• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring briller

Briller kan være en veldig dyr kostnad. Da er det kjedelig når en mister de i bakken, blir frastjålet dem, eller de på andre måter blir borte eller ødelagt. Du må nemlig da ut med summer som fort kan strekke seg opp mot 10,000 kr. Har du spesialbriller kan det fort bli enda dyrere.

Det er derfor veldig gunstig med forsikring som dekker briller. Dette er derimot en forsikring mange tenker at en må kjøpe med brillene. Det stemmer faktisk ikke, og for mange er det en overraskelse hvilken forsikring som dekker briller. Dette skal vi se nærmere på i nettopp denne artikkelen.

Disse forsikringene dekker briller

Det finnes et utvalg av forsikringer der ute som kan dekke brillene dine. Hvilken forsikring som gjør seg gjeldende, handler om hvilken situasjon som oppstår og hva rammene rundt er. Dersom du opplever at brillene blir stjålet, er dette for eksempel helt annerledes enn at huset brenner ned.

Det vil si, innboforsikring dekker både tyveri, brann, og vannskader på brillene, så lenge dette forekommer i hjemmet ditt. Dermed er det ikke dekning om du for eksempel skulle reise på havet og mistet brillene dine i vannet, eller om de skulle bli stjålet et annet sted.

Dessuten vil ikke innboforsikring dekke reise, men det er her reiseforsikring vil være en perfekt forsikring som dekker briller. Denne lar deg nemlig få refundert brillene om du for eksempel skulle ende opp med å bli frastjålet disse mens du er på reise i utlandet.

Lønner egen forsikring som dekker briller seg?

Når du kjøper briller blir du naturligvis tilbudt en type garanti, men du får også ofte tilbud om egen brilleforsikring. Denne er helt spesifikt fra leverandøren som selger deg briller, der de vil hjelpe deg med å få nye briller helt gratis ved forskjellige skader. Merk at dette ikke dekker tyveri for eksempel.

Denne forsikringen er vanligvis rimelig, men lønner den seg egentlig? Når du uansett benytter innboforsikring eller reiseforsikring for eksempel, vil ikke en egen brilleforsikring gjøre seg spesielt nyttig. En annen forsikring som dekker briller, vil derimot ikke være like god ved skader.

Det vil si, en innboforsikring for eksempel krever alltid en egenandel. Dersom du skal erstatte andeler ved en brann for eksempel er denne ubetydelig i forhold til hva du mottar. Men dersom du bare skulle miste brillene i gulvet og de knuste, er det ikke sikkert at en egenandel på 3,000 kr for eksempel er spesielt fristende.

Derfor skal du forsikre brillene

Det finnes derimot mange tilfeller der forsikring som dekker briller er lønnsomt, og da spesielt når brillene er av det dyrere slaget. For de som eier briller lønner det seg rent økonomisk å forsikre disse. Egen brilleforsikring kan være aktuelt, men siden vanlige forsikringer mest sannsynlig dekker dem, er disse ofte nok.

Du kan selv se gjennom dokumentene for din innboforsikring eller reiseforsikring. Her vil du kunne lese om alt disse faktisk dekker i praksis. Dersom briller er en del av det som dekkes, kan du da altså kreve helt nye briller ved for eksempel brann, vannskader, tyveri, eller andre skader.

Velg riktig forsikring i dag!

Gode forsikringer er viktige for å redusere kostnader. Briller er ikke alltid dekket, selv om en trenger dette til å fungere optimalt om en har dårlig syn. Da er det viktig å benytte seg av de godene som finnes i forsikringen dersom brillene skulle bli ødelagt eller stjålet.

Innboforsikring og reiseforsikring dekker vanligvis briller. Men for å være på den sikre siden, er det viktig å sammenligne vilkårene. Dersom du har dyrere briller, kan det være en god ide å finne en forsikring som dekker briller for deg.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang