• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Risikoforsikring

En risikoforsikring vil som regel inngå i en annen type forsikring, og selges sjeldent som en helt egen forsikringstype. Rene risikoforsikringer uten et spareelement kan eksempelvis inngå i en personforsikring, eller regnes som en skadeforsikring. Gir risikoforsikringen utbetaling ved død eller uførhet, kan den regnes som en type livsforsikring.  

 

Derfor bør du ha risikoforsikring  

En risikoforsikring bør inkluderes i flere typer forsikringer, og du som forsikringstaker bør alltid sjekke hva dine individuelle forsikringer innebærer og inkluderer. Har du eksempelvis en personforsikring eller en skadeforsikring – bør du undersøke om disse forsikringene også inkluderer en risikoforsikring. Det samme gjelder ved livsforsikringer.

I en risikoforsikring vil forsikringstaker være forsikret mot visse typer risikoer. Dette kan innebære skade, uførhet eller død. Dersom forsikringstaker skulle ende opp med en større skade, kan en risikoforsikring være med på å dekke utgifter for behandling. Skulle forsikringstaker bli ufør under forsikringsperioden, vil risikoforsikringen kunne være med på å sikre økonomisk støtte etter tap av jobb. Hvis forsikringstaker dør under forsikringsperioden, vil risikoforsikringen kunne være med på å sikre etterlatte økonomisk hjelp i etterkant av dødsfallet.

 

Beste risikoforsikring  

Som sagt vil flere typer forsikringer inkludere en grad av risikoforsikring. Den beste risikoforsikringen for deg må du selv vurdere. Her er det viktig å ta individuelle hensyn, slik at du som forsikringstaker kan sikre at risikoforsikringen dekker dine ønsker og behov.

Vurder selv din egen helse, hva du jobber med, hvor gammel du er, om du har en familie som er helt avhengige av din inntekt – og undersøk om dine eksisterende forsikringer er dekkende nok dersom noe skulle skje med deg. Da vil det være enklere å finne den beste risikoforsikringen for deg og dine nærmeste.

 

Billig risikoforsikring  

Siden en risikoforsikring ofte inkluderes i andre typer forsikringer, er det ikke alltid enkelt å vurdere om risikoforsikringen i seg selv er billig eller ei. Det er likevel verdt å huske på at en billig risikoforsikring, ikke alltid er den beste typen risikoforsikring. Jo billigere en forsikring er, desto mindre vil den nemlig ofte dekke.  

Som forsikringstaker bør du alltid være sikker på at dine forsikringer dekker det du har behov for, fremfor å kun vurdere forsikringer basert på pris.

 

Risikoforsikring pris

Prisen på en risikoforsikring, eller risikoforsikringselementet i andre typer forsikringer, vil avhenge av en rekke ulike faktorer. Det er helt vanlig at et forsikringsselskap vurderer mulige kunder, før de inngår avtaler med dem. Her vil selskapet ofte se på ulike elementer, som kan være avgjørende for hva du ender opp med å betale for din forsikring.

En risikoforsikring tilsier at du som forsikringstaker skal være dekket for ulike risikoer. Et forsikringsselskap vil da se på hvor stor risiko det faktisk er for at du kan bli utsatt for det du vil forsikres mot. De vil eksempelvis vurdere din alder, ditt yrke og din helse for å avgjøre dette.  

 

Skaff deg forsikringen nå!

Flere typer forsikringer bør utvilsomt inneholde en risikoforsikring. Undersøk derfor om dine forsikringer dekker deg for ulike risikoer, og om du føler at de er omfattende nok. Dekker ikke forsikringene dine det du mener de bør dekke? Bytt forsikringsselskap i dag – og få en bedre avtale. Pass alltid på å sammenligne ulike forsikringer og forskjellige selskap før du bytter.

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste risikoforsikring nå