• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Husk å forsikre veteranbilen din

Nordmenn elsker biler, og kanskje spesielt ettersøkte er de eldre bilene. Her møtes nordmenn med spesielle interesser for eldre, amerikanske biler, for å dele gleden de har. Det finnes også mange andre typer biler som nordmenn «samler» på. Disse er det naturligvis viktig å forsikre, da de ofte holder en høy verdi.

Det er her veteranbilforsikring kommer inn i bildet. Denne forsikringen er med på å sikre de verdiene som din veteranbil har. Dersom du skulle kollidere med denne, er sjansene store for at verdien av bilen er mye høyere enn din personbil. Kanskje kjører du ikke engang veteranbilen, men ulykker og skader kan fortsatt forekomme. Da er det viktig å ha veteranbilen din forsikret godt.

Forsikringer i og for seg selv har den effekten at de beskytter våre verdier. Økonomisk sett er det fornuftig å ha forsikringer, selv om det kanskje kan føles litt unødvendig når veteranbilen for eksempel står innelåst. Her er det derimot mulig å tegne en veteranbilforsikring som kun fokuserer på restaurering for eksempel.

Beste veteranbilforsikring

Når du leter etter beste veteranbilforsikring, er det ikke nødvendigvis hverken dekning eller pris som gjelder mest. Det hele avhenger av hva ditt individuelle behov for forsikringen er. Skal du kun la bilen stå innendørs, for eksempel til utstilling, skal du finne den forsikringen som er best for dette. Ønsker du å kjøre bilen ute på veien, blir det en helt annen dekning du skal være på utkikk etter.

Først når du har definert hva dine behov er, kan du starte jakten på den beste veteranbilforsikringen for din bil. Her tilbys det forsikringer som er helt unike av de aller fleste forsikringsselskap. Merk for øvrig at vanlig bilforsikring ikke vil være mulig å tegne her. Veteranbilforsikring er hos alle forsikringsselskap reservert til de bilene som har en alder på over 30 år.

Dessuten er det også et annet krav de fleste forsikringsselskap har, og som virkelig er verdt å merke seg. Veteranbilforsikring er nemlig som regel reservert til de bilene som ikke kjører mer enn 5,000 km i året. Du bør derfor være sikker på at du ikke overstiger denne årlige kjørelengde, da forsikringen ikke vil gjelde i dette tilfellet. Det kan bli en veldig uheldig og dyr affære for deg.

Når du skal tegne veteranbilforsikring, får du muligheten til å velge mellom ansvarsforsikring, delkasko, og kasko. Merk at ansvarsforsikring nærmest aldri anbefales for veteranbiler, da denne forsikringen kun beskytter biler, eiendeler, og andre personer du potensielt skader i trafikken. Enten delkasko eller kasko må til for å faktisk beskytte din egen veteranbil.

Billig veteranbilforsikring

En billig veteranbilforsikring er naturligvis en som ikke dekker all verdens. Velger du ansvarsforsikring, får du altså kun dekket skader som du ved uhell utfører på andre personer, deres biler, og eiendelene i bilene. Dette er en lovpålagt og helt essensiell forsikring å ha. Skulle du havne i en ulykke uten denne forsikringen, kan du risikere å måtte dekke flere millioner kroner i erstatning.

Investerer du heller i delkasko på din veteranbilforsikring, får du dekket hendelser slik som brann, tyveri, og andre skader som ikke er relatert til kollisjoner og trafikkskader. Denne forsikringen kan dermed være lur å ha dersom du bare skal oppbevare bilen din i en garasje. Her er det ikke sikkert at din innboforsikring vil lønne seg å ha, da en veteranbilforsikring for denne spesifikt er best.

Det er viktig å vurdere om en veteranbilforsikring er billig eller ei basert på den relative kostnaden. Hvilken verdi du mottar, i henhold til hva du betaler, er det viktigste. En dyrere forsikring kan tross alt gi deg mye mer verdi per krone enn en kjemperimelig forsikring. En må derfor ikke ene og alene henge seg for mye opp i sluttprisen på den veteranbilforsikringen som en velger til sitt bruk.

Nettopp ditt bruk bør være utgangspunktet, og først når du har fastsatt hva du trenger forsikringen til, bør du sammenligne på pris. Du kan samle en enkel oversikt over ulike aktører i markedet som tilbyr det du trenger, for deretter å vurdere kostnaden, kundeservice, og andre viktige faktorer som kommer i andre rekke.

Veteranbilforsikring pris

Veteranbilforsikring pris avhenger naturligvis av flere faktorer. Hvor gammel bilen er, hvor mange kilometer den har gått, samt hva verdien av bilen er, vil alle være viktige å fastsette. Det sier seg kanskje selv at en gammel bil som har gått lenge har større sjanse for å svikte. Samtidig er en veldig verdifull bil vanskeligere og dyrere å erstatte, slik at verdien som skal forsikres øker.

Videre er det ingen tvil om at ditt valg av enten ansvarsforsikring, delkasko, eller kasko, også vil ha en unektelig påvirkning på kostnaden av forsikringen. Jo høyere dekning du har for bilen din, jo mer koster det tross alt. Her er det viktig at du finner en fin balanse mellom den økonomiske tryggheten du ønsker deg, og ikke minst da også hva det vil koste å forsikre disse verdiene.

Et siste viktig poeng er selvfølgelig at veteranbilforsikring også har en bonusordning. I likhet med vanlig bilforsikring, er det slik at du får en bonus for å unngå ulykker og skader der du selv er ansvarlig. Kjører du derfor din bil forsiktig på veien, og tar vare på den med sunn fornuft, får du etter hvert ganske gode rabatter. De fleste forsikringsselskap gir opp til 75 % i rabatt.

Slik er reglene

Veteranbilforsikring er et noe misledende begrep, da denne forsikringen for øvrig også kan dekke mopeder og motorsykler med veteranstatus. Her er også utgangspunktet at kjøretøyet skal være over 30 år gammelt. Kjøretøyet må videre anses som brukt til hobby og fritid, da som et tillegg til den tidligere nevnte begrensninger på antall kjørte kilometer.

Som følge av denne restriksjonen, er det vanlig at forsikringsselskapet ønsker informasjon om din bil til vanlig bruk. Det er også fullt mulig at din veteranbilforsikring har en klausul om at du må ha all annen bilforsikring hos det samme selskapet også. Vær obs på disse reglene når du tegner en veteranbilforsikring, selv om det uansett lønner seg å samle forsikringer hos samme selskap.

Merk at du selv kan velge kjørelengde innenfor en viss ramme. Her er det vanlig å velge rundt 5,000 km, men kjører du lengre enn dette, bør du oppgradere. Dette vil koste deg litt mer, men det er en besparelse sammenlignet med å kollidere eller skade bilen etter kjørelengdens dekning er overgått. Det kan koste deg dyrt å ikke velge like lang kjørelengde som du faktisk benytter deg av.

Finn din forsikring i dag!

Veteranbilforsikring er viktig for å beskytte verdien i din veteranbil. Dette er en forsikring som på mange måter minner om bilforsikring, og ofte er også denne blandet inn med forsikringen hos samme selskap. Allikevel er det er par forskjeller en må være oppmerksom på. Blant annet er alder og kjørelengde viktige faktorer å se nærmere på.

Dersom du sammenligner de aktørene som tilbyr veteranbilforsikring i dag, vil du legge merke til forskjeller både i tilbud og pris. Her kan det i samme slengen også være lurt å ta en nærmere titt på din bilforsikring. Da kan du sikre deg at du sparer store beløp, samtidig som du får god dekning.

Få uforpliktendet tilbud nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn beste veteranbilforsikring nå

Relaterte sider