• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Kjæledyrforsikring

Kjæledyr er ofte en viktig del av familien, og vi ønsker som regel å forsørge dem på best mulig måte. Et kjæledyr kan spre mye glede, men det kan være vanskelig å forstå hva de firbeinte prøver å fortelle oss. Akkurat som mennesker kan også dyr bli syke eller havne i ulykker. De som har opplevd syke kjæledyr kan skrive under på at en tur til veterinæren slettens ikke er en billig affære. Et sykt dyr kan pådra seg store veterinærregninger, uansett om det er  forsikring av en liten katt, eller en stor hest.

Vi ønsker å gi de firbeinte det aller beste, spesielt når de trenger det mest. Men handlinger av veterinær kan fort bli dyrt om ikke du har en forsikring å falle tilbake på. En kjæledyrforsikring kan hjelpe deg å dekke de økonomiske utgiftene som dyreeiere ofte møter på i løpet av livsløpet til de firbeinte. Det er mye uheldig som kan skje et kjæledyr, og det er ikke lett å alltid ha kontroll på hva dyret gjør og hvor det. Sykdom kan vi heller ikke forutse, og det er ikke alltid like lett å se sykdom tidlig på dyr som verken kan snakke eller forklare hvordan de føler seg.

En kjæledyrforsikring kan også hjelpe deg og gi deg tapsdekning i situasjoner hvor dyret dør eller må avlives grunnet sykdom eller ulykke. Når slike ting skjer vil en forsikring være en liten trøst, og hvert fall hjelpe deg med å dekke det økonomiske tapet. Et dyr har egen fri vilje og det er ikke lett å lære kjæledyret til å passe seg for farer. Et dyr vet ikke å passe seg for trafikkerte veier og biler, derfor kan ulykker fort oppstå. Det er heller ikke uvanlig at kjæledyr forsvinner, og har du betalt mye penger for dyret, er det gjerne ekstra vondt når de kommer hjem igjen.

 

Derfor er kjæledyrforsikring viktig

For noen er det spesielt viktig med kjæledyrforsikring. Noen dyr blir brukt som familie og kosedyr, mens andre kan for eksempel bli brukt til fritidsaktiviteter eller ha en viktig rolle i din virksomheter. Eksempler på dette kan være jakthunder eller hester. 

Har du en bruks- eller jakthund som ikke lenger kan brukes på disse områdene, kan en forsikring gi deg økonomisk støtte. Hunder som blir brukt som arbeidshunder har minst like gode og verdifulle liv som vanlige kosehunder, men de utsettes for en større risiko. Når ulykken først skjer er det viktig å ha valgt den beste hundeforsikringen til ditt formål

Noen ganger velger vi dyret på grunn av rasens ferdigheter og egenskaper. I slike tilfeller bruker vi også ofte lang tid på å trene opp kjæledyret, og dermed vil dyrets verdi også stige. Hvis dyret mister disse egenskapene som følge av sykdom eller ulykke, vil det ikke bare være en emosjonell byrde, men også en økonomisk en. I disse tilfellene kan det være greit å å ha den beste kjæledyrforsikringen, slik at det økonomiske tapet blir mindre.

Mange driver også som profesjonelle oppdrettere, og da kan en forsikring være avgjørende for inntekten til familien. Dyrets helse vil ha en stor innvirkning på inntektene, og derfor er det mange som velger å sikre seg selv og dyret på best mulig måte. Selv om det økonomisk sett vil være annerledes å forsikre et større dyr som en hest, enn en katt, er det mange oppdrettere som ønsker å ha en god forsikring ­– uansett hvilken art de har.

 

 

Beste kjæledyrforsikring

Hva som definerer den beste kjæledyrforsikringen for akkurat deg og ditt kjæledyr, vil selvfølgelig variere. Kjæledyret bør ikke lide som en resultat av at du ikke har god nok forsikring, og derfor er det viktig å se dyrets behov og eventuelle risikoer når du skal velge en forsikring.

En god kjæledyrforsikring bør kunne støtte deg gjennom et lengre dyreliv, og kunne hjelpe deg om dyret først er blitt utsatt for større skade. En vanlig veterinærtime vil ikke koste skjorta, men blir kjæledyret utsatt for en ulykke og krever større inngrep og oppfølging som følge av dette, kan kostnadene fort blir dyre.

For å finne den beste kjæledyrforsikringen for akkurat deg, bør du gjøre en økonomisk vurdering og se hvilke risikoer dyret blir utsatt for til daglig dags. En vanlig familiehund møter nok ikke på de største risikoene, men her har rasen veldig mye å si. Noen dyrearter er mer utsatt for sykdom og problemer enn andre, og derfor er det viktig å gjøre grundig undersøkelse av dette når en kjæledyrforsikring skal velges.

 

Hva dekker en kjæledyrforsikring?

Ulike forsikringsselskap vil ha forskjellige ordninger med ulike vilkår og betingelser. Om du bestemmer deg for å finne en kjæledyrforsikring, bør du først tenke over hva du ønsker at denne ordningen skal dekke. Her kan det være lurt å tenke over de vanligste risikoene som ingen kan kontrollere, nemlig sykdom, tap og veterinærregninger. Men hva du velger å vektlegge kommer helt an på hvilket kjæledyr du har, og hva dyrets funksjon i livet ditt er

Det er også en god ide å gjøre grundig undersøkelse av dyrets rase. Noen raser er utsatt for visse sykdommer som ørebetennelse, pusteproblemer eller hjerteproblemer. Har du et kjæledyr i en viss risikogruppe, er dette noe å ha i bakhodet om du leter etter den beste forsikringsordningen. I tillegg kan det være en god i ide å se på stamtavlen til dyret. Ligger det sykdomshistorie i slekten kan det bety at dyret er spesielt utsatt.

 

Kjæledyrforsikring pris

Prisen på en kjæledyrforsikring vil variere etter hvilke type dyr du har, så vel som hvilket selskap du velger å gå for. Her er det mange faktorer som spiller inn, og hva prisen på kjæledyrforsikring er, finnes det ingen fasit på. Det vil naturligvis være dyrere å forsikre et unikt og kjæledyr som har stor økonomisk verdi, enn et billig ett. Men det betyr nødvendigvis ikke at det er viktigere.

For å finne den beste prisen på kjæledyrforsikring, er det et par ting du kan gjøre. Det finnes en rekke selskaper på markedet som tilbyr dyreforsikring, så her gjelder det å holde hodet kaldt og lete seg frem til de beste tilbudene. Det er dog viktig å tenke på at prisen i seg selv ikke bør være en avgjørende faktor, det viktigste er at forsikringsordninger har gode vilkår som kommer dyret mest til gode.

Finn din forsikring i dag!

For å finne den beste forsikringsordningen for deg og ditt dyr, kan det være lurt å først plukke ut hvilke vilkår du ønsker å ha i din forsikring. Deretter kan du se hvilke selskap som tilbyr dette, for så å sammenligne ulike tilbud.

På denne måten vil du få en god oversikt over hva som faktisk er en realistisk pris, så vel som hvilke tilbud du bør styre unna. Ingen ønsker å betale for mer enn de behøver, og derfor er det lurt å sjekke at forsikringsordningen faktisk er skreddersydd og tilpasset ditt dyr og dens rolle.

Ta gjerne en prat med ulike rådgivere for å høre hva de anbefaler, kanskje har de mye erfaring med akkurat ditt kjæledyr eller en spesiell rase. Det kommer stadig vekk flere forsikringsselskaper på markedet, så ikke vær redd for å lete etter nye tilbud fra tid til annen. Prisene og vilkårene kan forandre seg over tid, så her gjelder det å holde seg oppdatert på hvilke muligheter en faktisk har.

En kjæledyrforsikring kan komme godt med om du velger å skaffe deg en firbeint bestevenn. En slik ordning vil sikre både deg og dyret ditt i mange år fremover, og hvem ønsker vel ikke dyret sitt beste? Om kjæledyret først blir sykt eller havner i en ulykke, ønsker de fleste å kunne gi dyret den beste behandlingen tilgjengelig. Uten forsikring kan dette fort bli dyrt, og derfor kan du spare mye penger på å skaffe deg en kjæledyrforsikring.

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste kjæledyrforsikring nå