• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Reiseforsikring

En reiseforsikring omfatter ofte mer enn det folk flest tror. Det er faktisk slik at en god reiseforsikring for noen vil gjelde fra om med du går ut av din egen dør. Dermed kan du være sikker, uansett hvor langt eller kort du skal reise. Om det så er på ferier til de beste hotellene på Mallorca, sol, strand og varme, storbyer eller fjerne fjell, eller om du kun skal ta en enkel busstur ned til sentrum – en god reiseforsikring vil ta vare på deg hvert skritt av turen.

Nordmenn flest elsker å reise. På hytta eller til utlandet. På arbeidsplassen og i hjemmet er vi som regel sikret av egne typer forsikringer – og dersom noe skulle skje her vil man i større grad være ivaretatt og trygg, enn på en reise i inn eller utland. Ikke bare er jobb og hjem trygt, vi er også godt kjent med normer og regler på disse arenaene. Dermed er det vanskeligere å oppleve uforutsette uhell, skade seg eller bli frastjålet verdisaker.

Det er utenfor vår arbeidsplass og vår private bolig vi er mest sårbare. Dette gjelder da spesielt økonomisk. Enda verre blir det når vi reiser til utlandet og opplever skader som fører til sykehusbesøk. Dette kan fort bli enorme regninger, og da er det veldig kjedelig å måtte dekke disse av egen lomme. De færreste har nok kapital til å dekke dette.

Reiseforsikringer kan være med på å gjøre livet lettere og mindre utrygt for store og små. Har du en solid reiseforsikring på din side, kan du ta verden med storm. Det betyr i praksis at du kan reise uten å måtte bekymre deg for de potensielle kostnadene som kan oppstå. I denne artikkelen ser vi nærmere på reiseforsikring og hvorfor du bør tegne denne!

Derfor bør du ha reiseforsikring 

Det finnes flere gode grunner til å opprette en egen reiseforsikring. Dette er nemlig en forsikringstype som kan være gjeldene ved flere ulike uhell, skader eller sykdom. Med en reiseforsikring kan du unngå økonomiske problemer utenfor hjemmet eller jobben. Er du på tur i utlandet vil du være sikrere stilt på mange måter.

En helhetlig reiseforsikring vil bli mest benyttet på reiser i utlandet, og kan bli avgjørende når det kommer til alt fra sykdom, skader og dødsfall, til forsinkelser, tyveri eller naturkatastrofer. En god reiseforsikring kan til og med dekke noen veterinærutgifter under reisen dersom du har med deg din firbente bestevenn!

Din reiseforsikring kan være en helårsforsikring, en enkeltreiseforsikring eller en gratis reise- og avbestillingsforsikring. Den kan brukes til store og små problemer som kan oppstå på din reise, og for mange har reiseforsikringen vært helt avgjørende på tur. Noen har blitt hentet ned fra høye fjell i redningshelikoptre som hadde kostet dem et utall tusenlapper, andre har fått dekket overnatting eller nye klær ved forsinkelse av fly eller bagasje.

Med en reiseforsikring vil du gå en mer fleksibel og trygg reise i møte. Du kan rett og slett lene deg tilbake, og nyte selve turen – fremfor å bekymre deg over alt som er utenfor din kontroll. Uansett om du trenger legehjelp eller juridisk bistand i utlandet, vil en reiseforsikring komme godt med.   

Hva kan en god reiseforsikring dekke?

En god og solid reiseforsikring vil blant annet kunne inkludere hjelp uansett hvor du er i verden, hele døgnet. Denne hjelpen kan omfatte legehjelp, redningshjelp, assistanse fra reisebyråer og mye mer. Ellers vil en typisk reiseforsikring også dekke:

 • Utgifter forbundet med avbestilling av fly eller oppholdssted dersom du eller din nærmeste familie rammes av sykdom, ulykker eller dødsfall. Slike utgifter kan også dekkes dersom din reiseledsager blir syk, skadet eller mister livet – og reisen derfor må opphøre eller avlyses.
 • Utgifter forbundet med forsinkelser i reisen. Her kan utgifter til overnattinger eller ny reiserute dekkes dersom forsinkelsen eksempelvis har blitt forårsaket av værforhold, tekniske feil eller terror og trusler.
 • Utgifter forbundet med forsinket bagasje. Her kan man typisk få dekket utgifter til kjøp av nye klær, toalettsaker og andre essensielle ting du trenger frem til din bagasje dukker opp igjen.
 • Utgifter forbundet med reisegods og verdisaker. Her får man forsikret sine personlige eiendeler som er med på reisen. Det kan være snakk om kostbare verdisaker som smykker og smarttelefoner, kamera, bærbare maskiner eller andre teknologiske gjenstander.
 • Utgifter forbundet med sykdom, ulykke eller hjemtransport. Her får man gjerne dekket sykehusutgifter, eventuell behandling og en hjemreise hvis man rammes av akutt sykdom, uventet blir verre av en eksisterende sykdom, eller opplever en alvorlig skade på reise.
 • Utgifter forbundet med reiseavbrudd og tapte reisedager. Her kan erstatning for reisedager som ikke kan benyttes grunnet innleggelse på sykehus eller sykdom som fører til at du må være sengeliggende etter beskjed fra legen gis. Denne type erstatning kan også være aktuell ved evakuering
 • Utgifter forbundet med evakuering, hvor du får erstatning dersom evakueringen skjer som følge av krig, terror, opprør, naturkatastrofer, epidemier eller pandemier og andre store uroligheter i landet du oppholder deg på reise.
 • Utgifter forbundet med privat erstatningsansvar. Denne type erstatning er forbundet med rettslig erstatningsansvar for skader på eiendeler, gjenstander eller personer under reiser.
 • Utgifter forbundet med rettshjelp, hvor tvister som oppstår på reise gjerne kan dekkes av forsikringen.
 • Utgifter forbundet med egenandel på leiebil. Her kan forsikringen din vær med på å betale for skader på leiebil i utlandet.

Visse reiseforsikringer gjør det også mulig å erstatte hele reisen hvis mer enn halve reisen din ikke kan gjennomføres på grunn av innleggelse på sykehus, hjemtransport eller evakuering som følge av krig, uroligheter, terror, opprør, naturkatastrofer, epidemier eller pandemier. Det kan i tillegg være mulig å tegne reiseforsikringer som gir erstatninger ved medisinsk invaliditet eller dødsfall etter en ulykke som har skjedd på reisen.

Egne reiseforsikringer for unge

For unge finnes det ofte egne typer reiseforsikringer som kan være gunstige å benytte seg av. Disse er gjerne mer rimelige i prisen, men kan likevel være godt dekkende. Skal du som ung reise på spesielle typer turer som inkluderer ekstremsport som surfing, klatring, dykking eller andre spennende aktiviteter bør du passe på at din reiseforsikring tar hensyn til dette, og kan dekke deg dersom noe skulle skje.

Kombiner gjerne en betalt reiseforsikring med en gratis reiseforsikring

Noe av det beste du kan gjøre før du drar på ferie eller jobbreiser, er å kombinere en betalt reiseforsikring med en gratis reise- og avbestillingsforsikring som du gjerne får gjennom kredittkort uten gebyrer. Bruker du slike kredittkort på tur vil du nemlig være forsikret mot dårlige tjenester eller svindel.

Et flyselskap du har bestilt dine billetter gjennom kan eksempelvis gå konkurs før du får benyttet deg av den planlagte reisen din. Selv om reisen din kanskje er ødelagt, vil en reiseforsikring i det minste sikre deg at du får pengene tilbake for billettutgiftene. Benytter du deg av kredittkort på tur, og noen klarer å stjele informasjonen din – vil du også være sikret tilbakebetaling av den eventuelle summen du mister ved at en fremmed bruker denne informasjonen.

Kredittkort kombinert med en annen reiseforsikring vil utvilsomt skape en sikker og trygg måte å reise på. De fleste får nok litt nerver relatert til utenlandsbesøk, men dersom du dobler opp med en god reiseforsikring fra en profesjonell leverandør, samt de løsningene kredittkortene ofte tilbyr, vil du mest sannsynlig være dekket nok til å slappe av.

Beste reiseforsikring 

Det vil alltid være individuelt hva som defineres som den beste reiseforsikringen. Ulike folk har helt forskjellige behov. Vi har egne reisevaner, som ikke nødvendigvis matcher andres foretrukne måter å reise på. Noen elsker å drive med hobbyer og aktiviteter som kan falle inn under kategorien ekstremsport. Andre reiser med små barn og må ta hensyn til de aller minste ungene, hele veien. Den beste reiseforsikringen er ikke én felles forsikring som kan dekke alles behov.  

Den beste reiseforsikringen vil alltid være den forsikringen som best dekker dine individuelle behov og ønsker på en reise. For noen er det viktigst at verdisakene er forsikret godt, for andre – som kanskje skal reise lenge og må gjennom flere fly-, buss-, tog-, eller båtturer, vil det være viktig å ha god dekning hvis man blir forsinket eller opplever kanselleringer.

Husk at ulike forsikringsselskap tilbyr forskjellige reiseforsikringer – og at det er mye å tjene på å sammenligne tilbudene som kan være aktuelle for deg. Vurder også alltid om det er fornuftig å benytte seg av ulike forsikringer eller forsikringsmuligheter, før du pakker kofferten og drar avsted.    

Noen reiseforsikringer kan for eksempel dekke mer enn det du føler er nødvendig. Skulle du til eksempel velge å hoppe i fallskjerm eller kjøre jungelsafari, vil de best dekkende forsikringene være gode for deg. Er du derimot en veldig tilbakelent personlighet, kan en reiseforsikring som dekker det helt minimale vise seg å være det beste alternativet.

Finn beste reiseforsikring nå

Sjekkliste på reise

Det er ikke alt som er dekket av reiseforsikringen. Som en liten påminner har vi derfor laget denne listen for ting man må huske å ta med seg på reise.

 1. Pass når du reiser til utlandet.
 2. Mobiltelefon og lader.
 3. Bankkort/kredittkort.
 4. Tannkost, tannkrem og deodorant.
 5. Briller og linser.

Heldigvis kommer man veldig langt med pass, mobil og bankkort. Resten kan kjøpes. Har man eksempelvis glemt å ta med seg linsevann så finnes det heldigvis alternative steder å kjøpe det.

Billig reiseforsikring 

Det kan være kostbart å dra på tur, og nettopp derfor er mange på jakt etter både billige billetter, hoteller og også reiseforsikringer. I dag kan du få dekket mange behov gjennom rimelige reiseforsikringer, men husk at de billigste reiseforsikringene ikke alltid er dekkende nok for deg og dine behov på tur.

Det er gjerne slik at jo billigere en reiseforsikring er, desto mindre vil den også dekke av mulige utgifter og omkostninger. Selv om det kan være fristende å sammenligne priser hos ulike forsikringsselskap, er det ikke dette du bør sammenligne aller først. Pass alltid på at din reiseforsikring inneholder de klausuler og avtaler du trenger, at de er dekkende nok og at reiseforsikringen du ender opp med er gunstig – ikke bare for deg, men for nettopp den type tur du skal på.

Når du har funnet ut nøyaktig hva du har behov for at din reiseforsikring skal inkludere, kan du enkelt gå videre til å se nærmere på priser. Selvfølgelig kan det være mye å spare ved å se på ulike forsikringstilbud. Å være økonomisk fornuftig er en fordel, så lenge du ikke baserer hele ditt forsikringskjøp på pris alene.

Det er nemlig en vrangforestilling at billig reiseforsikring er rimelig reiseforsikring. Forskjellen er at førstnevnte belager seg på den verdien som du får fra forsikringen. Dersom du velger en billig reiseforsikring, vil du i realiteten betale mindre for en dekning som du mener er lik den andre leverandører også tilbyr.

Reiseforsikring pris

Som sagt kan du i dag få både billige reiseforsikringer, dyre reiseforsikringer, og alt midt imellom. Prisen på en reiseforsikring vil både variere basert på hvilken type reiseforsikring du velger å skaffe deg, samt hvilket forsikringsbyrå du kjøper reiseforsikring gjennom. Reiseforsikringsprisen vil også bli bestemt av forsikringsselskapet – og de har sine egne måter å bestemme hva du skal betale.

Et forsikringsselskap som skal tilby reiseforsikringer vil som regel vurdere flere ulike faktorer, som kan ende opp med å påvirke prisen av din reiseforsikring. Det vil blant annet bli lagt vekt på:

 • Hvor du skal reise
 • Om du skal reise alene eller sammen med noen andre
 • Hvilke aktiviteter du planlegger å gjøre på turen din
 • Hvor lenge du skal være bortreist
 • Hvor gammel du er
 • Hvordan helsa di er
 • Hvorvidt du ønsker å inngå egne forsikringsavtaler for visse verdifulle gjenstander som skal med på turen

Det er mange variabler i spill når et forsikringsselskap skal vurdere prisen for en reiseforsikring. Det vil ikke kun være opp til deg hva du ønsker å betale for, det vil også bli tatt en vurdering av deg som forsikringskunde. Jo større risiko det er for forsikringsselskapet å forsikre deg, desto mer må du ofte beregne å betale for din forsikring.

Nordmenn reiser i stor grad til trygge områder, men dersom du planlegger å besøke et sted som Utenriksdepartementet fraråder folk å oppsøke – kan du ende opp med å måtte betale en dyr reiseforsikring. Noen selskap vil nok også nøle med å forsikre deg under slike omstendigheter.

Skaff deg reiseforsikring nå

Planlegger du en tur i nærmeste fremtid, men er usikker på hvorvidt du skal investere i en reiseforsikring? Husk at uansett hvor du tenker å reise, så kan du plutselig oppleve uforutsette uhell, ulykker eller hendelser. Mange faktorer spiller inn når vi er på tur – og det er mye som kan påvirke hva som skjer med oss, vårt reisefølge og vår bagasje.

Det er absolutt anbefalt for alle som reiser at de tegner gode reiseforsikringer. For visse typer reiser eller områder vil det faktisk være helt essensielt at slike forsikringer er på plass før man forlater Norge. Er du usikker på hvordan du skal gå frem for å finne den aller beste reiseforsikringen for deg, bør du alltid sammenligne ulike tilbud fra forskjellige forsikringsselskap.

Pass også på at du finner ut hvilke forsikringer du allerede har – som kan være nyttige og gyldige på reiser, samt om du har noen kredittkort som også inneholder reiseforsikringer. Det er mange som ender opp med å dobbeltforsikre seg innenfor flere områder, og akkurat innen reise kan dette skje med flere personer.

Sitter man og planlegger lengre turer, bør en del av planleggingen absolutt inkludere nøye gjennomgang av reiseforsikringen man vurderer å kjøpe. Sett gjerne i gang med dette arbeidet like tidlig som du ser på flybilletter eller hotell. Da slipper du å stresse prosessen, og ende opp med en reiseforsikring som ikke gagner deg eller din reise.

Finn en billig reiseforsikring ved anbud

Reiser du ofte? Da har du kanskje allerede en reiseforsikring på plass som du har benyttet deg av i lang tid? Mange av oss synes det er kjedelig å bruke tid og energi på å lese om forsikringer, eller sammenligne ulike tilbud. Når man først har vært gjennom prosessen er det kanskje ikke så fristende å gå gjennom hele runden på nytt. Det blir fort slik at man holder seg til de forsikringene man er vant med og kjenner godt. Det er ikke nødvendigvis lukrativt eller lurt.

Å bytte ut forsikringene sine med jevne mellomrom kan faktisk by på flere fordeler. Det er nemlig slik at forsikringer og forsikringsmarkedet er i kontinuerlig endring. Priser går opp og ned, og innholdet i de ulike forsikringspakkene forsikringsselskaper kan tilby oss som kunder endres også fra år til år. Derfor er det slik at den reiseforsikringen du kanskje tegnet for et par år siden ikke lenger er den beste typen reiseforsikring for deg.

Det skjer også store endringer i våre egne liv, og med det kan vi utvikle helt andre behov når det kommer til forsikringene våre. Dersom du for noen år siden dro hyppig på ekstremsportturer, betyr ikke det at du reiser på slike turer i dag. Kanskje du har fått andre interesser, eller kanskje du har fått barn – og må reise på mer familievennlige ferier fremover. Da kan både den originale reiseforsikringen din være utdatert, og kanskje også unødvendig kostbar.  

Som kunde bør du alltid passe på at dine forventninger, behov og ønsker blir møtt når det kommer til private forsikringer. Reiseforsikringer er noe av det vi bør oppdatere oftest – da det gjerne er her vi endrer behov hyppigst. Sammenligner du godt de forskjellige leverandørene i markedet, kan du med god effekt i dag finne billigere og bedre dekkende tilbud.

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste reiseforsikring nå