• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Katteforsikring

Kjæledyrene våre blir raskt en del av familien. Selv om katter er mer selvstendige enn andre typer kjæledyr er dette også skapninger som har et stort behov for nærhet, kjærlighet og omsorg.

Alle katteeiere vet at katter er like store individer som det vi er. De har ulike personligheter, preferanser, lyder og vaner. Uansett hva slags type katt du har, om det er en innekatt eller en utekatt, en rasekatt eller en blandingskatt, vil din lille krabat være helt avhengig av deg som eier. Å ha en god katteforsikring på plass er noe alle katteeiere bør sikre seg.

En katteforsikring er en type dyreforsikring som kan hjelpe deg økonomisk dersom katten din skulle bli utsatt for en ulykke, skade seg selv eller bli syk. Dette er en forsikring man kan kjøpe allerede fra katten er mellom seks og syv uker gammel.

Husk at dyreforsikringer som regel har en karenstid man må gjennom før forsikringen er gyldig og kan brukes. Kattunger er viltre og lekne, og det er som kattunger de oftest skal innom veterinæren for helsesjekk og vaksiner. Mye kan skje i løpet av denne perioden, og plutselig vil man ha behov for å benytte seg av katteforsikringen. Derfor kan det lønne seg å gå til anskaffelse av en katteforsikring så tidlig som mulig.

 

Derfor bør du ha katteforsikring

Det er flere gode grunner til at alle katteeiere bør tegne en katteforsikring. For det første vil ikke ditt kjæledyr være dekket av et offentlig helsevesen slik som oss mennesker. Dette innebærer at du som eier står ansvarlig for å dekke alle omkostninger som eventuelt vil oppstå dersom katten din blir skadet eller syk. Uten en forsikring i ryggen kan dette raskt bli kostbart.

Katter lever ofte i mange år, og utvikling innen veterinærmedisin har gjort det mulig å behandle en rekke sykdommer og tilstander, slik at din katt kan leve et godt liv så lenge som mulig. Har du en god katteforsikring vil det være enkelt for deg å ta avgjørelser og beslutninger for kattens beste, uten å tenke på hva det vil ha å si for din egen økonomi.

 

En god katteforsikring vil gjerne dekke:

 • Utgifter forbundet med allergi
 • Utgifter forbundet med bitt eller sårskader
 • Utgifter forbundet med dødsfall
 • Utgifter forbundet med fysioterapi eller rehabilitering
 • Utgifter forbundet med hudlidelser
 • Utgifter forbundet med keisersnitt og fødselshjelp
 • Utgifter forbundet med kremering
 • Utgifter forbundet med livmorbetennelse
 • Utgifter forbundet med mage- eller tarminfeksjon
 • Utgifter forbundet med medisiner
 • Utgifter forbundet med MR, CT eller scintigrafi
 • Utgifter forbundet med påkjørsel
 • Utgifter forbundet med tannbehandling etter ulykke
 • Utgifter forbundet med urinveislidelser
 • Utgifter forbundet med veterinæromkostninger
 • Utgifter forbundet med veterinæromkostninger for kattunger

 

Beste katteforsikring

Den beste katteforsikringen for din katt eller kattunge vil variere utfra hva det er du ønsker at forsikringen dekker. Ulike folk kjøper seg katt av forskjellige grunner. Noen vil kun ha litt selskap, andre vil gjerne ta med katten på utstillinger. Det er også katteeiere som driver oppdrett, og kjøper seg katt av denne grunnen.

Hvorfor du har gått til anskaffelse av katt bør være med i beregningen når en katteforsikring skal kjøpes. Skal du eksempelvis drive oppdrett vil det være viktig at katteforsikringen har god dekning når det kommer til fødselshjelp og keisersnitt. Er det utstilling du vil drive med finnes det egne forsikringer som passer for nettopp dette formålet. Da kan det være på sin plass med en forsikring som sikrer tap av bruksverdi for avlskatter.

I dag har det også blitt mer vanlig med rasekatter i Norge. Dette kan være kostbare katter å kjøpe, og dersom noe skjer med katten vil man potensielt ha mistet et stort beløp. For de som har rasekatt kan det være en god idé å tegne en egen forsikring som dekker tap av slike katter. Da får man eventuelt utbetalt et engangsbeløp dersom katten dør eller må avlives som følge av sykdom eller skade. Du får også utbetalt beløpet hvis katten din blir stjålet ved innbrudd.

Klar? Finn beste katteforsikring nå

Billig katteforsikring

En billig katteforsikring er ikke alltid en god katteforsikring for alle katteeiere. Her kommer det igjen an på hva slags type katt du har, og hva du ønsker å bruke katten til. Har du en utekatt som du har fått gratis, vil kanskje en billig katteforsikring være dekkende nok. De som har investert i rasekatter eller kjøpt dyrere katter vil nok ha et større behov for en katteforsikring som koster noe mer.

Uansett hva slags katt du har vil du også alltid måtte ta hensyn til hva du ønsker at katteforsikringen din skal dekke. Vurder hvilke situasjoner dere kan havne i, og undersøk gjerne priser hos din nærmeste veterinær. Da blir det lettere å anslå hvilken type katteforsikring som passer dere, samtidig som dere kan vurdere kostnaden av katteforsikringen.  

 

Katteforsikring pris

Prisen på en katteforsikring vil alltid variere fra individ til individ, og fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Den vil også avhenge av hva du ønsker at katteforsikringen skal inkludere. Det er som regel slik at en billig katteforsikring dekker mindre enn en dyrere katteforsikring.

Prisen på din katteforsikring vil også bli avgjort av andre faktorer. Et forsikringsselskap vil eksempelvis nesten alltid vurdere kattens rase, kattens alder, kattens helse, hvorvidt du har en innekatt eller en utekatt, og om katten tidligere har vært utsatt for en ulykke.

Noen katter vil koste mer å forsikre enn andre. Det er eksempelvis vanlig at innekatter koster noe mindre å forsikre enn utekatter. Dette kommer av at det er mindre risiko for skader, bitt eller ulykker inne enn det er ute. Innekatter lever rett og slett et mer skjermet liv, og vil være en mindre risiko for et forsikringsselskap å forsikre.   

Visse katteraser har også større sannsynlighet for å utvikle enkelte plager eller sykdommer. Et forsikringsselskap kan dermed også sette en høyrere forsikringspris dersom du eier en rase som kan bli plaget a genetiske sykdommer.  

 

Skaff deg katteforsikring nå

Planlegger du å kjøpe en kattunge bør du utvilsomt også begynne å se på katteforsikringer. Hvis du researche allerede i venteperioden, vil du kunne gå til anskaffelse av en forsikring for din katt med en gang den kommer i hus. Det betyr at den vil være sikret tidlig, noe som fører til at dere kan nyte livet som katteeiere, uten å måtte tenke på eventuelle uforutsette utgifter.

Det er heller aldri for sent å skaffe seg en katteforsikring, selv om man har hatt en katt i lang tid. Du tenker kanskje at katten din har klart seg fint uten en slik forsikring i lang tid, og at det er dumt å investere i en nå? Vel, jo eldre en katt blir – desto mer utsatt for sykdom og plager vil den også gjerne bli. For å sikre at din katt har et godt liv helt til siste stund, bør du utvilsomt vurdere å skaffe deg en god katteforsikring.

 

Ikke vær redd for å bytte din katteforsikring

Det er også viktig å huske på at katteeiere som allerede har katteforsikringer kan ha godt av å bytte denne dersom den har blitt utdatert, eller man ser et bedre tilbud hos et konkurrerende forsikringsselskap.  

Forsikringer utvikler seg kontinuerlig. En god avtale du tegnet for flere år siden kan dermed være mindre god i dag. Derfor vil det være lønnsomt å alltid følge litt med når det kommer til forsikringer. Sammenlign gjerne ulike tilbud fra forskjellige selskap, så kan du enkelt få oversikt over hvilke tilbud som er best for deg og din katt.

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste katteforsikring nå