• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring tannregulering

Tannregulering er noe mange trenger grunnet skjeve tenner eller for lite plass grunnet feil tannstilling. Men dette er i Norge en behandling som ikke går under gratis tannlege. Dermed er det mange som ender opp med å enten betale i dyre dommer, eller simpelthen ikke får tannregulering.

Det finnes derimot forsikring som dekker tannregulering, og dette er et ypperlig alternativ å ty til. Denne løsningen gjør at en kan betale mindre summer per måned i forsikring, i tilfelle en trenger tannregulering en gang i fremtiden. I denne artikkelen ser vi nærmere på forsikring som dekker tannregulering.

Tannhelseforsikring dekker tannregulering

Det er tannhelseforsikring som dekker tannregulering i Norge. Mange kaller også denne for tannforsikring. Forsikringen dekker tannregulering, da dette i de fleste tilfeller er relatert til tannhelse, og ikke utelukkende kosmetikk. Merk at kosmetikk som bleking ikke er dekket.

Dermed er det til en viss grad viktig at en kan bevise at det er et behov for tannregulering. Her vil en være nødt til å gå til reguleringstannlegen for å motta dokumentasjon på behovet. Videre skal denne dokumentasjonen sendes inn til forsikringsselskapet bak tannhelseforsikringen din.

Innen kort tid vil tannhelseforsikringen så utbetale et beløp, gjerne på opptil 50,000 kr, som hjelper deg med å dekke kostnadene til regulering. Det er vanlig praksis at egenandelen for tannhelseforsikring ligger på rundt 500 kr. Mange lar deg gjøre så mange inngrep du vil i løpet av året.

Tannregulering er behovsprøvd

Tannregulering er ikke alltid nødvendig, og nettopp derfor vil ikke tannhelseforsikring utelukkende kunne dekke dette for deg. Det er som nevnt et krav at tannreguleringen ikke skal benyttes som en kosmetisk forbedring av din tannstilling for eksempel.

Reguleringen må til motsetning fungere for å fjerne smerter ved feil tannstilling eller andre komplikasjoner som kan oppstå. Det er opp til reguleringstannlegen din å fastsette hvorvidt du trenger tannregulering eller ei. Forsikringsselskapene samarbeider ofte direkte med tannleger.

Dersom du har gått store deler av livet ditt med feil tannstilling og smerter, kan du oppsøke en reguleringstannlege i dag. Mest sannsynlig vil tannhelseforsikringen din i det minste dekke de kostnadene som assosieres med konsultasjonen, selv om det skulle vise seg at du ikke trenger regulering.

Lønner forsikring som dekker tannregulering seg?

Dårlig tannstilling og for lite plass til tennene, kan være ekstremt smertefullt. Selvfølgelig er det heller ikke noen stor fordel rent utseendemessig, selv om dette altså ikke bør være hovedgrunnlaget for en behandling. Uansett er det et legitimt spørsmål om forsikring som dekker tannregulering lønner seg.

Svaret er ganske enkelt ja, men da som et svar til om tannhelseforsikring generelt sett lønner seg. Denne forsikringen gir deg nemlig langt bedre tilgang enn bare regulering. Du kan få boring, fylling av hull, kjeveoperasjoner, og andre nødvendige behandlinger som er relatert til tannhelse, og det for bare en liten egenandel.

Finn beste forsikring

Uavhengig av om du søker forsikring som dekker tannregulering eller andre alternativer, er det alltid viktig å sammenligne de mange alternativene der ute godt. Det begynner med å få seg en oversikt. Hva tilbyr de forskjellige tannhelseforsikringene i sine vilkår? Her kan forskjellene være store.

Det er videre viktig å deretter plukke de betingelsene en ønsker å få med seg, før en deretter ser gjennom prisen til de forskjellige aktørene. Mange går for det første og det beste når de velger en forsikring, men det er mye penger å spare dersom en nøye sammenligner alternativene.

Når du bruker god tid på å sammenligne forsikringer, kommer du frem til et resultat du blir mer fornøyd med. Få en god oversikt i dag, slik at du kan finne den beste forsikringen for deg!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang