• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Guide til forsikring av elbil

Elbilene har blitt meget populære grunnet deres miljøvennlighet. Den gjennomsnittlige nordmannen velger disse bilene først og fremst for å redusere sitt karbonavtrykk. Men mange er også interesserte i spreke elbiler, slik som alternativene fra Tesla og Jaguar for eksempel. Det er ikke bare kjedelige biler som kjører på elektrisitet. Med økt vekst i interessene for bilene, er forsikring et aktuelt emne.

For hvordan forsikrer du egentlig en elbil? Mange tror her at en bare bør gå for en helt vanlig bilforsikring. Det er mulig, men det lønner seg derimot sjeldent å gjøre det. For eksempel betaler en da for en rekke forsikringer som ikke gjør seg gjeldende for en elbil. På den andre siden er det ting en ikke får forsikret gjennom en slik løsning også, som en elbilforsikring ville tatt seg av.

Dersom du går rundt med tanken om å kjøpe en elbil, er det viktig å vurdere muligheten for å tegne en helt egen elbilforsikring. Denne forsikringen er myntet på elbilen i seg selv. Dermed får du forsikret det du faktisk skal forsikre, noe som kan føre til store besparelser og mer verdi. Les videre for å få en innsikt i vår guide til forsikring av elbil.

Egen elbilforsikring?

Når du tegner en vanlig bilforsikring, mottar du et tilbud basert på en rekke forskjellige faktorer. Her tas det blant annet høyde for området du bor i, hvilken historikk du har som sjåfør, og hvilken bil du faktisk skal forsikre. Basert på disse faktorene vil forsikringsselskapet gi deg en forsikring som dekker deg godt. Siden denne bilforsikringen vanligvis er ganske god, er det flere selskap som ikke gir unik forsikring til elbil.

Det finnes på den andre siden flere selskap som også velger å gi en unik elbilforsikring. Dette er fordi de anerkjenner at elbilen har noe andre behov for å dekkes. Du kan dessuten slippe å betale for forsikring mot for eksempel feilfylling, da dette simpelthen ikke er mulig med en elbil.

I tillegg vil for eksempel en elbilforsikring dekke skade på batteriene, samt tyveri av ladekablene. Du får også ekstra dekning for veihjelp når du går tom for drivstoff. Sist, men ikke minst, vil en elbilforsikring sikre deg at du får tilgang på en leiebil som er elbil mens du venter på at din elbil blir fikset.

Enkelte forsikringsselskap lar deg inkludere disse godene i en vanlig bilforsikring også, slik at du ikke nødvendigvis trenger å tegne en helt spesifikk elbilforsikring. Det beste alternativet, om du allerede har en god bilforsikring, er å kontakte ditt forsikringsselskap angående å legge på disse fordelene. Dette vil naturligvis koste deg noe mer i det lange løp, men det kan absolutt være verdt det.

Elbilforsikring pris

I likhet med vanlig bilforsikring, vil en helt spesifikk elbilforsikring koste deg avhengig av en rekke faktorer. Bilmodellen, hvem du er, samt hvor godt dekket du ønsker å være, er alle faktorer som påvirker sluttprisen på elbilforsikringen din. Det er altså de samme faktorene som for en vanlig bilforsikring som ligger til grunne for prisingen av denne forsikringen.

Dessuten får du selvfølgelig også valget mellom å dekke deg med kun ansvarsforsikring, oppdragere til delkasko eller kasko, samt gå helt opp til superkasko. Sistnevnte er som for vanlige biler lurest å tegne når du har en veldig dyr bil. Dersom du akkurat har kjøpt en ny Tesla, er det økonomisk smart å gå for en mer dekkende forsikring. Merk derimot også at en mer dekkende forsikring vil koste deg mer.

Hva koster elbilforsikring til Tesla?

Tar en elbilforsikring til Tesla som et eksempel, er det her enkelt å regne ut et eksempel. Selvfølgelig vil alle situasjoner være forskjellig, men vi kan kort sette opp et eksempel for å illustrere kostnadene. En person med 75 % bonus, samt egenandel på 20,000 kr, vil for en Tesla Model 3 mest sannsynlig betale rundt 10,000 kr i elbilforsikring årlig dersom de velger kasko, det mest fornuftige valget.

Kjøper en til motsetning en Nissan Leaf for eksempel, som er regnet for å være en tryggere bil, i den forstand at den kjører saktere, går prisen for elbilforsikring betraktelig ned. Her vil eieren med samme vilkår som nevnt ovenfor, mest sannsynlig kunne få en god kaskoforsikring til rundt bare 5,000 kr i året. Dette illustrerer hvor mye mer du må ut med for en Tesla enn andre elbiler.

Dersom du velger en Tesla X, vil mest sannsynlig kostnaden av en kaskoavtale ligge på rundt det samme som en Tesla Model 3. Oppgraderer du derimot bilparken til en Tesla Model S Performance, vil kostnaden i stedet stige til rundt 15,000 kr per år. Med andre ord, når du velger din Tesla, kan det være lurt å ta høyde for hvor dyr din elbilforsikring blir, og ikke bare kjøpet i seg selv.

Billigste elbilforsikring

Akkurat som med vanlig bilforsikring, er det altså mulig å tegne en ansvarsforsikring for elbil. Allikevel må det sies at dette ikke er like aktuelt som et alternativ. Mye av grunnen bak dette er at bilparken med elbiler er relativt ny, slik at de fleste av disse bærer en relativt høyere verdi enn normale biler. Dermed er ikke det å tegne en forsikring som ikke dekker bilens verdi særlig aktuelt.

Når en derfor forsøker å tegne den billigste elbilforsikringen, er det på et helt minimum at en velger delkasko. De fleste velger riktignok kasko eller superkasko. Disse forsikringene gir nemlig godt med dekning for elbilen, i tilfelle en for eksempel skulle komme i en ulykke. Selv om det kan virke kjedelig å betale rundt 10,000 kr i året i forsikring, så er dette en veldig viktig økonomisk trygghet å ha.

Den billigste elbilforsikringen er på ingen måte nødvendigvis den beste. Det er viktig at en ikke ser på for billige alternativer, da disse ikke vil dekke nok. Dessuten skal du selvfølgelig også sammenligne de ulike forsikringsselskapene, noe vi går nærmere inn på senere i denne artikkelen. Det viktigste er uansett at du velger en elbilforsikring som faktisk møter de behovene som du har for forsikring.

Beste elbilforsikring

For å finne beste elbilforsikring, er det ikke nødvendigvis slik at du kan se hva som fungerer best for de rundt deg. Bilmodellen de har, deres tidligere historikk, samt hva de har dekket, vil avgjøre deres pris og betingelser. Det er her forskjeller fra situasjon til situasjon, samt fra selskap til selskap. Den beste elbilforsikringen, er den forsikringen som dekker det behovet du har for din bil.

Her kan det for eksempel være en god ide å skaffe seg en forsikring som dekker alle skader på bilen din, selv om det kan koste en del. En Tesla er for eksempel veldig dyr å reparere, spesielt dersom noe skulle gå galt med det elektriske. Da kan du på en ganske enkel måte dra nytte av en god forsikring til å dekke deler av kostnadene, mens egenandelen altså potensielt bare havner på rundt 20,000 kr.

Uansett hva du gjør derimot, i jakten på å finne billigste og beste elbilforsikring, bør du sammenligne alternativene. Som nevnt er det mange som kan gi deg gode råd, men ikke før du har gitt forsikringsselskapene akkurat din situasjon, kan du se hvem som er rimeligst og best. Kanskje har ikke en gang alle forsikringsselskapene den dekningen som du ønsker for din elbil.

Sammenlign forsikringer

Sammenligning av forsikringer er en undervurdert måte å spare penger på. Akkurat som en kan sammenligne reiseforsikringer, boligforsikringer, innboforsikringer, og i grunn alle forskjellige forsikringer, bør en også gjøre dette med elbilforsikring. Det finnes nemlig flere forskjellige leverandører der ute, slik at det å sammenligne godt kan gi deg et bedre alternativ.

Fordelen med å sammenligne kan ikke understrekes nok. Mange ender nemlig opp med å velge det første og det beste. I det lange løp viser det seg gjerne at dette ikke er de beste alternativene. Ofte er det faktisk heller slik at disse alternativene er litt dyrere, med veldig like betingelser. Bare ved hjelp av litt mer research, vil du ganske enkelt kunne finne bedre alternativer i de fleste tilfeller.

Det er dessuten slik at mange også ender opp med å bli værende hos den samme forsikringen i flere år. Naturlig nok tenker mange at det å bytte forsikring er vanskelig, selv om realiteten er at det nye selskapet kan hjelpe deg med dette i løpet av et par dagers tid. Dermed trenger du ikke takle det at forsikringen din jekkes opp år etter år av den samme leverandøren du ikke gidder å bytte fra.

Faktisk er en god tommelfingerregel for elbilforsikring, og alle andre forsikringer, at du sammenligner tilbudene i markedet hvert eneste år. Det er nemlig stadig vekk at nye selskap entrer bransjen, samt at de gamle lanserer nye tilbud og priser for å tiltrekke seg kunder. Ved å sammenligne hvert eneste år, gjør du det slik at selskapene kjemper om å ha deg som kunde, og ikke omvendt.

Klar? Til skjema!

Bedre forsikring for unge

Elbilforsikring kan virke som en ganske dyr forsikring for de fleste, da denne tross alt dekker en ganske dyr bil vanligvis. Spesielt for Tesla blir priskurven bratt, jo mer hestekrefter bilen din har. Dersom en som ung person da skal kjøpe en Tesla, blir forsikringen fryktelig dyr. Det er nemlig slik at forsikringsselskapene tar høyde for både alder og kjønn statistisk sett ved prising av forsikring.

Slik er det også ved bilforsikring, der selskapene vet at en ung kar på 18 år mye mer sannsynlig vil havne i en ulykke med bilen enn en gammel bestemor på 80 år. Nettopp derfor betaler unge menn betraktelig mye mer for bilforsikring, og dette gjør seg også gjeldende for elbilforsikring. Dermed er det en god ide å overføre elbilforsikring for barn til foreldrene, til barna fyller 25 år.

Det er nemlig slik at en får en betraktelig rabatt etter fylte 25 år. Lar du barna dine betale regningene, men ta det juridiske ansvaret selv, vil barna spare mye penger. Dersom du uansett står for å sponse mye for barna dine, kan du heller velge å sponse bilforsikringen deres på denne måten. Dette er en kostnadsmessig bedre løsning enn for eksempel å overføre et par tusenlapper i måneden.

Dessuten er det også et godt poeng for unge å jobbe seg opp en bra bonus på bilforsikringen. Kanskje skal en jobbe seg opp en bonus med en litt rimeligere bil, slik at når en dag skaffer seg en Tesla for eksempel, vil elbilforsikring bare lande på rundt 5,000 kr i året. Det er absolutt oppnåelig dersom en er oppmerksom mens en kjører og tar de forholdsreglene som trafikken lærer deg å ta.

Finn din elbilforsikring i dag!

Elbilforsikring er viktig for å sikre verdien på kjøretøyet. Vanligvis er denne bilen dyrere enn andre lignende biler, og derfor er nettopp behovet for forsikring enda tydeligere. Spesielt høyt er behovet for en mer dekkende forsikring enn for eksempel bare ansvarsforsikring og delkasko. Disse to forsikringene gjør sjeldent nok når uhellet inntreffer og elbilen din får seg skader.

Videre er det muligens lurt å se nærmere på hvorvidt du kan få en spesifikk elbilforsikring. En bilforsikring kan inkludere dekning av batteriskader, stjeling av lader, og lignende. Allikevel kan det i mange tilfeller lønne seg å finne en helt spesifikk elbilforsikring til din bil, da dette er inkludert, mens dekninger for vanlige biler, slik som feilfylling, ikke skal betale for på forsikringen.

Uansett hvilken vei du velger, er det viktig å sammenligne godt for å finne beste og billigste elbilforsikring. Husk på at billig i grunn bare er relativt, og at du må se på den verdien du får fra avtalen. Først og fremst skal du bestemme deg om du ønsker kasko eller superkasko i de fleste tilfeller. Deretter skal du sammenligne selskapene som tilbyr dette for elbilforsikring.

Mellom to forskjellige selskaper kan derimot dekningen være annerledes, selv om begge tilbyr produkter som ofte heter det samme. Da er det viktig at du går tilbudet i sømmene og finner frem til hvilket som passer deg best, samt hvilket som har den beste prisen. Sammenligner du elbilforsikring og leter godt, vil du helt sikkert finne et alternativ som passer deg!

Få uforpliktendet tilbud nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn beste elbilforsikring nå

Relaterte sider