• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Reiseforsikring hotell

Selv om løsninger slik som AirBnb for eksempel har blitt meget populært med årene, er det fortsatt hotell som dominerer. Når vi reiser på ferie, skal vi helst bo i disse. Det er fordi det kun for veldig lange ferier lønner seg med leiligheter. Vi påkoster oss et par relativt dyre netter på hotell når vi skal på vanlig ferie.

Det som er kjedelig, er når ferien ikke blir noe av og vi sitter igjen med kostnaden. Det er da forsikring som dekker hotell er veldig kjekt å ha. For hva skjer egentlig når du må avbestille? Eller hva med når flyselskapet blir forsinket? I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker hotell.

Forsikring som dekker hotell ved avbestilling

Hotell kan være en betydelig del av kostnaden ved reisen. Dersom du for eksempel reiser relativt korte distanser, er hotellet fort dyrere enn hva selv flyreisen koster. Nettopp derfor er dette kjedelige penger å måtte mister. En god reiseforsikring sørger derimot for at du kan avbestille og få pengene på forsikringen.

For det er ganske liten sannsynlighet for at hotellet selv vi gi deg pengene tilbake, med mindre du har betalt for avbestillingsforsikring gjennom dem. Da kan du derimot gå til reiseforsikringen, slik at du får pengene tilbake, mens hotellet også får betalt. Men merk at du må ha en god grunn til avbestilling.

Sykdom, død i nær familie, og andre definitive grunnlag for avbestilling må være tydelige. En kan ikke avbestille helt vilkårlig, for deretter å anta at reiseforsikringen dekker dette. Med andre ord er det lurt å lese nøye gjennom vilkårene i sin reiseforsikring før en bestemmer seg for å avbestille, da kanskje hotellet ikke dekkes.

Forsinkelser og kanselleringer

Du kan også motta støtte fra reiseforsikringen dersom forsinkelser eller kansellering forekommer. Her får du ikke bare dekket hotell som du allerede har betalt for på feriedestinasjonen, men dersom forsinkelsen er ille nok, kan du få dekket hotell når du for eksempel blir tvunget til overnatting.

Her er det derimot viktig å bemerke seg at reiseforsikring her ikke vil dekke dersom forsinkelsene eller kanselleringene forekommer mens du er hjemme. I praksis betyr dette at du vil måtte gå til flyselskapet for å bli dekket. I denne forstanden er reiseforsikringen kun gjeldende mens du er på reise.

Lønner forsikring som dekker hotell seg?

Faktum er at reiseforsikring allerede er en forsikring som dekker hotell i de fleste tilfeller. Dette gjelder både i situasjoner der en avbestiller og ønsker å få tilbake pengene fra hotell, samt situasjoner der en er på farten og trenger et sted å overnatte grunnet forsinkelser eller kanselleringer.

Dermed er realiteten at forsikring som dekker hotell helt klart lønner seg. Du får gjennom reiseforsikring dessuten også dekket sykehusopphold, tapt bagasje, og en rekke andre situasjoner som kan oppstå mens du er på ferie i utlandet. Det er en forsikring som alltid vil lønne seg å ha.

Velg den beste forsikringen

Enda mer vil reiseforsikringen lønne seg hvis du setter deg ned og sammenligner de forskjellige alternativene. Da kan du finne en forsikring som dekker hotell i en rekke forskjellige scenarioer. Er du av typen som ofte bestiller dyre hotell, kan dette vise seg å lønne seg ekstra mye neste gang du skal ut og reise.

Når du finner gode forsikringer som dekker det du ønsker, kan du videre sammenligne på pris. Du kan også bruke andre faktorer for sammenligningen om ønskelig. Etter hvert vil du uansett få en veldig god oversikt, som du kan bruke til å basere ditt valg på. Da finner du helt sikkert en passende forsikring!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang