• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Et minimum av hva du trenger av forsikring til bil

Som en eier av en bil, har du flere viktige forpliktelser. For eksempel skal bilen til EU-kontroll, og du er nødt til å ha gyldig førerkort for å kjøre bilen. Men som et tillegg til disse åpenbare reglene, er det mange som blir overrasket når de innser at de må ha forsikring på bilen. Selvfølgelig er dette lurt, men mange ønsker nok å unngå forsikring for gamle biler uten stor verdi.

Det er derimot i Norge pålagt å ha minimum ansvarsforsikring. Denne forsikringen er det ikke lovlig å kjøre uten, og dersom en gjør det, kan det få alvorlige konsekvenser. Konsekvensene her er først og fremst økonomiske, og summene kan tårne seg opp. I denne artikkelen skal vi se nærmere på ansvarsforsikring og hvordan denne formen for forsikring faktisk fungerer.

Derfor er beste ansvarsforsikring viktig

Ansvarsforsikring er en av vanligvis 4 forskjellige forsikringer du kan tegne for din bil. Her er det ansvarsforsikring, delkasko, kasko, og superkasko som forsikringene vanligvis kalles. Ansvarsforsikring er altså den eneste av disse 4 som er lovpålagt, og den gir deg helt minimal med dekning, men på det aller viktigste. Denne forsikringen dekker nemlig ditt ansvar for erstatninger i trafikken.

Dersom du havner i en ulykke, kan det bli veldig dyrt å dekke erstatningen for skader på den andre partens bil. Se bare for deg at den andre parten har en helt ny bil til flere hundre tusen kroner. Dersom du har ansvarsforsikring, vil dette være dekket. Har du ikke forsikringen, vil du måtte kunne dekke hele denne kostnaden av egen lomme. Det kan fort bli meget dyrt.

Enda verre er det dersom den andre parten opplever personskader. Her kan nemlig kravene ende opp på flere millioner kroner. Dette kan være fatalt for din privatøkonomi resten av livet, slik at det på ingen måte er lurt å sluntre unna ansvarsforsikring. Denne forsikringen er nemlig ikke for din egen bil, men heller for de bilene og personene som er rundt deg i trafikken.

Bør du oppgradere til kasko?

Det er ingen tvil om at du må og bør ha ansvarsforsikring. Hva så med oppgraderingen til kasko? Her kan det være vanskelig å si noe om akkurat hvor grensen går mellom de forskjellige typene forsikringer. Det er allikevel for eksempel klart at en bil som er verdt rundt 10,000 kr mest sannsynlig kun bør ha en billig ansvarsforsikring. Allikevel finnes det noen unntak til denne regelen.

Delkasko for eksempel dekker nemlig eiendeler inne i bilen din i tilfelle brann blant annet. Dersom du har verdifulle eiendeler lagret i bilen din, som muligens strekker seg langt over bilens verdi i seg selv, kan delkasko lønne seg av denne grunnen. Har du dessuten en bil av høyere verdi, er det klart at du skal begynne å vurdere å tegne kaskoforsikring på bilen for å sikre den mot skader.

Naturligvis, jo dyrere bilen din er, jo mer dekning trenger du. Dekningen er tross alt bare en begrensning av den økonomiske risikoen du beløper når bilen din skulle bli utsatt for skader. Ved hjelp av en god forsikring, sikrer du deg at du ikke skal dekke alle skadene. Koster bilen bare 10,000 kr for eksempel, er det ikke så farlig for de fleste, og da er billig ansvarsforsikring tilstrekkelig.

Ansvarsforsikring pris

Ansvarsforsikring pris vil variere basert på bilmodell og din bonus hos forsikringsselskapet. Her kan kostnaden variere fra en tusenlapp til rundt 3,000 kr i året på de fleste biler som drar nytte av ansvarsforsikring. Nærmere bestemt ansvarsforsikring pris kan du finne i en ansvarsforsikring test, der du kan se sammenligningen av de forskjellige selskapene som tilbyr denne forsikringen.

Det lønner seg alltid å sammenligne de forskjellige aktørene for å finne den beste ansvarsforsikringen til en rimelig penge. Med såpass mange aktører som tilbyr bilforsikring, er det lurt å se nærmere på utvalget her. Da lar du nemlig aktørene i markedet kjempe om deg som kunde og ikke omvendt. Det er her potensielt flere tusen kroner å spare på å faktisk gjøre jobben med undersøkelser.

Finn beste ansvarsforsikring til ditt bruk

All ansvarsforsikring har det samme formålet, nemlig å beskytte deg mot erstatningskrav for gjenstander og personer hos den andre parten i en ulykke med bilen. Dermed er det ikke dekningen en skal sammenligne på her. I stedet skal en sammenligne pris og tilbudet av kundeservice for eksempel. Det er viktig å fastsette alle betingelsene før en velger en aktør.

Skal du finne beste ansvarsforsikring til ditt bruk, er god sammenligning helt essensielt. Kun da kan du være sikker på at du finner det rette alternativet.

få uforpliktende tilbud fra flere aktører

Sammenlign ansvarsforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn beste ansvarsforsikring nå

Relaterte sider