• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Hytteforsikring

Nordmenn har hytter over hele landet. Vi reiser på hytta i helger og ferier, feier jul, påske og andre merkedager på hytta og skaper gjerne gode minner, sommer som vinter. Det ligger mye kjærlighet i norske hytter, og med en god hytteforsikring kan du være sikker på at hytta vil holde stand, år etter år.

Det finnes mange ulike hytteforsikringer å velge mellom, og mange forsikringsselskap som tilbyr denne type forsikring. Felles for de fleste av dem er at de kan dekke kostnader og utgifter forbundet med både store og små skader. Uansett om du bruker hytta oftest om sommeren, høsten, vinteren eller våren er det alltid lurt å ha en god hytteforsikring på plass.

 

Derfor bør du ha hytteforsikring

En hytteforsikring dekker riktig nok ikke like store omfang som de beste husforsikringene, men vil kunne dekke utgifter forbundet med for eksempel skadedyr, sopp, råte, brann, tyveri eller naturskader. Noen velger å tegne forsikringer som kun dekker visse utgifter, mens andre gjerne vil helgardere seg. I dag kan du få hytteforsikringer som dekker deg og din hytte, uansett om det er du og din familie som bruker fritidsboligen mest, eller om dere leier den ut til andre.  

Norge er et land preget av skiftende vær og vind. Flere norske hytteeiere kan nok enes om at forholdene på hytta kan være utfordrende. Det kan lave ned flere meter snø på få timer, veier kan stenges og det kan være vanskelig å komme seg til hytta for å holde den ved like hele året. Dette kan føre til at hytta opplever skader som følge av elementene, og er en av utallige grunner til at man som hytteeier utvilsomt bør tegne en god og dekkende hytteforsikring.  

Med en god hytteforsikring kan du senke skuldrene og nyte hyttelivet uten stress. Selv når du ikke har mulighet til å være på hytta kan du vite at den er godt sikret. Skulle et uhell eller en krise oppstå, som medfører store eller små skader på hytta – vil du kunne støtte deg på din forsikring, og unngå voldsomme utgifter fra egen lomme for å rette opp i problemene.  

 

En god hytteforsikring kan dekke:

 • Utgifter forbundet med brann
 • Utgifter forbundet med bygg under oppføring
 • Utgifter forbundet med bekjempelse av skadedyr og gnagere
 • Utgifter forbundet med følgeskader etter utett våtrom
 • Utgifter forbundet med hageanlegg
 • Utgifter forbundet med håndverkerfeil
 • Utgifter forbundet med innbrudd, tyveri eller hærverk
 • Utgifter forbundet med kriseterapi etter alvorlige hendelser
 • Utgifter forbundet med naturskader
 • Utgifter forbundet med offentlig påbud
 • Utgifter forbundet med ombygging av hytta ved invaliditet
 • Utgifter forbundet med rettshjelp
 • Utgifter forbundet med sopp- og råteskader
 • Utgifter forbundet med skade og tapte leieinntekter ved utleie
 • Utgifter forbundet med totalskade på hytta
 • Utgifter forbundet med vann- og røkskader

 

Beste hytteforsikring

Hva som vil være den beste hytteforsikringen for nettopp deg vil komme an på flere ulike faktorer. Det er helt individuelt hvilken forsikringsavtale og hvilket forsikringsselskap som kan tilby det du kanskje vil se på som den beste hytteforsikringen. Pass på at forsikringen dekker det som er viktig for deg, din familie og din type hytte.

Sett deg ned og vurder hvor hytta ligger, hvor stor den er, hvilken tilstand den er i, hvordan dere bruker hytta, hvilke sesonger dere er best på hytta, hvilke skader hytta står i fare for å pådra seg og eventuelt om dere skal leie ut hytta. Dette vil kunne være med på å tydeliggjøre hva som vil være viktig i din hytteforsikring.

Den beste hytteforsikringen er nettopp den forsikringen som dekker alle deres behov og ønsker. Noen har svært enkle hytter, og trenger kanskje ikke en så omfattende hytteforsikring. Andre har nye og moderne hytter, kanskje i nærheten av flere hyttenaboer. Da kan det være lurt å sikre hytta litt mer.

Tenk nøye gjennom hva du ønsker at en hytteforsikring skal dekke, før du begynner å sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper. Da vil du stille mer forberedt, slik at du kan finne den beste hytteforsikringen for din hytte.

Klar? Til skjema!

Billig hytteforsikring

Mange hytteeiere vil gjerne ha en billig hytteforsikring, men selv om billig kan være bra – er det ikke alltid best. Har du en svært enkel hytte, uten store verdifulle gjenstander, kan du nok enkelt komme unna med en billig hytteforsikring. Likevel er det flere og flere som investerer mer i sine hytter. Da kan det være fornuftig med en hytteforsikring som også er litt mer kostbar.

Husk at hvor billig en hytteforsikring er også ofte sier noe om hva den kan dekke. Ønsker du deg en omfattende hytteforsikring som dekker mye? Da må du ofte også betale en sum som gjenspeiler dette.  

 

Hytteforsikring pris

Er du opptatt av prisen på din hytteforsikring? I dag er det svært mange forsikringsselskap som gjerne tilbyr hytteforsikring. Dette betyr at du står i en ganske så lukrativ posisjon. Du som kunde har du nemlig mulighet til å sammenligne ulike forsikringsavtaler, slik at du kan velge den som egner seg best for deg og din hytte.

Hytteforsikringsprisen du ender opp med å betale vil avhenge av flere forhold. Den kan eksempelvis gjerne stige dersom du vil at forsikringen skal være omfattende, og dekke mye. Den kan også bli satt opp av forsikringsselskapet basert på hva slags hytte du har.

Faktorer som kan spille inn når det kommer til hytteforsikringspriser er for eksempel alder på hytta, hvor hytta ligger, hva slags stand den er i og også din inntekt som hytteeier. Regnes du som en litt mer risikabel hytteeier å forsikre, kan du måtte betale litt mer også.

 

Skaff deg hytteforsikring nå

Det er alltid lurt å tenke seg nøye om før man kjøper en hytteforsikring. Før du bestemmer deg for hvilken forsikring som er best for din type hytte, bør du alltid sammenligne forskjellige tilbud fra ulike forsikringsselskap. Det kan du tjene mye på å gjøre. Har du flere tilbud på bordet blir det enklere å ta et godt og informert valg.

Husk at det aller første du bør sammenligne er innholdet i selve forsikringsavtalen. Det er alltid dette som bør veie tyngst. Finn ut hva du vil at hytteforsikringen skal dekke, og pass på at de tilbudene du står igjen med og vurderer, er dekkende nok. Denne prosessen kan føre til at du luker ut visse tilbud og forsikringsselskap.  

Til slutt står du nok likevel igjen med flere forsikringmuligheter å velge mellom. Her kan du begynne å se på prisen. Hvor får du egentlig mest for dine penger? Har du veldig lyst til å tegne hytteforsikring med et selskap, men får tilbud om en bedre pris av et annet – vel, da er det ingenting i veien for å spørre om det første selskapet kan matche denne prisen. Ofte vil forsikringsselskap strekke seg langt for å få flere fornøyde kunder.

Hvis du allerede har en hytteforsikring kan det også være lurt å bytte den ut med jevne mellomrom. Forsikringer og forsikringspriser endrer seg fra år til år. En god avtale som du tegnet lang tid tilbake, er ikke nødvendigvis den beste avtalen du kan få i dag. Flere og flere forsikringsselskap konkurrerer med hverandre om din gunst som kunde. Nettopp derfor bør du følge med på forsikringsmarkedet, selv om du allerede har en hytteforsikring.

Finner du et bedre tilbud på hytteforsikring hos et konkurrerende forsikringsselskap? Da kan du enten høre om ditt nåværende forsikringsselskap kan matche dette tilbudet, eller du kan velge å bytte forsikringsselskap. Det viktigste er alltid at du er fornøyd, og at din hytte har en god forsikring.  

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign hytteforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste hytteforsikring nå