• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring ekstremsport

Ekstremsport er en givende og interessant aktivitet å begi seg ut på, men samtidig medfører det alltid en risiko. Det er ikke uten grunn at dette tross alt kalles for ekstremsport. Idretten her er ekstrem, og det er ingen tvil om at livet til personen i aktivitet blir utsatt for en risiko, samt at skader kan oppstå.

Derfor er det naturlig å stille seg selv spørsmålet om det er forsikring som dekker ekstremsport. For eksempel regnes mange aktiviteter nordmenn begår i ferien sin som ekstremsport, og ikke bare det utøverne bedriver. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker ekstremsport.

Ferie uten reiseforsikring er ekstremsport

Den største ekstremsporten av alle er å reise på ferie uten reiseforsikring. Du kan her tross alt risikere at ferien blir en kjempenedtur økonomisk. For hva gjør du når ferien ender opp med en skade fra ekstremsport, og du må legge ut for alle kostnadene på sykehuset i landet av egen lomme?

De færreste har råd til dette, men allikevel ignorerer også mange reiseforsikringen. Det er en spesielt dårlig ide dersom en planlegger å delta i aktiviteter i ferien som regnes som ekstremsport. Her vet en tross alt at sjansene for å bli skadet er økte, og da bør en dekke seg.

En reiseforsikring vil sørge for økt trygghet. Du blir nemlig dekket når du deltar i ekstremsport, selv om det er innenfor Norges grenser for eksempel. En reiseforsikring dekker vanligvis alle aktiviteter som begås utenfor din egen bolig. Dette gjelder derimot ikke alle ekstremsporter.

Hvilke ekstremsporter dekker reiseforsikring?

Det er nemlig slik at reiseforsikring vanligvis bare dekker en viss type aktiviteter. For eksempel er aktiviteter slik som rafting og dykking gjerne dekket. Sistnevnte kan dekkes med dykking opptil 40 meter ned, slik at en vanligvis her er sikret om noe skulle forekomme underveis i ferien.

De aktivitetene som derimot veldig sjeldent dekkes, er luftsport og basehopp. Paragliding og strikkhopp for eksempel er vanligvis ikke dekket av reiseforsikringen. Det er her ofte en misforståelse hos mange mennesker om at dette er dekket, men her må en trå veldig varsomt.

Dessuten er det slik at en alltid skal vise sunn fornuft når en begir seg ut på ekstremsport. Valg av useriøse leverandører eller aktiviteter som virker ganske risikofylte, er neppe en god ide på din neste ferie. Sørg også for å lese nøye gjennom akkurat hva det er ditt forsikringsselskap dekker for deg.

Reiseforsikring dekker det meste

Reiseforsikring er altså den forsikring som dekker ekstremsport, og det dekker her det meste. Nevnte luftsport og basehopp er ikke dekket, og det er heller ikke situasjoner der sunn fornuft ikke fremvises. Dette kan for eksempel gjøre seg gjeldende ved alkohol i kroppen.

Hvert år reiser mange nordmenn til utlandet og kombinerer alkohol med ekstremsport. Dette kan potensielt føre til at en forsikring som dekker ekstremsport ikke vil gjøre seg selv gjeldende grunnet uaktsomhet. Dette er altså noe en må passe seg for, selv i tilfeller hvor en er dekket av forsikring.

Finn en god forsikring som dekker ekstremsport

For å finne en god forsikring som dekker ekstremsport, er det viktig å sammenligne de mange alternativene en har godt med hverandre. Her finnes det flere gode aktører i markedet i Norge, og du kan sammenligne både på pris og hvor mye forsikringen faktisk dekker.

Noen reiseforsikringer er nemlig mer generøse i form av hvilke ekstremsporter de dekker. Da kan du lese gjennom deres tilbud for å se om den aktiviteten du skal begi deg ut på potensielt finnes under deres vilkår. Sammenlign godt, så blir du mer fornøyd!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang