• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Reiseforsikring avbestilling

Reiseforsikring er meget gunstig å ha av flere grunner. Denne forsikringen dekker for eksempel ofte sykehuskostnader og andre hendelser som kan oppstå mens en er på reisefot. Det er slettes ikke slik at en automatisk er dekket av helsevesenet i andre land, slik en er i Norge.

Men det er kanskje en ting som er enda mer gunstig ved reiseforsikring, og det er at det kan dekke avbestilling. Enten det er snakk om at du ikke kan reise grunnet sykdom, eller en uventet hendelse fører til reiseforbud, er reiseforsikring som dekker avbestilling et veldig godt alternativ.

Slik bruker du reiseforsikring som dekker avbestilling

Reiseforsikring som dekker avbestilling tilbys både av forsikringsselskapene og av flyselskapene selv. Når du benytter reiseforsikring hos et eget selskap, er det viktig at du følger de rutinene selskapet har for forsikringen. Her er det alltid slik at du skal avbestille reisen før du søker om forsikring.

Søker du om forsikringspenger før du har avbestilt, vil nemlig søknaden automatisk avslås, da du tross alt har muligheten for å ta ut forsikringspengene og potensielt også reise. Sørg derfor for at du er helt sikkert på avbestillingen, har skjellig grunn, og ringer eller sender avbestilling først.

Deretter kan du sende inn din søknad om å få utbetalt forsikringspenger for reisen som ble avbestilt. Det er her viktig å ha en god grunn til å kreve disse pengene. Hos de fleste reiseforsikringer er det vanligvis kun sykdom og reiseforbud som kan være grunnlag. Reiseforbud må utgis av UDI.

Reduser risikoen ved reise

Som nevnt er reiseforsikring gunstig fordi det dekker sykehuskostnader i utlandet. Fordelen er at du reduserer risikoen din. En stor utgift er derimot også ofte reisen i seg selv. Skal du for eksempel reise med en hel familie til utlandet, blir det fort noen titusener i kostnader.

Dette er kjedelige penger å se gå til spille dersom en for eksempel skulle oppleve et reiseforbud eller sykdom i familien. For førstnevnte er det tross alt ingen automatikk i at flyselskapet skal gi deg tilbake pengene dine. Det kan hende du er heldig, men dette tilhører heller sjeldenhetene.

Ved å anskaffe en reiseforsikring som dekker avbestilling, gjør du hele familien din tryggere. Det er en økonomisk trygghet som dere kanskje aldri ender opp med å bruke, men når uhellet inntreffer eller reiseforbudet settes opp, er det kjekt å ha. Kostnaden er dessuten alltid veldig minimal her.

Tilfeller der reiseforsikring som dekker avbestilling ikke gjelder

Det finnes flere tilfeller der reiseforsikring som dekker avbestilling ikke gjelder. Et godt eksempel her er når forbrukeren har benyttet seg av bonuspoeng eller andre lojalitetsløsninger. Da er det kun den delen av kjøpet som ble utført med penger som reiseforsikringen kan være med på å dekke.

Videre er det viktig å huske på at reiseforsikring ikke dekker reiser som ble bestilt under et reiseforbud. Det kan være fristende å hoppe på billige reiser og satse på at reiseforbudet heves. Gjør det derimot ikke det innen avreise, er det ingen reiseforsikring som dekker avbestilling her.

Skaff en god reiseforsikring i dag

En god reiseforsikring dekker som nevnt sykehus, i tillegg til for eksempel kofferter som går tapt. Men en reiseforsikring som dekker avbestilling er kanskje ekstra viktig. Det er fordi uforutsette hendelser forekommer, og det kan fort bli veldig dyrt å miste alle pengene fra reisen.

En god ide er å sammenligne de forskjellige forsikringene, for å se hva de tilbyr, samt hvilke som gir deg den rimeligste prisen. Billig er ikke nødvendigvis best, siden du vil ønske å bli dekket godt. Skaff deg uansett en god reiseforsikring i dag, da dette lønner seg.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang