• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

 • Finn forsikringene du trenger

 • 100% Uforpliktende & Gratis

 • Få dekningen du trenger

 • Finn informasjonen du leter etter

 • Les erfaringer og skriv omtaler

Den mest kjøpte bilforsikringen

Har du ett eller flere kjøretøy? Da kan du ha behov for en god kaskoforsikring. En slik forsikring dekker nemlig kjøretøyet ditt ved uhell, tyveri, hærverk og mye mer. Uansett om skader på kjøretøyet oppstår som følge av kollisjon, brann, ytre påvirkninger eller noe annet, om bilen din er gammel eller ny, vil en kaskoforsikring sørge for at ditt du står økonomisk trygg.  

For alle som eier bil er det faktisk pålagt med forsikring. Som et minimum må man ha på plass en ansvarsforsikring. I en god kaskoforsikring inkluderes ofte en slik ansvarsforsikring. Denne forsikringen vil kunne dekke skader på personer, andre kjøretøy, bygninger og eiendeler ved et uhell.

 

Derfor bør du ha kaskoforsikring  

Selv om Norge har innført svært strenge regler for trafikk og bilkjøring, vil det likevel alltid eksistere en viss risiko når man ruller ut på norske veier. Det er mange faktorer som spiller inn, og går en liten ting galt kan det føre til store konsekvenser og kostnader. Da vil en kaskoforsikring kunne sørge for at eventuelle omkostninger ikke vil måtte dekkes av midler fra din egen lommebok.

Det er flere fordeler ved å tegne en god og solid kaskoforsikring. En kaskoforsikring kan eksempelvis dekke:

 • Utgifter i forbindelse med skade på personer
 • Utgifter i forbindelse med skade på et annen kjøretøy
 • Utgifter i forbindelse med skade på bygninger eller eiendeler
 • Utgifter i forbindelse med skade som oppstår på ditt kjøretøy ved sammenstøt, utforkjøring, velt, hærverk eller annen uforutsett ytre påvirkning
 • Utgifter i forbindelse med eventuell rettshjelp
 • Utgifter i forbindelse med brann
 • Utgifter i forbindelse med tyveri
 • Utgifter i forbindelse med skader på glass og ruter
 • Utgifter i forbindelse med veihjelp

 

I tillegg til alle disse punktene kan man også kjøpe kaskoforsikring som dekker utgifter for fører- og passasjerulykke og maskinskade. Dette regnes som valgfrie dekninger, og kjøpes gjerne ved siden av en vanlig kaskoforsikring.

 

Kasko kan utvides til å dekke leiebil

En kaskoforsikring vil i utgangspunktet kun dekke kjøretøy du eier. Likevel kan man også enkelt utvide sin forsikring, slik at den også dekker leiebil. Skal du på ferie i inn- eller utland og planlegger å leie bil i en viss periode, kan det være fornuftig å undersøke med forsikringsselskapet sitt om det lar seg gjøre å utvide kaskoforsikringen slik at dette kjøretøyet også dekkes.

 

Beste kaskoforsikring  

Den aller beste kaskoforsikringen for deg vil avhenge av hva du selv ser etter i en slik forsikring, hva du ønsker den skal dekke, og hvilket prisnivå du helst ser at forsikringen ligger på. Alle bileiere vil ha ulike behov, og nettopp derfor vil den beste kaskoforsikringen kanskje innebære en ting for deg, men noe helt annet for din nabo eller kollega.

Du bør alltid tenke nøye gjennom hva som er mest essensielt for deg, din hverdag og ditt kjøretøy. Trenger du en kaskoforsikring med bred dekning og en redusert egenandel, eller har du større behov for langtidsdekking av leiebil, regelmessig rensing av motoren eller kanskje erstatning for skadet eller tapt bilnøkkel?

Du kan velge ulike typer kaskoforsikringer. En delkasko kan eksempelvis dekke alt det en ansvarsforsikring pleier å dekke, men vil også inkludere dekning for kostnader forbundet med brann, tyveri, redning og veihjelp, skader på bilens ruter og andre typer skader på bilens utstyr og løsøre.

En full kaskoforsikring dekker enda mer enn en delkasko og en ansvarsforsikring. Her får du eksempelvis dekket skader på bilen etter sammenstøt, utforkjøring, velt, hærverk eller andre ytre påvirkninger. En full kaskoforsikring dekker altså de aller fleste hendelser og opplevelser en bilist kan bli utsatt for.

I tillegg til å kunne velge mellom ansvarsforsikring, delkasko og full kaskoforsikring, vil det også være mange tilleggsforsikringer man kan tegne som bilist og bileier. Har man ekstra utstyr i bilen man ønsker å forsikre vil det la seg gjøre gjennom slike ordninger. Før du velger den kaskoforsikringen du selv mener er best for deg, kan du tjene mye på å sammenligne ulike tilbud fra forskjellige forsikringsselskap.  

klar? få uforpliktende tilbud fra flere selskap

Billig kaskoforsikring  

Mange bileiere ønsker seg gjerne en billig kaskoforsikring. Det finnes kaskoforsikringer i flere prisklasser, men pris i seg selv bør aldri være det eneste du vurderer når du ser på kaskoforsikringer.

En billig bilforsikring kan være tilstrekkelig god for mange bileiere, men for andre vil den ikke dekke nok. Det er nesten alltid slik at jo billigere en kaskoforsikring er, desto mindre vil den kunne dekke. Det kan derfor være fornuftig å først vurdere hva man har behov for at kaskoforsikringen dekker, før man begynner å se på priser.

 

Kaskoforsikring pris

Prisen på en kaskoforsikring vil variere fra forsikring til forsikring, og kan også variere forsikringsselskaper imellom. Kaskoforsikringsprisen du får tilbud om å betale fra ditt forsikringsselskap vil også variere basert på hva slags kunde du er. Et forsikringsselskap vil eksempelvis ta din alder i betraktning, og kan også se på faktorer som inntekt, tidligere ulykker og hva slags type kjøretøy du ønsker å forsikre.

Det vil gjerne være mer kostbart å forsikre en eldre enn en nyere bil, og i visse tilfeller vil man måtte betale mer for en kaskoforsikring dersom man er ung og uerfaren som sjåfør. Har du kjørt skadefritt i lang tid, vil du også ofte få en litt billigere kaskoforsikring.

Ofte kan du selv være med på å bestemme hvilken egenandel du ønsker å betale for din kaskoforsikring. Prisen kan settes utfra det som passer deg og din privatøkonomi, men husk at jo mer man betaler for sin kaskoforsikring, desto mer dekkende er den som regel.

 

Skaff deg kaskoforsikring nå

Det er som sagt flere gode grunner til å skaffe seg en kaskoforsikring, fremfor å kun investere i en ansvarsforsikring. Kaskoforsikringen vil være mye mer dekkende, og du som sjåfør vil kunne være tryggere på at dersom et uhell først skulle oppstå, vil du ikke måtte betale i dyre dommer av egen lomme for å dekke kostnadene.

Alle som skal kjøpe seg kaskoforsikring for første gang bør passe på at de vurderer flere avtaler og forsikringsselskap. Ved å sammenligne hvilke tilbud de ulike forsikringsselskapene kan gi deg, vil du enklere kunne ende opp med en gunstig forsikring.

Har du allerede en kaskoforsikring? Da kan det være en god idé å vurdere et bytte regelmessig. Å bytte kaskoforsikring er relativt enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å flytte din forsikring fra et selskap til et annet. Det kan være svært lønnsomt å bytte ut sin kaskoforsikring til fordel for en ny. Selv om du tegnet en god avtale for flere år siden, betyr ikke det at du i dag har den avtalen som er best for deg.

Forsikringer endrer seg kontinuerlig. Både når det kommer til pris, men også når det kommer til hva de ulike forsikringene inkluderer og dekker. En kaskoforsikring går strengt tatt ikke ut på dato, men den kan oppleves utdatert og ugunstig etter noen år hos samme forsikringsselskap.      

Få nordmenn er gode nok på å oppgradere eller bytte ut sine forsikringer, også hva gjelder kaskoforsikringer. Det er synd, da bytting av kaskoforsikringen din både kan lønne seg for lommeboken, og være med på å gi deg en mer omfattende forsikring. Hvorfor holde på en forsikring som ikke lenger lønner seg? Bytt din kaskoforsikring hvis du får et bedre tilbud, og ta deg en kjøretur med senkede skuldre.  

Finn beste kaskoforsikring nå

Sammenlign kaskoforsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billig kasko nå

Relaterte sider