• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

MC forsikring – motorsykkelforsikring

Motorsykler er blitt veldig populært, og flere ønsker å kjøpe sin egen. Dette er et kjøretøy som mange har det veldig moro med, men det er ikke en billig hobby. En motorsykkel i seg selv er ofte ganske dyr særlig om du ønsker deg det beste av det beste.

I tillegg til selve motorsykkelen, kommer det ofte mange andre utgifter med på kjøpet. Utstyr, drivstoff og andre utgifter utgjør til slutt en stor sum. En motorsykkel er også et veldig utsatt kjøretøy, og i trafikken er det mange bilister som ikke passer godt nok på.

En motorsykkel er derfor i risikogruppen når det kommer til trafikkuhell og andre ulykker. I slike tilfeller er det godt ha en MC forsikring, som kan hjelpe til med å dekke de ofte store økonomiske utgiftene som kommer med.

Dessverre er det også slik at motorsykler ofte blir utsatt for tyveri og hærverk. Dette kan ofte skje når du parker offentlig, men også når du er hjemme. Noen har gjerne ikke en garasje eller et trygt sted å sette motorsykkelen sin. En motorsykkelforsikring kan hjelpe deg om du skulle bli utsatt for slike hendelser.

 

Derfor er forsikringen viktig

Det er ikke billig å vedlikeholde en motorsykkel. Den må gjerne jevnlig til mekaniker for å forsikre ansvarlig og trygg kjøring. Når det i tillegg kan oppstå ulykker som krasj og ytre skader, er det godt med en MC forsikring som kan hjelpe.

En motorsykkelforsikring er viktig, uansett om du er ung og nettopp har fått deg din første sykkel, eller om du er eldre og er en erfaren syklist. Ulykker er ikke forbeholdt de uerfarne, men de som er nye på veien er gjerne ekstra utsatt i trafikken.

Skulle du få motorstopp kan dette også være en større ulempe på motorsykkel enn i bil. På en motorsykkel har du ikke noe som beskytter deg mot elementene, og derfor er det viktig at du har en forsikring som sørger for rask og effektiv veihjelp.

I tillegg er det lett å falle eller skli når du kjører motorsykkel, spesielt rundt de årstidene hvor veiene kan være glatte og sleipe. I land som vårt mye vær, er dette ikke uvanlig. En MC forsikring kan hjelpe deg med å dekke eventuelle skader du kan risikere å påføre andre om dette skulle skje deg.

 

Hvem trenger en motorsykkelforsikring?

En MC forsikring kan komme godt med, uansett hvor gammel eller ung du er. Selv om du er en erfaren sjåfør, så kan du fort havne i ulykker ute på veiene. I tillegg er det ingen som vet når motorsykkel kan bli utsatt for hærverk og tyveri, og dessverre skjer dette ofte.

 

Selv om du er erfaren og har en god motorsykkel, kan du fort få et motorstopp. Dette skjer som regel når det er minst beleilig, men med en god motorsykkelforsikring kan du sørge for å få effektiv veihjelp. Da kan du føle deg litt tryggere når du kjører sent på kvelden og ellers.

Skader kan skje på både nye og gamle, billige og dyre motorsykler. Det kan være dyrt å reparere eldre motorsykler. Så selv om du fikk din billig, er det like viktig å forsikre den godt. Ingen vil betale mer i reparasjonskostnader enn hva sykkelen opprinnelig kostet.

Har du en ekstra spesiell motorsykkel vil det nok være lurt å skaffe seg en god MC forsikring. Dyre sykler er gjerne mer utsatt for tyveri, og da er det godt å vite at du kan få en ny sykkel erstattet med en god forsikringsordning. Det er leit å miste en motorsykkel du har brukt mye tid og penger på.

 

Beste MC forsikring

Den beste motorsykkelforsikringen burde være en som dekker de mest vanlige skade områdene. Men alle er forskjellige, og det er opp til deg hvilke faktorer du velger å vektlegge når du skal skaffe seg en MC forsikring.

For å finne ut hvilken motorsykkelforsikring som er best egnet til deg og ditt kjøretøy, bør du først kartlegge hvilke risikoer du er utsatt for. Er du for eksempel uerfaren i trafikken kan det være lurt å sjekke dekksområder som ansvar og rettshjelp samt fører- og passasjerulykker.

I tillegg bør du vektlegge hvilket terreng du kjører i, og hvilket klima det er der du befinner deg. Naturskader kan være svært dyre, og dette er noe du bør ha i bakhodet når du går over vilkårene. Her kan det være lurt å se på hva veiforholdene er der du kjører. Det er ikke alle steder i Norge som har like gode vedlikeholdte veier.

For å finne den beste forsikringen bør du altså skrive ned hvilke punkter som er viktig for deg, og ikke minst se an din egen økonomi. Det er mange faktorer å vurdere og mye å tenke på. Når dette er gjort, da kan du begynne jakten etter den beste MC forsikringen.

Klar? Finn beste mc forsikring

Billig forsikring til MC

En billig motorsykkelforsikring burde ikke være det eneste du tenker på. Det er viktig at MC forsikringen du velger faktisk vil komme deg til gode om du skulle havne i ulykka. Vilkår og betingelser burde alltid trumfe pris, men selvfølgelig er prisen noe du også bør vurdere.

Hva som er en billig motorsykkelforsikring varierer etter hvilken økonomi du har selv, så vel som hva du forventer av forsikringen. Her bør du finne ut hva du spesifikt ønsker at en forsikring skal dekke, og så begynne å sammenligne ulike tilbud.

De fleste forsikringsselskap vil ha det som kalles en priskalkulator. Dette er en veiledende kalkulator som kan hjelpe deg med å få en bedre oversikt over hva som vil være rimelig for deg. Det beste er dog å kontakte ulike veiledere og deretter sammenligne tilbudene.

 

Pris på forsikring til motorsykkel

Prisen på en MC forsikring vil variere stort. Her er det mange faktorer som spiller inn, og det er stor variasjon på markedet. Noen forsikringsselskaper har billigere motorsykkelforsikringer enn andre, og det trenger ikke å bety at den ordningene er noe dårligere.

Ta som sagt gjerne i bruk kalkulatorene du finner på nettsidene til forsikringsselskapene. Selv om dette kun vil være en veiledende pris, er det et godt sted å starte jakten. Kontakter du veilederen vil de kunne gi deg et mer konkret prisoverslag, som også er skreddersydd for deg.

Alder og kjøretøyets verdi har også mye å si for prisen på MC forsikringen. Det sier seg selv at det vil være noe dyrere å forsikre et mer kostbart kjøretøy, men det betyr også at det er veldig viktig. Dette kan du spare mye på i lengden.

Noen forsikringer er også sesongbaserte, ettersom de fleste bruker sin motorsykkel gjennom våren og sommeren. Prisen kan altså variere fra måned til måned, og dette er noe du bør tenke gjennom når du velger din MC forsikring.

 

Hva bør en motorsykkelforsikring dekke?

Hva en motorsykkel forsikring bør dekke, er helt opp til hver enkelt. Her gjelder det å kartlegge egne behov og deretter finne ut hvilke dekksområder som er mest viktig for deg og din sykkel.

Kjører du for eksempel ofte om natten og på steder som er isolerte, vil det kanskje være viktig for deg å vite at veihjelpen ikke er langt unna. Det er aldri gøy å få motorstopp, og særlig lite gøy er det når du står helt alene i ødemarken uten beskyttelse.

Videre kan det være viktig for deg at en MC forsikring dekker eventuelle hærverk og tyveri. Bor du i en storby er kanskje dette noe som du ønsker å vektlegge. Parker du ofte i utsatte områder med mye kriminalitet, er dette også noe å ha i bakhodet.

Det viktigste er at forsikringen kan hjelpe deg økonomisk om du skulle havne i en ulykke. Det er dumt å måtte legge sykkelhjelmen på hyllen, bare fordi du ikke har råd til å betale verkstedregningen. Men her må du selv velge hva som er viktigst for deg, og hva du mest sannsynligvis kan komme til å trenge.

 

Egenandel på forsikring

Som med de fleste andre forsikringer, er det også egenandeler på MC- og motorsykkelforsikringer. En egenandel er den summen du selv må betale om du skulle få bruk for forsikringen. Som regel er denne summen langt mindre enn hva du måtte ha betalt om du ikke hadde forsikring.

Prisen på egenandelen vil variere, og her har du flere valgmuligheter. Det er nemlig slik at jo mer du ønsker å betale i egenandel, desto billigere blir forsikringen ellers. Derfor kan det være lurt å sette seg en sum du ønsker å betale, og deretter undersøke videre.

Når du skal finne din MC forsikring vil altså summen du velger å betale i egenandel, ha en stor innvirkning på hva den endelige prisen på forsikringen blir. Ta gjerne dette med i beregning når du sammenligner ulike selskap.

Det finnes også unntak når det kommer til egenandel. Noen skader slipper du å betale egenandel for, og dette vil de ulike forsikringsselskapene opplyse om på sine nettsider.

Ta gjerne en prat med en rådgiver om du er usikker på dette, eller ikke finner informasjonen du leter etter

 

Forsikring på motorsykkelutstyr

En motorsykkel kan være dyrt nok i seg selv, men ofte legger vi også mye penger ned i utstyret som følger med. Når du kjører motorsykkel har du ingenting rundt deg som beskytter deg mot elementene. Og skulle du falle kan du få store skader uten rett beskyttelse.

Derfor er det mange som legger mye penger ned i å skaffe seg godt kjøreutstyr. Dette kan for eksempel være kjøredresser, hjelmer, hansker og støvler. Dette er godt beskyttelsesutstyr, men det kan også koste en god del.

Noen forsikringer dekker skader på kjøreutstyr, og hvis dette er noe som er viktig for deg burde du vektlegge det. Det kjedelig å stadig vekk måtte erstatte dyre kjøredresser, men finner du en motorsykkelforsikring som dekker skader på dette, kan du føle deg litt tryggere økonomisk.

 

MC forsikring – motorsykkelforsikring kasko

Noen forsikringsselskap tilbyr kasko eller delkasko på sine MC- og motorsykkelforsikringer. Men for noen som skal kjøpe sin første forsikring, er det ikke alltid lett å vite hva dette betyr. Kort fortalt gir en kaskoforsikring bedre dekning enn en delkasko.

Velger du delkasko får du en forsikring som ikke har like mange dekksområder som full kasko. Hva du bør velge er helt opp til deg, og hva som gå runder kasko og delkasko varier stort i ulike forsikringsselskap. Her kan du ta en titt på nettsidene til forsikringsselskapene, for å få en bedre oversikt over hva som blir dekket og ikke.

Ønsker du for eksempel kun å forsikre deg mot skader fra naturen som vær, vind eller brannskader? Eller kanskje du også kun er interessert i økonomisk hjelp om du blir utsatt for tyveri eller hærverk. Det er i slike tilfeller at en delkasko vurderes.

Det er selvfølgelig lurest å velge en forsikring med best vilkår og mange dekksområder, men alle er forskjellige. Det er ikke alle som føler de har et like stort forsikringsbehov, og da er det fint at det finnes flere muligheter der ute på markedet.

 

MC forsikring – motorsykkelforsikring vanlige dekksområder

Ulike forsikringsselskaper vil tilby forskjellige dekksområder. Men det er noen områder som er mer vanlig enn andre. Hvis du er ute etter spesifikke dekksområder kan det være en idé å kontakte flere forsikringsselskaper for å høre hva de kan tilby.

Et vanlig område er ansvar og rettshjelp. Med dette vilkåret vil du kunne få dekket skader du utfører på andre personer, gjenstand og kjøretøy. Dette er viktig for alle, men spesielt interessant for de yngste eller mest uerfarne kjørerne.

Brann og naturskader er også et område mange MC forsikringer dekker. Her vil du få hjelp til å dekke kostnadene til reparasjon dersom din motorsykkel skulle få skader som følge av enten brann, eller andre naturkrefter som flom, skred, storm og jordskjelv.

Tyveri og hærverk er også et område mange dekker, og det er dessverre ikke uten grunn. Det er ikke uvanlig at motorsykler blir utsatt for dette, og da er det godt å vite at motorsykkelen din kan bli erstattet. Hjelp til dekking av kostnader som følge av hærverk er også et pluss.

 

Fordeler med forsikringer

Akkurat som med bilforsikring, kommer også MC forsikringer ofte med goder, fordeler og rabatter. Noen forsikringsselskap tilbyr samlerabatter om du samler flere av dine forsikringer hos dem. Har du en bil fra før, eller kanskje et boliglån, kan det være en idé å se hva de tilbyr av motorsykkelforsikring.

En annen fordel med MC forsikringer er at du som regel kan få hjelp og rådgivning når det kommer til skadeoppgjør. Skulle det bli konflikter eller uenigheter angående krasj og kollisjoner, er det godt å vite at noen står klar til å hjelpe deg.

Ellers finnes det også flere goder og fordeler å hente. Hvis dette er noe du vektlegger, så kan det være lurt å sjekke ut ulike forsikringsselskap. Ofte blir fordeler og bonuser reklamert for veldig synlig, så da kan du sammenligne ulike selskaper.

 

Hvilke kjøretøy går under en MC forsikring – motorsykkelforsikring?

En skulle gjerne tro at det bare var motorsykler som gikk inn under en motorsykkel forsikring, men det er ikke alltid tilfellet. Noen forsikringsselskap tillater også snøscooter og ATV under sine MC forsikringer.

Hvis du er en farts-entusiast og har flere slike kjøretøy, vil det være en fordel å finne et forsikringsselskap som tilbyr nettopp dette. Ofte er det jo slik at du får det som heter en samlerabatt når du har flere forsikringer gjennom samme selskap.

Ønsker du derfor å forsikre flere kjøretøy, vil det lønne seg å finne et selskap som tilbyr alt dette. Da vil du kunne spare mye penger i lengden, og hvem har vel ikke lyst til det. Som regel vil forsikringsselskapene skrive på nettsidene sine hva som går under hvilken forsikring.

Er du usikker vil det alltid lønne seg å kontakte veilederne som jobber i forsikringsselskapet. De vil kunne gi deg all informasjonen du trenger, og kanskje får du et skikkelig godt skreddersydd tilbud i samme slengen. Ikke vær redd for å kontakte flere selskaper, det er slik du finner de beste tilbudene.

 

Finn en MC forsikring – motorsykkelforsikring nå!

Det finnes mange i Norge som eier motorsykler. For noen er dette en hobby, mens andre bruker den hyppig som fremkomstmiddel. Det kan være dyrt å kjøpe en motorsykkel og alt som kommer med. Og enda dyrere blir det om du da må få motorsykkelen på reparasjon.

Det er mye som kan skje en motorsykkel, både når du kjører på veiene, men også når den står parkert. Vær og vind er sjeldent snill mot motorsykler, og dessverre blir de ofte utsatt for hærverk og tyveri.

Med en god MC forsikring kan du sørge for at du selv er bedre sikret om du skulle havne i en ulykke. I tillegg vil du få hjelp til å dekke de økonomiske utgiftene som kan komme av kollisjoner og krasj.

Det er også godt å vite at du kan få erstattet sykkelen om den blir stjålet. Finn de beste MC forsikringene ved å kontakte ulike forsikringsselskap og sammenlign tilbudene. Du vil få tilbud som er skreddersydd for deg og din motorsykkel.

 

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign motorsykkelforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste mcforsikring nå