• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring egenandel leiebil

Når en reise til utlandet, er det veldig kjekt å skaffe seg en leiebil. Da kan en reise rundt i nærområdet og oppleve en del ting som en ikke vil få sett til fots eller gjennom kollektivtransporten. Men når en leier en bil utenlands, så er det selvfølgelig alltid en risiko knyttet til skader på denne bilen.

Nettopp derfor er en forsikring som dekker egenandel på leiebil interessant. De vanlige reiseforsikringene er også her med på å dekke deler av regningen. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker egenandel på leiebil, slik at du kan kjøre trygt i ferien din.

Reiseforsikring dekker deler av egenandelen på leiebil

En standard reiseforsikring dekker en hel del ting. Denne gir deg trygghet når du er ute og reiser. Dette er veldig gunstig, for eksempel om en havner på sykehus, eller kanskje mister kofferten. Kjører en leiebil og skader denne, så vil også reiseforsikring være med på å dekke deler av dette.

Allikevel er det viktig å merke seg at de fleste reiseforsikringer altså bare dekker deler av egenandelen på leiebil. Dette innebærer som regel at forsikringsselskapet for eksempel vil hjelpe deg med å dekke opptil 15,000 kr på egenandelen. Leier du en fin bil blir derimot kostnaden raskt høyere.

Det er derfor en ganske stor risiko å ta på seg å skulle dekke deler av egenandelen på leiebil selv. Derfor er det å finne en forsikring som dekker egenandel på leiebil, og ikke bare deler av den, ganske nyttig i mange tilfeller.

Egenandelforsikring er veien å gå

Egenandelforsikring er en form for forsikring som hjelper deg med å dekke hele egenandelen på leiebil. Denne forsikringen kan finnes gjennom reiseforsikring, bilforsikring, og andre forsikringer, slik som gjennom kredittkort for eksempel. Merk at bilforsikring kun dekker leiebil her hjemme i Norge.

Skal du ut og reise, der de fleste tross alt benytter seg av muligheten med en leiebil, er det gjerne egenandelforsikring gjennom reiseforsikringen som gjelder. Dette er da en type reiseforsikring som er tatt ett steg videre enn den allerede ganske så omfattende reiseforsikringen mange har.

Ved hjelp av en slik reiseforsikring, kan du med trygghet velge å leie en bil, uten at du skal svette for hver sving du kjører i. Det viktigste er at du ser nøye gjennom vilkårene, slik at du er sikker på at forsikringen dekker det du faktisk leter etter – nemlig forsikring som dekker egenandel på leiebil, og ikke bare deler av den.

Lønner forsikring som dekker egenandel på leiebil seg?

Dersom du er av typen som tror at opptil 15,000 kr i dekning på egenandelen vil være nok, kan du mest sannsynlig leve med en ordinær reiseforsikring. Dersom du ikke leier en leiebil der egenandelen blir på over 15,000 kr, så betaler du jo da bare tross alt dobbelt opp i forsikring.

Er du derimot sikker på at du vil benytte dyrere leiebiler, kan en egenandelforsikring være et godt alternativ. Du vil da være dekket for hele egenandelen, fremfor bare deler av den. Sistnevnte kan potensielt veldig fort bli dyrt.

Finn den riktige forsikringen

Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, skal du også finne best mulig forsikringsselskap til deg selv. Her er det viktig å bruke god tid på å finne den riktige løsningen. Først og fremst skal du sammenligne de mange mulighetene grundig.

Sammenlign prisen og tilbudet på deres forsikring som dekker egenandel på leiebil, samt de mange andre tingene forsikringen dekker også. Det er tross alt viktig å få et helhetlig bilde, da en reiseforsikring potensielt skal dekke så mangt!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang