• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Reiseforsikring fly

Fly blir stadig forsinket, da enten gjennom naturlige hendelser, motorfeil, eller en flystreik. Det er mange som føler at det er forsinkelser nesten hver gang de er ute og flyr, men vanligvis kommer en seg av gårde innen rimelig tid. Men hva er egentlig en rimelig tid, og hvordan ligger rettighetene an?

Reiseforsikring som dekker forsinket fly og flystreik vil her kunne gi deg en god oversikt over hva rettighetene dine faktisk er. Det å dra på tur uten reiseforsikring er en real risikosport, og det beviser forsinkelser og flystreik. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på reiseforsikring som dekker forsinket fly og flystreik.

Først og fremst flyselskapets ansvar

Hovedansvaret ved forsinkelser og flystreik ligger hos flyselskapet selv. Det er altså de du må kontakte først og fremst, og det er deres ansvar blant annet å enten sette deg på et nytt fly eller gi deg pengene tilbake. Dessuten varierer rettighetene dine bredt basert på hvor stor forsinkelsen er.

Noen forsinkelser må en simpelthen bare forvente. Er forsinkelsen på under 2 timer, har du vanligvis ikke rettigheter. Over 2 timer får du tilbud om mat og drikke, mens du over 5 timer har krav på pengene tilbake eller en ny flybillett. Er flyet kansellert, gjelder også sistnevnte punkt.

Slik hjelper reiseforsikringen

Hva hjelper så reiseforsikringen din med? Vel, den er mest sannsynlig ganske god på å dekke en rekke kostnader, men innen forsinkelser og flystreik, er det som nevnt flyselskapet som først og fremst bærer ansvaret. Dette betyr derimot ikke at forsikringen ikke dekker noe, da det finnes fordeler.

For eksempel er det slik at om du skulle ende opp med å bestille en ny billett i stedet, vil reiseforsikringen dekke eventuelle dyrere priser. Her dekkes det gjerne opptil et par tusenlapper. Skulle den nye billetten du kjøper koste 1,000 kr mer, vil altså reiseforsikringen dekke mellomlegget.

Det er derimot ikke alle avganger som er så «heldige» at du reiser fra flyplassen i hjembyen din eller fra feriestedet. Noen ganger blir du sittende fast på en flyplass. Dersom dette hender deg, mister du tross alt også andre fly. Billettene for disse, samt overnatting, dekkes av reiseforsikringen her gjennom det som kalles innhenting.

Et alternativ til flyselskapet

Først og fremst er det igjen viktig å presisere at reiseforsikringen for slike hendelser helst kun skal brukes etter at flyselskapet kontaktes. Ofte er det gode løsninger fra flyselskapet tilgjengelig, slik at det ikke skader å kontakte dem. Husk også at forsinkelser er noe en bør forvente til en viss grad.

Det er også et veldig viktig poeng at reiseforsikring kun gjelder når du faktisk er ute og reiser. Sitter du hjemme og flyet blir forsinket eller det dukker opp en flystreik, har du ingen rettigheter hos reiseforsikringen din. Dette er som navnet indikerer en forsikring som dekker deg mens du er på reise.

Finn en god reiseforsikring!

En god reiseforsikring lønner seg alltid. Som nevnt i innledningen er det en stor risiko å reise uten dette. Eksemplene med forsinkede fly og flystreik er bare en av mange grunner til at en ikke bør reise uten. Sitter du for eksempel fast og mister et annet fly, kan du uten reiseforsikring risikere å miste pengene.

Se derimot nøye gjennom forsikringene før du velger. Enkelte dekker mer, men koster da også ofte mer. Når du finner typer reiseforsikring som dekker det du ønsker, kan du videre sammenligne disse på pris. Kun når du sammenligner forsikringer nøye, kommer du til syvende og sist frem til alternativer som du virkelig kan si deg fornøyd med.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang