• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Tannhelsen er meget viktig. Både rent helse- og skjønnhetsmessig, ønsker vi naturligvis nok å ta vare på tennene våre. Dette er noe vi blir oppfordret til fra tidlig alder av foreldrene våre. I de yngre årene, opp til 18 år, er også tannlegen helt gratis. Det vil si, regulering koster fortsatt penger ut av lomma, men vanlig tannlege er helt gratis til en fyller 18 år, slik at tannhelsen hos barn holdes vedlike.

Fra du er 18 til 21 år gis det også gode rabatter, men etter fylte 21 år er du mer eller mindre ansvarlig helt på egenhånd. Dette er en ganske vanskelig overgang, og mange ender her opp med å redusere tannlegebesøkene betraktelig. Men tannhelsen er fortsatt minst like viktig, om ikke enda viktigere med tanke på det kostholdet en gjerne adopterer når en blir noe eldre.

Det er nettopp her tannhelseforsikring kommer inn i bildet. Grunnlaget for at de fleste går til tannlegen mye sjeldnere, er tross alt at de ikke ønsker å ta den høye regningen. For dersom du har gått til tannlegen over 18 år og ikke har hatt noen dekning, vet du hvor dyrt det blir. Med tannhelseforsikring er det derimot mulig å betale kun en aldri så liten egenandel på regningen.

Mange nordmenn velger i dag tannhelseforsikring for å kunne holde tannhelsen vedlike, derimot uten å betale altfor mye. Dette er en viktig forsikring å ha i sin portefølje, da den sikrer deg økonomisk. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tannhelseforsikring. Vi skal se på hva som kjennetegner en god, billig, og fornuftig tannhelseforsikring for den gjennomsnittlige nordmann.

Beste tannhelseforsikring

Den beste tannhelseforsikring er den forsikring som dekker de behovene en har. Akkurat som ved alle andre forsikringer, er det ikke hensiktsmessig å kjøpe dekning for ting en egentlig ikke trenger dekning for. Du bør tenke over hvilke behov du har, for deretter å se på de alternative løsningene der ute. Behovet ditt bør for eksempel baseres på tidligere tannproblemer, alder, og kosthold.

Når du har bestemt deg for hvilke behov du har, kan du sammenligne de forskjellige alternativene der ute for å finne et alternativ som passer til ditt behov. Her er det flere forskjellige aktører i det norske markedet som tilbyr tannhelseforsikring. Vær derimot sikker på at den forsikringen du ender opp med å se nærmere på faktisk har et tannlegekontor i det området der du bor.

Dersom du er bosatt i en av storbyene, vil mest sannsynlig tannhelseforsikringen ha samarbeid med flere klinikker i byen. Er du derimot på bygda for eksempel, vil det slettes ikke være helt sikkert at forsikringen din har gode ordninger med klinikkene her. Se derfor nøye på din tannhelseforsikring etter hvor i landet det finnes gode samarbeid, da dette gjør jobben enklere for deg.

I tillegg til dekning og tilgjengelighet, er det for eksempel også viktig å se på kundeservice, sikkerhet, og brukervennlighet for eksempel. Disse faktorene kan du gjerne se innen kort tid på hjemmesidene til de forskjellige forsikringsselskapene. Kundeservice er i dag en undervurdert faktor av mange. Denne kan spesielt bli viktig innen forsikringer, dersom du skulle støte på problemstillinger.

Billig tannhelseforsikring

Best og billig går ikke alltid overens, selv om det ikke nødvendigvis alltid er sånn at det skilles på disse to. En billig tannhelseforsikring, i likhet med andre tjenester, er ikke heller nødvendigvis definert av å være den rimeligste. Det er mye mer fornuftig å definere en billig tannhelseforsikring som den av forsikringene i markedet som gir kunden aller mest verdi per krone brukt.

Det vil si, dersom du bruker 1,000 kr i året på en tannhelseforsikring, er denne naturligvis mye rimeligere enn en annen tannhelseforsikring som koster 2,000 kr i året. Men sistnevnte har helt garantert et par ekstra dekninger. Det er opp til deg å se nærmere på hvorvidt dekningen strekker seg langt nok, og om verdien faktisk er verdt å betale den ekstra tusenlappen per år.

Du kan få en relativt billig tannhelseforsikring ved å luke ut de alternativene du ikke trenger. Skal du bare ha en rimelig forsikring, kan du velge at det helt minimale skal dekkes, samt at din egenandel er høy. Det er nemlig slik med alle forsikringer at du kan spare en god del kroner her og nå på å velge en høy egenandel, mens du i fremtiden da heller skal betale mer i egenandel.

Tannhelseforsikring pris

Tannhelseforsikring pris avhenger alt ettersom hva du ønsker at skal dekkes av forsikringen, samt hvilket område du bor i for eksempel. Dersom du ønsker å kun få dekket et par besøk i året, samt de aller enkleste inngrepene, kan du få en veldig rimelig tannhelseforsikring. Er du derimot interessert i for eksempel dekning av mer inngående inngrep, slik som kjeveortopedi, koster dette mer.

Det er verdt å merke seg at kosmetiske inngrep, slik som tannbleking for eksempel, ikke vil være inkludert i noen av pakkene til forsikringsselskapene. For øvrig er det vanligvis 3 eller 4 pakker å velge mellom, der de alle varierer en god del i dekning og pris. Pakkene i midten pleier vanligvis å dekke det behovet som den gjennomsnittlige nordmann har for å få hjelp av tannlegen.

Er forsikringen nødvendig?

Tannhelsen er som nevnt veldig viktig. Nå er det ikke slik at et hull her og der vil true helsen din, men tannsmerter over lang tid kan være ekstremt ubehagelig. Andre skader på tennene kan også føre til dårlig selvtillit, og da er det tøft å ikke ha råd til å fikse opp tennene. Akkurat som med alle andre forsikringer, er det for øvrig for seint å tegne en tannhelseforsikring etter at skaden har skjedd.

Dersom du skulle måtte betale tannlegen fra egen lomme, kunne selv ett enkelt besøk havnet på et par tusenlapper. Er en så uheldig å måtte borre eller inngå andre inngrep, kan det komme på flere tusenlapper og til og med flere titusener. Dette er naturligvis en regning som kun de aller færreste vil kunne klare å dekke i hverdagen.

Nettopp derfor er det lurt å skaffe seg en tannhelseforsikring. Dette er en minimal kostnad, og selv med den laveste dekningen, vil en slik løsning gjøre en forskjell dersom behovet skulle oppstå. Tannlegehelsen er dessverre ikke gratis hele livet, slik som andre helsetjenester, og en må derfor dekke seg mot de store kostnadene som potensielt kan oppstå.

Sammenlign og finn din tannhelseforsikring!

Det finnes flere forskjellige aktører som tilbyr tannhelseforsikring i dag. Dette er i stor grad positivt for deg som kunde, da du kan sammenligne og finne frem til et godt tilbud. Selvfølgelig innebærer det litt jobb å navigere seg mellom de forskjellige alternativene, men dette vil helt klart være verdt det med tanke på at du kan presse ned prisen og få dekningen opp.

Når du sammenligner tannhelseforsikring, er det nemlig slik at du får selskapene til å kjempe om deg og ikke omvendt. Dette er dermed en gyllen mulighet for deg til å få bedre betingelser. Har du allerede tannhelseforsikring, kan det også være en god ide å se gjennom potensielt nye alternativer. Det anbefales i det hele tatt å sammenligne aktører innen forsikring en gang i året.

få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskap

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste tannhelseforsikring nå