• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Traktorforsikring

Bønder har høye økonomiske krav til investeringer. Det folk flest ikke forstår, er hvor dyrt det faktisk er å drive en gård. Selv om en naturligvis også har høye inntekter, er utgiftene til utstyret til tider enorme. En av de større utgiftene ved å drive en gård er kanskje ikke så overraskende investeringen i en traktor til bruk på gården. Dette er derimot en av de mest praktiske og viktigste innretningene.

Grunnet dens høye verdi, både økonomisk og rent praktisk sett, er traktoren lur å forsikre. En traktorforsikring gir deg nemlig trygghet i at traktoren din vil erstattes enklere rent økonomisk dersom et uhell skulle inntreffe. Alt fra en ulykke på veien, til brann, og ikke minst tyveri, er tross alt reelle muligheter. Et tap av en traktor kan bety store tap direkte, men også over tid.

Traktorforsikring er dermed en av de viktigste forsikringene som bønder kan tegne i dag. Denne forsikringen gir bøndene en ekstra trygghet i at deres traktorer er dekket mot ulykker. Dette er en forsikring som er minst like viktig som for eksempel bil- og båtforsikring. Tegner du denne er du dekket når uhellet inntreffer, slik at den økonomiske smellen ikke blir fullt så stor.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på traktorforsikring. Hva er den beste forsikringen? Den billigste? Hva dekker egentlig en traktorforsikring? Og avhengig av dekningen du velger, hva vil egentlig forsikringen koste deg? Alle disse spørsmålene er viktige å besvare, slik at du kan havne på det beste valget for din traktorforsikring.

Beste traktorforsikring

For å finne den beste traktorforsikring, er det viktig å identifisere sitt behov først og fremst. Det finnes nemlig flere forskjellige alternativer her. Faktisk minner en traktorforsikring på mange måter om hvordan en bilforsikring fungerer i praksis. Her er det i likhet med bilen nemlig pålagt å ha det som kalles en ansvarsforsikring. Dette er den helt minimale dekningen som forsikring tilbyr.

Her er skader på andre personer, deres kjøretøy, samt deres eiendom, alt dekket av forsikringen. Du får dessuten også dekket rettshjelp, og en ulykkesforsikring som dekker fører og passasjer inkluderes også. Dette er i og for seg en ganske god forsikring, da den dekker de helt essensielle behovene. Nettopp derfor er denne formen for traktorforsikring altså lovpålagt.

Videre kan du velge å oppgradere til delkasko eller minikasko som det ofte kalles. Dette er en traktorforsikring som i tillegg dekker skader ved brann og tyveri. Her er også glass dekket, noe som fort kan koste mye penger å erstatte. Det er videre også slik at utstyr montert på selve traktoren vil bli dekket inntil 10,000 kr. Dermed får du her en meget god dekning av forskjellige hendelser.

Sist, men ikke minst, vil kasko dekke mest av alle forsikringene. Dette er en traktorforsikring som dekker sammenstøt, utforkjøring, velt, hærverk, og feilfylling av drivstoff, da i tillegg de ovennevnte elementene. Dermed er dette den beste traktorforsikringen i form av dekning. Allikevel er ikke nødvendigvis dekningen det eneste du bør se på, da mange andre faktorer også spiller inn.

Billig traktorforsikring

Kostnaden av din traktorforsikring spiller selvfølgelig en veldig viktig rolle. For å få en billig traktorforsikring, er det viktig å identifisere sitt behov. Her er det først og fremst verdien på traktoren som en bør ta høyde for. Dersom din traktor er veldig gammel og kanskje bare verdt rundt 10,000 kr, er det mye mulig at ansvarsforsikring alene vil være det beste for deg.

Dette er en billig traktorforsikring som tross alt dekker deg mot de viktigste og høyeste kostnadene du kan løpe på ved ulykker. Å ha dekning mot brann, tyveri, og skader på traktoren ellers, er kanskje ikke så aktuelt når verdien er lav. Her kan det jo dessuten hende at egenandelen for forsikringen også er høyere enn det du uansett ønsker å betale når traktoren ender i en ulykke.

Er utstyret montert på traktoren, eller andre eiendeler i traktoren verdt en god del penger, kan delkasko være aktuelt. Det samme gjelder dersom traktorens verdi befinner seg imellom behovet for ansvarsforsikring og kasko. Her kan det til tider være veldig vanskelig å bestemme seg for hvilken form for traktorforsikring som faktisk lønner seg å tegne.

En billig traktorforsikring må det uansett nevnes at ikke kjennetegnes av prisen alene, men av dekningen i henhold til prisen. Det er ikke sånn at rimelig nødvendigvis betyr billig når du tegner en traktorforsikring, eller en hvilken som helst annen forsikring for den saks skyld. Velg derfor dekningen du trenger, før du senere altså ser gjennom prisene hos de ulike aktørene.

Lønner forsikringen seg?

Traktorforsikring lønner seg så sant du holder deg innenfor de behovene og det budsjettet du har. Som nevnt kan ansvarsforsikring være nok til å dekke den reduksjonen i risiko du trenger for en gammel og lite verdt traktor. Da kan du nemlig sikre deg at du ikke får de aller største økonomiske konsekvensene om du skader andre i trafikken, da dette fort kan tårne seg opp.

Denne forsikringen er som nevnt uansett krevd av staten, slik at det egentlig ikke er noe spørsmål om denne dekningen lønner seg. Blir du stoppet uten ansvarsforsikring, kan dette gi deg store bøter og potensielt ta fra deg retten til å kjøre traktoren. Dette er tross alt en mye større kostnad enn hva en ansvarsforsikring i dag koster deg for en traktor.

Spørsmålene om ansvarsforsikring eller delkasko, og eventuelt delkasko eller kasko for traktorforsikring er derimot bedre. Her er nemlig skillene ikke like enkle å identifisere. Det er ingen fastsatt verdi på traktoren som tilsier at det er bedre å velge den ene eller den andre. Her bør en gjøre en vurdering basert på traktorens verdi, samt hvilke midler en har tilgjengelig i sitt budsjett.

Traktorforsikring pris

Traktorforsikring pris avhenger av flere verdier. Selvfølgelig er den nevnte verdien på traktoren viktig å ta høyde for. Dersom traktoren er verdt mye penger, sier det seg selv at forsikringen også vil koste mer. Men dette er derimot ikke den eneste faktoren som påvirker traktorforsikring pris. Det er også slik at for eksempel området du bor i, samt din tidligere skadehistorikk, spiller en rolle.

Videre vil din egenandel også være viktig her. Jo høyere egenandel du velger, jo mindre blir regningen her og nå. Men da skal du huske på at du må dekke mer ved en ulykke. Videre er selvfølgelig også forsikringsselskapet du ender opp med å velge en viktig faktor. Og kanskje er denne det viktigste, da du neppe ønsker å betale mer for traktorforsikring enn det du må.

Sammenlign og finn forsikring

Mange ender opp med å betale mer for traktorforsikring og andre forsikringer, enkelt og greit fordi de ikke sammenligner de mange aktørene som finnes der ute. Dersom en ikke ser på prisene hos selskap med samme dekning, går en glipp av store besparelser. Som en regel, er det lurt å sammenligne de ulike aktørene i hvert fall en gang i løpet av året.

Det kommer nemlig ofte kampanjer, og ikke minst nye aktører, inn i markedet hvert eneste år. En raskt oversikt over markedet for traktorforsikring kan spare deg mye penger. Dessuten kan det være lurt å bytte forsikring nedover i dekning med årene, når traktoren blir mindre verdt. Uansett, sammenlign godt, og finn din forsikring i dag!

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste traktorforsikring nå