• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Innboforsikring

En innboforsikring er en type forsikring som gjelder de eiendelene du har i hjemmet. En innboforsikring dekker ditt innbo, noe som eksempelvis kan inkludere alt fra møbler, klær, bøker, elektrisk utstyr, smykker, sykler, verktøy og mye mer. Det er også slik at eiendelene du har lagret i din kjeller, på loftet eller i garasjen regnes som innbo.

Innboforsikringen din vil med andre ord dekke verdien på innboet dersom noe skulle skje. Sånn sett er det en forskjell på innboforsikring og husforsikring. Husk at innbo gjelder de innvendige eiendelene dine, mens husforsikringen dekker selve bygget og alt som er montert fast i bygningen.

Det er også viktig å vite at en innboforsikring som gjelder din faste bolig, ikke vil dekke innboet i en hytte eller i et feriehus. For hytter og feriehus trenger du alltid å tegne egne innboforsikringer. Eier du flere boliger som ikke betegnes som feriebolig, vil du også ha behov for egne innboforsikring per bolig.    

I dag er det fullt mulig å velge mellom forskjellige innboforsikringer som kan tegnes hos ulike forsikringsselskap. På den ene siden er det utrolig deilig for kunder å ha stor valgfrihet. På den andre siden kan alle mulighetene gjøre det desto vanskeligere å velge den riktige innboforsikringen for deg.  

 

Derfor bør du ha innboforsikring

Det er flere grunner til at samtlige bør tegne en innboforsikring. Dette er faktisk en type forsikring du bør ha hvis du er boligeier, men også en forsikring som bør være på plass for leietagere. Alle som bor et sted hvor man også oppbevarer verdisaker og egne eiendeler kan ha godt av en innboforsikring. Selv om du bor i villa og er sjef i et større selskap, eller du leier en liten hybel mens du er student, kan innboforsikringen din komme godt med hvis noe skulle skje.  

Som regel kan du velge mellom standard innboforsikringer og mer omfattende innboforsikringer. Her vil det variere hva som dekkes, men som regel vil en innboforsikring uansett kunne hjelpe deg økonomisk ved brann, vannskader og tyveri. Uhell og høyere erstatningssummer kan også dekkes i noen innboforsikringer.

 

Typiske innboforsikringer kan dekke skade på innbo og løsøre dersom:

 • Innboet blir utsatt for brann
 • Innboet blir utsatt for skade fra vann eller væske
 • Innboet blir utsatt for tyveri eller hærverk
 • Innboet blir utsatt for naturskade
 • Innboet blir utsatt for skader som krever rettshjelp
 • Innboet blir utsatt for skader som følge av skadedyr eller gnagere

 

En innboforsikring kan også dekke tap av penger eller eiendeler dersom du blir utsatt for ran eller overfall. Forsikringen kan i. Tillegg dekke erstatning for matvarer i fryseren som eventuelt har blitt skadet ved strømbrudd. Har du pådratt deg erstatningansvar for noe som privatperson kan også en god innboforsikring ved visse tilfeller dekke omkostningene. Det samme gjelder eventuelle utgifter til rettshjelp eller juridisk bistand hvis du er eier av en forsikret gjenstand og havner i tvist over denne gjenstanden.  

 

Andre ting en innboforsikring kan dekke inkluderer:

 • Penger eller verdipapirer
 • Tilbehør til båt/tilhenger/campingvogn/motorvogn
 • Hobbyutstyr
 • Hageverktøy
 • Tyveri på ditt uteareal
 • Hærverk på ditt uteareal
 • Tyveri fra en bod eller et garderobeskap
 • Ombygging for rullestolbrukere
 • Ansvarsforsikring
 • Mobilforsikring

 

Beste innboforsikring

Den beste innboforsikringen for deg vil være med på å støtte deg ved økonomisk tap av eiendeler. Innboforsikringen kan også dekke for skade eller tap av det du har forsikret. Det vil åpenbart variere hva som regnes som den beste innboforsikringen utfra hvilke individuelle behov du har.

For unge studenter uten mye innbo vil det kanskje være viktigst at innboforsikringen inkluderer forsikring mot uhell eller tyveri, også når du tar med deg eiendeler ut av boligen. Søler du for eksempel kaffe over en ny PC, eller får mobilen din stjålet når du er ute, vil en innboforsikring dekke kostnadene for reparasjon eller erstatning.

For eldre og mer etablerte boligeiere er det vanlig å ha bygget seg opp et innbo av høyere verdi. Da vil man gjerne ha bruk for en innboforsikring som dekker andre områder enn det en student trenger. Det er ikke uvanlig at man også vil måtte betale noe mer for sin innboforsikring dersom man har mer verdisaker i boligen.

Det er kun du selv som kan bestemme hva den beste innboforsikringen for deg er. Bruk gjerne litt tid på å gå gjennom innboet ditt, så du vet hva du ønsker at en forsikring skal kunne dekke. Ta både hensyn til ulike eiendeler, men husk også å tenke på din boligsituasjon generelt. Bor du eksempelvis et sted hvor det er større risiko for flom, kan det være lurt å ha vannskader og fuktskader godt inkludert i din innboforsikring.

 

Husk at innboforsikringer baseres på tillit

Før du bestemmer deg for hvilken innboforsikring som passer din situasjon, er det viktig å være klar over at denne type forsikring bygges på tillit og ærlighet mellom deg som kjøper av innboforsikringen, og forsikringsselskapet som skal stå for forsikringen.

Dersom du lyver om skader på innboet eller kostnader for dekking av reparasjon og erstatning, er dette å regne som svindel. Det kan straffe seg å utnytte forsikringen sin, og under norsk lov kan du bli anmeld hvis du gjør det. Dette kan faktisk føre til fengsling eller bøter.  

Klar? Til skjema!

Billig innboforsikring

De fleste av oss ønsker gjerne at alle våre kjøp er så billige som mulig, også når det kommer til kjøp av innboforsikring. Ser du etter en billig innboforsikring? Der er alltid lurt å sammenligne priser, men hvor billig din innboforsikring er kommer an på mange faktorer. Det er heller ikke slik at billig alltid er best. Prisen alene bør aldri være avgjørende. Hva forsikringen dekker er mye viktigere.

Kostnaden av en innboforsikring bør sjeldent gå på akkord med hva forsikringsavtalen inneholder. I dag kan du velge mellom mange tilbud fra ulike selskap. Det er alltid greit å starte med å sammenligne innholdet i avtalen, før man så prøver å velge den billigste.

Mange forsikringsselskap kan nok komme med fristende og billige tilbud på innboforsikringer. Hvis du har lyst til å slå til, må du alltid huske å lese nøye gjennom kontrakten. Da blir det lettere å avdekke eventuelle mangler eller hull som du gjerne vil ha dekket.

For å spare tid vil det alltid være greiest å identifisere hva man er ute etter når det kommer til en innboforsikring. Da kan du raskt kutte ut de tilbudene som ikke kan møte dine ønsker eller krav. Til slutt står du kanskje igjen med en håndfull valg du kan vurdere mer seriøst.  

 

Billige innboforsikringer dekker ikke alltid innboet på en tilstrekkelig måte  

Billige innboforsikringer vil som regel alltid dekke mindre enn innboforsikringer som koster mer. Du føler kanskje at du sparer penger ved å kjøpe en billig innboforsikring, men på sikt vil ikke dette nødvendigvis stemme. Er uhellet først ute kan det straffe seg for deg å ha valgt den aller billigste innboforsikringen.

Hvis det begynner å brenne i boligen din, kan store deler av innboet gå tapt i brannen. Verdisaker som har kostet store summer kan plutselig forsvinne på en-to-tre. Ved naturkatastrofer, flom, hærverk eller innbrudd kan du også miste flere verdisaker og dyrebare eiendeler. En billig innboforsikring vil ikke alltid kunne dekke omkostningene for å erstatte slike gjenstander. Da kan prislappen bli høy, og må du betale alt ut av egen lomme vil man i visse tilfeller ende opp med gjeld.

Se alltid din innboforsikring i lys av bosituasjonen din, samt hva du eier av innbo og løsøre. Som sagt vil kanskje ikke en student ha behov for den mest omfattende forsikringen, men mer etablerte boligeiere eller leiere vil kanskje trenge en mer dekkende forsikringsavtale.

 

Innboforsikring pris

Nei, den billigste innboforsikringen er kanskje ikke det rette valget for deg. Det betyr derimot ikke at du skal velge den dyreste heller. Å sammenligne innboforsikringspriser er noe du absolutt bør gjøre. Vær økonomisk fornuftig, og sjekk ut konkurrerende selskaper og hva de kan tilby av priser. Dersom innholdet i avtalen er så og si lik, vil pris kunne være avgjørende for mange.

Prisen på en innboforsikring vil variere både basert på forsikringstype, hva den skal dekke og hvilket selskap du velger å kjøpe forsikring hos. Det er vanlig at de forsikringene som dekker mest også er mest kostbare, men det er ikke alltid tilfellet. Les nøye gjennom papirer og kontrakter, skriv ned notater til seg selv og vurder alle faktorene i din innboforsikring før du tar en avgjørelse.

Det er kun du som selv vet hva din innboforsikring bør inneholde. Likevel er det alltid lurt å tegne de beste forsikringene for det du eier av størst verdi. Har du investert mye i kunst, vil det være på sin plass å forsikre denne kunsten på en fornuftig måte.

Har du brukt mye penger på underholdningsanlegg, lydanlegg eller andre tekniske eiendeler, vil du kanskje heller ha nytte av at disse gjenstandene er best forsikret i din innboforsikring. Jo mer verdi en gjenstand eller eiendel har, desto mer risikerer du å tape hvis noe skulle skje med eiendelen.

Prisen for en dekkende innboforsikring kan ved første øyekast virke høy for noen. Når du oppdager hvor mye denne forsikringen faktisk omfatter vil den kanskje ikke fremstå så voldsom likevel. Sammenlignet med det beløpet du kanskje hadde måttet betale dersom innboet ditt skulle bli ødelagt, vil en solid forsikring fremstå rimelig for de fleste.

 

Prisen på innboforsikringen avgjøres av flere faktorer

Det vil alltid være flere faktorer som spiller inn når det kommer til prisen på innboforsikringen din. Når et forsikringsselskap skal gi deg et tilbud, vil de ofte være nødt til å vurdere din situasjon. Da kan prisen du må betale kanskje bli avgjort basert på din inntekt, hva som inkluderes i innboet ditt og hvor du bor.

Skal mye forsikres, eller skal forsikringen gjelde for mange ulike omstendigheter, vil naturligvis prisen også kunne øke. Mener forsikringsselskapet at du også kan være en risikabel kunde å forsikre, vil du også ofte måtte betale noe mer for innboforsikringen din.

Husk at dersom du ønsker å redusere prisen på innboforsikringen din så mye som mulig, kan du vurdere å sette konkurrerende forsikringsselskap opp mot hverandre. I mange tilfeller vil de forsøke å presse hverandre ned i pris, noe som vil være svært lukrativt for deg.   

 

Sammenlign innboforsikring nå

En innboforsikring er en av de aller viktigste forsikringstypene du kan ha. I Norge er dette også en av de vanligste forsikringene, både for boligeiere og leietagere. Innboforsikringen din kan være med på å hindre at du må stå med økonomiske vansker dersom noe skjer med dine eiendeler eller gjenstander.  

Jo mer løsøre og innbo du eier, desto lurere er det å ha på plass en omfattende innboforsikring. Har du ikke tegnet innboforsikring er det virkelig på tide.

 

Sammenlign alltid innhold i avtaler og prisklasser

Det finnes mange forsikringsselskaper som i dag kan gi gode avtaler hva gjelder innboforsikring. Du kan tjene mye på å være flink til å sammenligne tilbud, sette forsikringsselskap mott mot hverandre, luke ut de forsikringene som ikke passer for deg, og forsøke å få selskapene til å konkurrere om deg som kunde.

Finn beste innboforsikring nå

Utforsk alle muligheter du har når det kommer til innboforsikringer

Har du nettopp flyttet for deg selv? Uansett om du har kjøpt bolig eller leier, vil du ha behov for en innboforsikring. Det kan være mye å sette seg inn i hvis det er første gang du skal tegne en slik forsikring. Å få alt det formelle på plass kan virke som en utfordring, men tiden og energien som går med til dette vil være verdt det. Da kan du sove godt om natten, og vite at din økonomi er trygg hvis en ulykke eller et uhell skulle oppstå.

Tenk alltid nøye gjennom hva du ønsker at din innboforsikring skal dekke. Det holder sjeldent å kun sammenligne to tilbud før du finner den innboforsikringen som funker best for deg. Sjekk ut både store og små forsikringsselskaper. Kanskje ender du opp med en innboforsikring fra et forsikringsselskap du aldri hadde hørt om hvis du ikke hadde gjort grundig research.  

Etter å ha undersøkt alle mulighetene på markedet vil du vite hvilket selskap som kan tilby deg den beste innboforsikringen. Sørg for at du kommer best mulig ut av avtalen med det forsikringsselskapet du kjøper innboforsikring av. Det er viktig at den dekker dine behov på en måte du både synes er tilstrekkelig og tilfredsstillende nok.

 

Det er enkelt å finne en billig innboforsikring

Mange som enten har leid bolig i lang tid, eller eid bolig lenge, har kanskje lenge hatt den samme innboforsikringen sin. Dessverre er det slik at få nordmenn er gode på å bytte ut sine forsikringer ofte nok. Dette kan man tape på – både når det kommer til penger og innhold i forsikringsavtaler.

Forsikringer endrer seg fra år til år. Et tilbud som kanskje var knall i fjor, er ikke nødvendigvis det beste du kan få i år. Å bytte innboforsikring nå og da kan være godt for lommeboken, og du kan ende opp med en mer helhetlig og omfattende forsikring. Det er også slik at dine behov kan endre seg ettersom tiden går. Kanskje du se siste årene har investert i gjenstander som er dårlig dekket av innboforsikringen din? Det er alltid en god idé å se over forsikringene sine en gang i året – slik at du kan oppdage mangler eller nye behov.  

Spør deg selv om din nåværende innboforsikring dekker det den bør dekke. Eller om den i dag fremstår både utdatert og feilpriset. Vær alltid åpen for å bytte forsikring eller forsikringsselskap. Det kan absolutt lønne seg.

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste innboforsikring nå