• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Låneforsikring

Låneforsikring, også kjent som betalingsbeskyttelse eller gjeldsforsikring, er en forsikringsordning som kan gi økonomisk beskyttelse til personer som har tatt opp lån. Formålet med låneforsikring er å gi forsikrede en ekstra sikkerhet i tilfelle de skulle bli syke, arbeidsledige eller ufrivillig permittert, og dermed ikke være i stand til å betale lånet sitt.
 
Låneforsikring fungerer vanligvis ved at forsikringsselskapet betaler lånetakerens månedlige avdrag for en bestemt periode hvis forsikrede skulle oppleve en av de dekkede hendelsene. Det kan være en midlertidig dekning, som betales i en periode, eller en permanent dekning, som vil betale ut i en lengre periode, avhengig av hva som er avtalt i forsikringsavtalen.
 
Selv om låneforsikring kan gi økonomisk trygghet, er det viktig å huske at det kan være dyrt og ikke nødvendigvis passer for alle låntakere. Det er derfor viktig å vurdere nøye hva slags risiko du ønsker å forsikre deg mot, hva slags forsikringsdekning som tilbys, og hva som er kostnadene forbundet med låneforsikring før du bestemmer deg for om det er riktig for deg.
 

Hva dekker en typisk låneforsikring?

En vanlig låneforsikring vil kunne dekke utgifter for:

 • Sykdom: Hvis du blir syk og ikke kan jobbe, kan låneforsikringen hjelpe med å dekke betalingene på lånet ditt i en viss periode.
   
 • Ufrivillig arbeidsledighet: Hvis du mister jobben din og er arbeidsledig i en viss periode, kan låneforsikringen hjelpe med å dekke betalingene på lånet ditt.
 • Ufrivillig permittering: Hvis du blir permittert fra jobben din midlertidig, kan låneforsikringen hjelpe med å dekke betalingene på lånet ditt i en viss periode.
 • Dødsfall: Hvis du dør, kan låneforsikringen hjelpe med å betale utestående saldo på lånet ditt.
 • Uførhet: Hvis du blir ufør og ikke kan jobbe, kan låneforsikringen hjelpe med å dekke betalingene på lånet ditt i en viss periode.

Hva dekkes ikke av en typisk låneforsikring?

Selv om de nøyaktige vilkårene for en låneforsikring kan variere avhengig av forsikringsselskapet og produktet, er det vanligvis noen situasjoner og hendelser som ikke dekkes av en typisk låneforsikring. Her er noen eksempler:
 
 • Frivillig arbeidsledighet: De fleste låneforsikringer dekker ikke frivillig arbeidsledighet, for eksempel hvis du sier opp jobben din.
 • Selvskading eller ulovlige aktiviteter: Hvis du blir syk eller skadet som følge av selvskading eller ulovlige aktiviteter, vil låneforsikringen sannsynligvis ikke dekke deg.
 • Sykdom eller uførhet som skyldes eksisterende tilstander: Hvis du allerede hadde en sykdom eller uførhet før du kjøpte låneforsikringen, kan forsikringsselskapet nekte å dekke deg for hendelser som er relatert til denne tilstanden.
 • Krig, terrorisme eller naturkatastrofer: Låneforsikringer dekker vanligvis ikke tap som skyldes krig, terrorisme eller naturkatastrofer.
 • Kriminalitet og bedrageri: Hvis du har tatt opp et lån under falske forutsetninger eller har begått bedrageri, vil låneforsikringen sannsynligvis ikke dekke deg.

Derfor bør du ha låneforsikring

Å ha låneforsikring kan gi økonomisk trygghet og beskyttelse for låntakere i tilfelle uforutsette hendelser som kan føre til at de ikke kan betale tilbake lånet sitt. Her er noen grunner til hvorfor noen velger å ha låneforsikring:
 
 1. Beskyttelse mot uforutsette hendelser: Låneforsikring kan hjelpe til å beskytte deg mot uforutsette hendelser, som å miste jobben din, bli syk eller ufør, eller dø. Hvis du opplever en av disse situasjonene og ikke kan betale lånet ditt, kan låneforsikringen hjelpe deg med å betale for avdragene dine i en viss periode.
 2. Redusere økonomisk risiko: Å ha låneforsikring kan hjelpe deg med å redusere den økonomiske risikoen knyttet til å ta opp lån. Hvis du har store lån eller gjeld, kan det å ha låneforsikring gi deg en ekstra følelse av trygghet og beskyttelse.
 3. Trygghet for familien din: Hvis du skulle dø, kan låneforsikringen hjelpe med å betale utestående saldo på lånet ditt, slik at familien din ikke blir etterlatt med gjeld.
 4. Sikre din kredittscore: Hvis du ikke kan betale avdragene på lånet ditt, kan det påvirke kredittscoren din negativt. Å ha låneforsikring kan bidra til å sikre at kredittscoren din ikke lider hvis du skulle oppleve en uforutsett hendelse som gjør at du ikke kan betale lånet ditt.

Slik finner du beste låneforsikring

Når du skal finne den beste låneforsikringen for dine behov, er det noen ting du bør vurdere og undersøke. Her er noen tips som kan hjelpe deg å finne den beste låneforsikringen:
 

Vurder behovene dine

Tenk på hvor mye gjeld du har og hva du vil beskytte deg mot. Hvis du har høy gjeld og er bekymret for å miste jobben din, kan du vurdere å kjøpe en låneforsikring som dekker arbeidsledighet. Hvis du er bekymret for å dø og etterlate gjeld til dine etterlatte, kan du vurdere en forsikring som dekker dødsfall.

Se etter bedre lånerente

Du kan oppnå bedre vilkår og billigere låneforsikringen dersom lånet ditt er billigere. Vi anbefaler derfor at du holder øye med renten på lånet du ønsker å forsikre og bytter dersom du kan oppnå bedre rente enn dagens. Du kan kan f.eks. bruke Finansduden sin tjeneste for sammenligning av boliglån til å finne beste beste lånerente.

Sammenlign priser

Sjekk forskjellige forsikringsselskaper og sammenlign prisene deres. Forsikringsselskapene kan ha forskjellige tilbud og priser, så det kan lønne seg å gjøre litt undersøkelser og sammenligne alternativene.
 

Sjekk vilkårene og betingelsene

Forsikringsselskapene kan ha forskjellige vilkår og betingelser for låneforsikringene sine. Det er viktig å lese og forstå vilkårene og betingelsene før du kjøper en forsikring. Sørg for å sjekke dekningsbegrensningene, unntakene og kravene for å kunne motta erstatning.
 

Sjekk forsikringsselskapets omdømme

Sjekk forsikringsselskapets omdømme og anmeldelser fra andre kunder. Du kan også sjekke med offentlige organer for å se om forsikringsselskapet har hatt noen klager eller problemer.
 

Vurder kostnaden

Sist men ikke minst, er det viktig å vurdere kostnaden av låneforsikringen og hvordan den passer inn i ditt budsjett. Vurder om kostnaden er verdt beskyttelsen og om du har råd til å betale premiene.
Få uforpliktende tilbud fra flere leverandører

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste Låneforsikring nå