Bonustap på bilforsikringen

bonustap

Lurer på hvordan en skade påvirker bonusen på bilforsikringen din? Skader, ulykker og kollisjoner gir bonustap som vil resultere i lavere bonus og høyere priser i årene som kommer.

I denne artikkelen tar vi for oss akkurat hvor stort bonustapet blir.

Vurder om du skal bruke forsikringen når uhellet inntreffer

Dersom du kolliderer og velger å bruke forsikringen må man for det første betale egenandel. Denne andelen kan variere mellom de forskjellige selskapene og tilbyderne. Den vil også variere ut ifra hvilke dekning og avtaletype du har valgt. I tillegg vil det medføre bonustap. En generell regel er at det ofte kan lønne seg på betale for skaden fra egen lomme, dersom du i utgangspunktet har lov bonus og skaden er av mindre art.

Slik påvirker bonustap prisen på bilforsikringen

Et bonustap vil medføre at prisen på bilforsikringen øker. Prisen vil øke umiddelbart, men også bevege seg oppover i løpet av de nærmeste årene. Dette vil vedvare helt fram til du har bygget opp samme skadehistorikk som du hadde før ulykken inntraff. Derfor vil det være fornuftig å vite hva bonustapet vil koste deg før du bestemmer deg for å benytte forsikringen ved en skade. Derfor vil vilkår være viktig å vurdere når du leter etter beste bilforsikring

Størrelse på bonustap

Nåværende bonusBonus etter tap
20%– 10% (Malus)
30%0%
40%10%
50%20%
60%30%
70%40%
75%50%

Disse ulykkene medfører ikke bonustap

Man påtar seg ikke bonustap ved skader som skyldes motpart. Ved slike skader vil motparten dekke skaden gjennom sin forsikring. Dersom ulykken er et resultat av delt skyld, vil begge partene bli påført bonustap. I tillegg vil man unngå bonustap ved skader som har opprinnelse fra fra brann, tyveri, redning eller glass.

Når bør man ta i bruk forsikringen?

Så lenge prisen for reparasjon overgår bonustapet og egenandelen vil det være lønnsomt å bruke forsikringen for å dekke skaden som er påført. I tilfeller hvor bonusen og egenandelen er lavere enn prisen for reparasjon vil det være lønnsomt å ta regningen fra egen lomme. Vurder derfor nøye hvorvidt du bør gå for ene eller andre betalingsmåten når uhellet inntreffer.

Kommer du bedre ut med et bedre skadeoppgjør fra et nytt forsikringsselskap?

Bruk vår tjeneste for å sammenligne forskjellige forsikringsselskap og vilkår. På den måte kan du sikre deg at du kommer best ut når ulykken inntreffer. Det er stor forskjell mellom avtalene hos de forskjellige selskapene, og det er mye å hente på å sammenligne de ulike leverandørene.

Slik sparer du penger via forsikringtest.no

Bruk vår tjeneste for å gratis og uforpliktende sammenligne forsikringsavtaler. Motta uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap som alle vet at de må levere sine beste tilbud i konkurranse mot andre aktører

  1. Kom i gang ved å fylle ut skjema
  2. Motta tilbud – 100% uforpliktende
  3. Takk ja til et til et tilbud du liker, eller avslå alle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *