• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring feilfylling av drivstoff

Feilfylling av drivstoff er ikke særlig gøy. Når du fyller på bensin til dieselmotoren for eksempel, er det ikke bare å suge ut bensinen. Da må bilen taues vekk og sendes til verkstedet. Dette uhellet skjer faktisk med hele 50 nordmenn hver dag i snitt. Det kan bli en veldig kostbar affære.

Da oppstår naturligvis spørsmålet om det går an å få forsikring som dekker feilfylling av drivstoff. Det er muligens aldri noe du eller dine familiemedlemmer har vært borti, men en dag kan det være høyaktuelt. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker feilfylling av drivstoff.

Bilforsikringen kan komme til unnsetning

En helt vanlig ansvarsforsikring eller ordinær kasko, vil ikke dette veldig mye for deg. Men dersom du oppgraderer til superkasko for eksempel, vil du mest sannsynlig være dekket mot uhell. Dette gjelder alt fra det å rote bort bilnøklene dine, til å altså fylle på bensin på dieselmotoren for eksempel.

Bilforsikringen kan altså komme til unnsetning, men kun dersom du har en ganske så god avtale. Dette vil naturligvis koste mer, men grunnet de mange fordelene som superkasko kan gi, slik som forsikring på leiebil når bilen din er på verksted, er det mange som også velger denne forsikringen.

Superkasko vil dekke alt fra det å pumpe ut bensinen fra dieselmotoren din, til å reparere bilen, taue den vekk, og få den i orden igjen rett og slett. Dermed er superkasko alltid å foretrekke, selv om forsikringen selvfølgelig må passe inn i budsjettet ditt.

Bonustap ved feilfylling av drivstoff

For de som allerede vet at superkasko dekker feilfylling av drivstoff, så er det muligens mer aktuelt med de andre konsekvensene av feilfyllingen. Dersom feilfyllingen fremstår uaktsom, som for eksempel om det ble fylt på etter at en hadde drukket alkohol, vil mest sannsynlig ikke forsikringen dekke deg.

Dessuten er et kanskje enda mer aktuelt spørsmål om hvorvidt forsikringen vil ta fra deg opptjente bonuspoeng. Alle forsikringsselskap, også for bilforsikring, har nemlig ordninger med bonuspoeng som gjør at en får rimeligere forsikring. Det er her en prosentrabatt en kan tjene seg opp med år uten ulykker.

Dersom du ender opp med feilfylling av drivstoff, vil forsikringsselskapene behandle dette ulikt. Noen behandler det som en ulykke som ikke påvirker bonuspoengene, mens andre behandler det som en ulykke som vil gjøre at du mister bonuspoeng. De aller fleste lener seg mot sistnevnte argumenter.

Lønner forsikring som dekker feilfylling av drivstoff seg

Spørsmålet om forsikring som dekker feilfylling av drivstoff lønner seg, handler minst like mye om superkasko lønner seg. Det er nok få som ville kjøpt en forsikring ene og alene fordi de hadde lyst til å beskytte seg mot feilfylling av drivstoff. Mange andre fordeler gjør superkasko attraktivt.

Her blir du nødt til å vurdere hvilke former for fordeler i forsikringen som kan være givende for deg. Feilfylling av drivstoff er gjerne bare en ekstra fordel, men en som de færreste ender opp med å faktisk få nytte av i løpet av sin periode under forsikringen.

Sammenlign bilforsikringer

Når du skal velge din bilforsikring, er det viktig å sammenligne betingelsene under ansvarsforsikring, delkasko, kasko, og ikke minst superkasko. Videre bør du få det klart for deg hva de enkelte selskapene dekker under de forskjellige formene for forsikring. Her er det nemlig forskjeller.

Når du har funnet en type forsikring som passer deg, er det selvfølgelig alltid lurt å sammenligne pris. Gå derimot ikke for den rimeligste alltid, da dette potensielt kan by på en høy egenandel. Det viktigste er å få et helhetlig bilde når du sammenligner bilforsikringer.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang