme med fristende pristilbud, men det er ikke sikkert de er gode nok når det gjelder innhold.

Når du går gjennom de ulike forsikringene du kan velge mellom på denne måten, står du gjerne igjen med flere alternativer til slutt. Først nå bør du begynne å tenke på pris, og eventuelt velge den billigste av disse valgene. Hvis alle forsikringene inneholder gode avtaler for deg, samt er dekkende nok – er det bare å velge og vrake når det kommer til pris. Det kan også være mulig å sette konkurrerende forsikringsselskap opp mot hverandre, og de om de klarer å presse hverandre litt ned i pris.

 

Billige husforsikringer er ikke alltid dekkende nok

Billige forsikringer dekker som regel mye mindre enn de som koster litt mer. Selv om du føler at du sparer penger ved å tegne en billig husforsikring, er ikke dette alltid tilfellet på sikt. Det kan straffe seg å velge den billigste husforsikringen dersom et uhell først skulle oppstå.

Blir din bolig utsatt for brann, naturkatastrofer, flom, hærverk eller innbrudd – og du har en husforsikring som ikke dekker omkostninger eller utgifter forbundet med dette, kan prislappen bli skyhøy. Se derfor alltid husforsikringen i lys av din situasjon og ditt bosted.  Bor du eksempelvis i et område hvor det er vanlig med flom eller steinras, kan det faktisk være helt avgjørende å velge en forsikring med god dekning for nettopp dette. Da er det ikke alltids mulig å velge den billigste typen husforsikring. Selv om billig utvilsomt kan være bra, er det ikke alltid det beste valget – spesielt når det kommer til husforsikringer.   

 

Husforsikring pris

Selv om du ikke nødvendigvis tjener på å velge den billigste husforsikringen, vil det likevel være svært fornuftig å sjekke ut ulike priser og prismodeller. Pris på husforsikring vil ofte variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Husforsikringsprisen kan også være ulik ettersom hvilken husforsikring du velger, og hva du ønsker at den skal dekke.

Som regel vil det alltid være slik at de husforsikringene som dekker mest, også er de mest kostbare forsikringene. Det oppstår likevel prisforskjeller i de ulike selskapene, så det kan være noen kroner å spare på å sammenligne forskjellige tilbud fra flere aktører. Ofte er det også slik at prisene på husforsikringer kan varere fra år til år.

Dette er i seg selv en god grunn for å sjekke ut forskjellige husforsikringer med jevne mellomrom. Skal du kjøpe husforsikring for første gang bør du alltid sette av tid til å sammenligne pristilbud, men pass også på at du leser nøye gjennom vilkårene for de forsikringene du sammenligner. Selv om det kan virke fristende å gå for et svært rimelig tilbud på papiret, er du nødt til å være sikker på at husforsikringen dekker det du har behov for at den skal dekke.  

Det viktigste som må på plass i din husforsikring er det kun du selv som vet. De fleste enes likevel gjerne om at det viktigste å få forsikret er det av størst verdi. Vi kan for eksempel si at dersom du eier flere ulike boliger, vil det være mest fornuftig å tegne den mest dekkende husforsikringen for boligen som har høyest verdi.

Jo mer verdi noe har, desto mer risikerer du også å tape dersom noe skulle skje, og du mangler en dekkende forsikring. Prisen for en god og dekkende husforsikring kan virke høy ved første øyekast. Likevel vil prislappen mest sannsynlig blekne sammenlignet med det beløpet du kanskje må ut med av egen lomme, dersom du ikke har en god nok forsikring – og du ender opp med å måtte erstatte en hel bolig etter brann, flom eller en annen katastrofe.

 

Prisen på din husforsikring avgjøres av flere faktorer

Hvor mye du vil måtte betale for din husforsikring vil bli avgjort av flere eksterne faktorer. Et forsikringsselskap som skal sende deg et pristilbud på husforsikring vil mest sannsynlig vurdere din inntekt, din boligtype, alderen på boligen og beliggenheten før du får oversendt et tilbud. Er huset ditt gammelt og slitent vil det kanskje være mer risikabelt for et forsikringsselskap å forsikre, noe som vil kunne bety en litt høyrere pris for deg.

 

Sammenlign husforsikring nå

Nå som vi har etablert viktigheten av en god husforsikring er du kanskje ikke forundret over at dette er den type forsikring de aller fleste boligeiere i Norge velger å investere i. Sammen med en solid innboforsikring, vil en husforsikring kunne sikre ditt hjem og din økonomi på en effektiv og god måte.

En husforsikring er utrolig viktig å ha på plass hvis man eier en eller flere boliger. Det er tross alt hjemmet ditt som forsikres. Hvis noe skulle skje, og huset ditt plutselig blir ødelagt eller alvorlig skadet, er det fint og betryggende å vite at en husforsikring kan ta den verste økonomiske støyten. På den måten slipper du å ruineres av ulykke eller uhell.

 

Sammenlign alltid innhold i avtaler og prisklasser

Som sagt finnes det mange ulike forsikringsselskaper her til lands. Dette er selskaper som kan tilby gode avtaler for boligforsikringer og innboforsikringer. Å sammenligne flere tilbud fra forskjellige aktører kan du tjene mye på. Det er derfor lurt å sette de ulike forsikringsselskapene opp mot hverandre, slik at du lettere kan avdekke forskjeller og mangler. På den måten vil du effektivt luke ut de avtalene som ikke møter dine krav eller passer din situasjon.

Sammenlign alltid avtaler både hva gjelder kostnad og innhold. Det er mye som må klaffe for at en boligavtale er helt perfekt for deg. Ved å sammenligne ikke bare pris, men også hva de forskjellige forsikringsavtalene dekker kan du virkelig finne den perfekte matchen for deg og ditt hjem.

 

Førstegangskjøpere bør utforske alle sine muligheter

For førstegangskjøpere kan det være mye å sette seg inn i når det kommer til forsikringer. Det kan virke som en slitsom prosess å få alt det formelle på plass, men bruker du nok tid og energi vil det absolutt være verdt det. Tenk nøye gjennom hva du ønsker at en husforsikring skal dekke, pass på at du sammenligner nok tilbud, og la gjerne flere forsikringsselskap konkurrere om deg som kunde. Da vil det være lettere å få en god avtale til en litt lavere pris.

Først når du har undersøkt alle dine muligheter vil du vite hvilket selskap som kan tilby deg den beste husforsikringen. Pass på at du kommer godt ut av avtalen med det forsikringsselskapet du kjøper husforsikring av. Det er viktig at forsikringen dekker dine behov på en måte du synes er tilstrekkelig og tilfredsstillende.

 

Ikke vær redd for å bytte til en solid og billig husforsikring

Boligeiere som har eid sin bolig i lang tid har kanskje også hatt den samme husforsikringen i flere år. Selv om det kan være fornuftig, er det ikke alle nordmenn som er så flinke til å bytte ut sin forsikringsavtale, eller sitt forsikringsselskap regelmessig nok. Det er synd – for det kan være mye å spare på å gjøre nettopp dette i ny og ne.

Å skifte forsikringsbeite nå og da, kan faktisk gange både lommeboken, og boligen din. Den husforsikringen du tegnet for flere år siden er ikke nødvendigvis den husforsikringen du bør ha i dag. Familier og behov endrer seg over årenes løp. Dekker din gamle husforsikring dine nye ønsker og behov? Eller fremstår den litt utdatert og feilpriset? Husk at nye forsikringsselskap stadig kommer på banen, noe som betyr at flere gjerne vil konkurrere om deg som kunde. Å være åpen for å bytte forsikring eller forsikringsselskap kan derfor lønne seg.

Ta gjerne en revurdering av din eksisterende husforsikring regelmessig, og vær alltid åpen for et eventuelt bytte hvis du oppdager en bedre forsikringsavtale hos et konkurrerende forsikringsselskap. Hold også øynene åpne for endringer i markedet, og ikke vær redd for å stå på krava. Det finnes mange forsikringsselskap som gjerne vil ha nettopp deg som kunde. Er du god på å klargjøre for deg selv og ditt forsikringsselskap hva du trenger, vil du utvilsomt ende opp med en avtale som ganger deg.   

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste husforsikring nå