• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Uføreforsikring

Livet kan være uforutsigbart og mange av oss sparer gjerne til uforutsette utgifter. En bufferkonto er alltid greit å ha, ettersom vi aldri vet når vaskemaskinen ryker eller vi plutselig skulle hatt behov for en rørlegger. Men det mange ikke tenker på, er at vi også fort kan bli syke og skadet, og da er det ikke alltid en bufferkonto strekker til.

Det er mye vi ikke kan kontrollere her i livet, og sykdom er dessverre en av disse tingene. Skulle vi bli syke eller skadet, er det ikke uvanlig å ikke kunne jobbe på en stund. Blir du langvarig syk kan dette føre til store konsekvenser for din inntekt. For det er nemlig slik at det vi få fra staten, ikke alltid er like mye som vår vanlige inntekt.

I slike tilfeller er det godt å ha gode forsikringsordninger som kan hjelpe oss gjennom de tøffe tidene. Skulle du bli syk må du gjerne slutte helt eller delvis å jobbe, og da strekker ofte ikke de statlige midlene til. Men med en god uføreforsikring kan du fortsette å leve livet som vanlig – i hvert fall med tanke på økonomien.

De fleste av oss har gjerne flere lån og gjeld vi betjener og betaler ned på månedlig. I tillegg har vi ofte andre faste utgifter som telefon og strømregninger. Har du barn kommer gjerne fritidsordninger også med i regnskapet, og da kan det bli vanskelig å opprettholde levestandarden med en halvert inntekt.

 

Fordeler med forsikring

Forsikringer i seg selv er alltid en god fordel å ha, men en uføreforsikring kommer gjerne med ekstra gode fordeler. For det første vil en uføreforsikring gi deg en økonomisk trygghet gjennom vanskelige tider. Er du langtidssykemeldt eller blir arbeidsufør, har du gjerne nok å bekymre deg for fra før av.

Skulle vi bli syk, er det ikke økonomien vi først og fremst har lyst å bekymre oss for. Men realiteten er at det ofte er nettopp økonomien som kan skape trøbbel her. Med en uføreforsikring kan du trygt vite at du fortsatt kan opprettholde din levestandard, uten at det skal gå på bekostning av lån og andre utgifter.

Blir du uføretrygdet, er det dessverre slik at NAV ikke har muligheten til å utbetale deg like høy lønn som den du har i dag. En uføreforsikring kan være med på å dekke og redusere dette gapet, og på den måten vil ikke økonomien din bli svekket av sykdommen. En uføreforsikring kan komme godt med om sykdommen først kommer

En god forsikring vil alltid være en fordel, særlig vil den hjelpe deg med å holde motet oppe gjennom vanskelige tider. Selv om vi ikke går rundt å daglig bekymrer oss for å bli syk, er dette noe som fort kan skje. Da ønsker vi selvfølgelig å være best mulig stilt, og lide minst mulig økonomisk.

 

Hvorfor er forsikringen viktig?

En forsikring er som regel alltid viktig, uansett hva du tenker å forsikre. En forsikring vil hjelpe deg med å dekke økonomiske tap, uansett om dette gjelder skader på eiendom og eiendeler, eller i dette tilfellet tap av inntekt.

Inntekten vår er det som avgjør hvordan vi lever, og vi blir ofte vant til en viss levestandard. Har du for eksempel hus- eller billån, vil disse lånene ha blitt berget ut ifra hvor mye du tjente på det tidspunktet du tok opp lånet. Når denne inntekten går ned, kan det bli vanskelige å opprettholde betalingene.

En uføreforsikring sørger for at vi er sterkere stilt gjennom allerede tøffe tider. Denne kommer inn og dekker oss når vi trenger det som mest. Sykdomstider er aldri lette, og det kan være tungt både emosjonelt og for den mentale psyken.

Med en uføreforsikring kan vi slippe å bekymre oss for økonomien. Da kan vi heller fokusere på det som er viktigst – nemlig å bli frisk igjen. En uføreforsikring kan derfor være viktig, uansett hvor i livet du er, og uansett hvor gammel eller ung du er. Sykdom er ikke bare forbeholdt de eldre, og derfor kan en uføreforsikring være minst like viktig for de yngre.

 

Trenger jeg uføreforsikring?

Mange lurer kanskje på om de ikke allerede er godt nok dekket gjennom de statlige ordningene vi har i Norge. For som en velferdsstat er det jo gjerne slik at vi alltid har et sikkerhetsnett gjennom gode offentlige ordninger. Da er det lett å spørre seg selv om hvorfor vi trenger egne private forsikringer.

Noen føler kanskje de er godt nok dekket gjennom staten, men dette kommer helt an på hvor stort forbruk hver enkelt av oss har. I tillegg har vi gjerne økonomiske forpliktelser i form av gjeld og andre lån. Da blir spørsmålet om vi hadde klart å betjene disse lånene dersom vi ikke lenger klarte å arbeide.

Det kan være tungt å betale faste utgifter som for eksempel bolig-, bil- og hyttelån. Enda tyngre kan det bli om den inntekten vi har i dag, skulle blitt borte i morgen. Blir vi langvarig syk eller får en skade som gjør at vi ikke kan arbeide på en stund, kan dette fort bli et problem.

For selv om vi har en god velferdsordning i Norge, og staten alltid vil hjelpe oss til en viss grad, kan det er tungt å kun leve på dette. Må du for eksempel kun støtte deg på utbetalingene du får av NAV, vil du nok oppleve at inntekten din går drastisk ned i forhold til det du er vant til.

Få uforpliktende tilbud fra flere leverandører

Hva dekker en uføreforsikring?

Den beste uføreforsikringen burde dekke det gapet som oppstår mellom hva du får av NAV og det du tjener til vanlig. Det er vanskelig å si nøyaktig hva en uføreforsikring dekker, ettersom dette kommer an på hvilket forsikringsselskap du velger å gå for.

Ulike selskap vil ha ulike dekningsområder når det gjelder uføreforsikring. Her gjelder det å undersøke nøye, og gjerne kontakte flere forsikringsselskap for å få den beste og billigste uføreforsikringen. Sammenlign tilbudene du får, og legg gjerne ekstra vekt på dekningsområder.

Mange tenker gjerne at de er dekket gjennom arbeidsplassen og arbeidsgiveren sin. I noen tilfeller stemmer dette, men det er ikke nødvendigvis alltid sant. Mange er gjerne ikke klar over at de ikke har en uføreforsikring, og da kan det være vanskelig å være beredt på lange sykdomsperioder.

 

Hvorfor må jeg gi en helseerklæring?

Om du velger å kjøpe en uføreforsikring, vil du nok først forhøre deg med ulike selskaper. På denne måten kan du få en oversikt over hva markedet har å tilby, og du kan få skreddersydde tilbud som passer best for deg. Prisen på uføreforsikring kan også variere, og derfor vil mange sammenligne.

Når du skal sende inn en søknad, vil de fleste forsikringsselskapene vite mer om helsen din. Dette skjer gjennom det som kalles for en helseerklæring. Dette er en oversikt over din nåværende helse, samt tidligere sykdommer.

Forsikringsselskap ber om en helseerklæring for å kunne beregne rett pris på din uføreforsikring. Har du hatt tidligere sykdommer eller er i en risikogruppe, behøver det ikke nødvendigvis bety at forsikringen blir dyrere. Er du usikker på noen av spørsmålene, kan du gjerne kontakte legen din for å finne ut hva som blir rette svar for deg.

Opplysningene du oppfører i din helseerklæring kan både gi avslag og tillegg på prisen, men den blir mest brukt til å få en oversikt over hvilket behov du har når det kommer til uføreforsikring. Det er viktig å oppgi riktig informasjon om deg selv her, slik at du vet du er godt nok dekket om du skulle bli syk.

Beste uføreforsikring

Den beste uføreforsikringen vil være en som er skreddersydd for deg og dine behov. I tillegg vil dette være en forsikring som kommer på en overkommelig pris i samsvar med din personlige økonomi. Den burde også ha gode vilkår som du er fornøyd med, og som du føler vil hjelpe deg tilstrekkelig om du skulle behøve det.

Det er vanskelig å si hva den beste uføreforsikringen er, nettopp fordi vi alle er forskjellige og har ulike behov når det kommer til dekningsgrad. For å finne ut hva du trenger og hva som er best for deg, bør du først kartlegge hvilke områder du vektlegger mest.

Deretter bør du ta en titt på hvilke uføreforsikringer som er tilgjengelige på markedet. Dette gjør du ved å oppsøke ulike forsikringsselskaper, enten direkte på deres kontorer, eller over nettet. De fleste forsikringsselskaper vil ha god og veiledende informasjon om hva de har å tilby, så her kan du velge og vrake.

Husk at for å få den beste uføreforsikringen bør du kontakte flere ulike selskaper. På den måten kan du få skreddersydde tilbud, som du siden kan sette deg ned og sammenligne. Her kan du se både på pris og dekningsgrader, samt vilkår og betingelser.

Finn beste uføreforsikring nå

Hva er prisen på forsikringen?

Når det gjelder prisen på uføreforsikring, er det mange faktorer som spiller inn. For det første vil prisen variere alt ettersom hvilket forsikringsselskap du velger å gå for. En billig uføreforsikring trenger ikke nødvendigvis være dårligere enn en dyr en. Her gjelder det å se på vilkår og betingelser.

Prisen på uføreforsikring vil også komme an på hva din personlige helsehistorikk er. Er du i en risikogruppe eller har du tidligere vært syk, kan dette ha en innvirkning på prisen. Det er ikke nødvendigvis slik at de som har vært syk før, får en dyrere forsikring, men dette er noe å ha i bakhodet.

I tillegg vil en helseerklæring kunne fortelle forsikringsselskapet om hvilke behov du har. Kanskje trenger du mindre dekksområder enn andre, og hvis dette er tilfellet vil prisen på forsikringen også bli billigere.

For å finne den beste prisen kan det være lurt å kontakte flere ulike rådgivere, og høre hva de kan tilby deg. Målet bør dog aldri være å få den billigste forsikringen, men får du en uføreforsikring til en god pris, er dette absolutt et pluss.

 

Har jeg uføreforsikring?

Mange er gjerne usikker på om de har en uføreforsikring. Akkurat som at mange ikke helt vet om behovet for en slik forsikring faktisk ligger der. Da kan det være greit å spørre seg selv: Hadde jeg klart meg hvis inntekten min ble halvert i morgen?

Noen har uføreforsikringer gjennom sin arbeidsplass eller arbeidsgiver. Noen tar det gjerne for gitt at en slik ordning finnes, men dette er ikke alltid tilfellet. Her bør du se gjennom kontrakten din og se om en slik forsikring faktisk finner sted.

Kanskje hadde du en uføreforsikring gjennom jobben når du startet, men at denne ikke har blitt fornyet. Dette er ting du kan ta direkte opp med din arbeidsgiver. Er du usikker på om du har en personlig uføreforsikring, har du flere alternativer.

Det letteste er å kontakte forsikringsselskapet du bruker og se om du har en uføreforsikring allerede. Om du først gjør dette kan det være lurt å ta en ekstra titt på vilkårene og dekksområdene. Kanskje finnes det bedre og billigere tilbud der ute for deg nå.

 

Billig uføreforsikring

Hvis du er på jakt etter en billig uføreforsikring, er det flere metoder du kan bruke. Den første er å bruke en priskalkulator. Dette er veiledende kalkulatorer som skal være et hjelpemiddel for å beregne omtrent hvor mye en uføreforsikring vil koste for akkurat deg. Disse finner du ofte på nettsidene til forsikringsselskap.

Her er det viktig å huske på at disse kalkulatorene kun er veiledende. De vil ikke kunne se på din helsehistorikk og andre faktorer som gjerne spiller en stor rolle når det kommer til prisen på forsikringen. Likevel er dette en god metode å ta i bruk, om du vil se generelle priser og forskjeller mellom forsikringsselskapene.

Den mest skuddsikre metoden er å kontakte forsikringsselskapet direkte. På denne måte kan du få et nøyaktig prisoverslag, og du kan selv bestemme om dette er en billig uføreforsikring eller ikke. Ta gjerne ikke det første og beste tilbudet, men forhør deg med andre selskaper.

Hvis du allerede har en uføreforsikring, kan det fortsatt være lurt å se over vilkårene og prisen på denne. Kanskje finnes det billigere forsikringer der ute, og det anbefales å ta en titt på dette i ny og ne. Et tilbud som var godt for fem år siden, behøver ikke nødvendigvis være like godt i dag.

 

Hvem passer forsikringen for?

En uføreforsikring passer til alle – uansett alder og inntekt. Så lenge du er under pensjonsalder og er i jobb, vil en uføreforsikring komme godt med. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense på sykdom, og det er like fort å bli skadet når en er 20, som når en er 40.

En uføreforsikring passer derfor til alle som ønsker seg mer økonomisk trygghet i hverdagen. Dette er en ordning som sikrer deg mot store økonomiske tap i situasjoner hvor du ikke lenger klarer å arbeide som vanlig. Dette kan være både for de som må kutte ned på arbeidsmengde og prosenter.

Uføreforsikring vil nok særlig være positivt for de som sitter på mye gjeld, store lån og har mange faste utgifter. Med en uføreforsikring vil du fortsatt kunne klare å opprettholde den levestandarden du har nå, selv om inntektene dine mot formodning skulle bli redusert som følge av sykdom.

Har du barn eller andre som også er avhengig av inntekten din, kan en uføreforsikring gi deg trygghet overfor disse. Ingen ønsker å gi slipp på den livskvaliteten de har, spesielt ikke hvis dette skjer grunnet sykdom og økonomiske tap. En uføreforsikring vil passe deg uansett om du er gammel eller ung – så lenge du er i arbeid.

 

Finn en uføreforsikring nå!

En uføreforsikring vil være med på å gi deg en økonomisk trygghet gjennom livet. Mange er gjerne ikke klare over at om de blir syke og må gå til NAV, vil de ikke få bidrag på lik størrelse med sin vanlige inntekt. For mange blir inntekten halvert, og da kan det være vanskelig å fortsette livet som vanlig.

Mange sitter gjerne med lån, gjeld og andre utgifter de betaler ned på månedlig. En uføreforsikring vil være med på dekke det gapet som oppstår mellom trygdebeløpet og din opprinnelige faste inntekt. På den måten kan du slippe å bekymre deg for økonomien om du skulle bli syk, og heller fokusere fullt og helt på å bli frisk igjen.

En uføreforsikring gjelder ikke bare for de som må slutte å jobbe over lengre tid. Den kan også hjelpe deg om du må kutte ned på prosenter og ta mindre vakter grunnet lengre sykdom. Dette er noe som kan skje oss alle, uansett alder og opprinnelig helse. De med en sykdomshistorie vil gjerne være ekstra utsatt, men ingen er immun mot sykdommer.

For å finne den uføreforsikringen som best egner seg til dine behov og din økonomi, kan det være lurt å starte jakten på nettet. Se på ulike forsikringsselskap og hva de har å by på, og ta gjerne kontakt med rådgivere for et korrekt og skreddersydd tilbud. Den beste uføreforsikringen vil være en som dekker deg økonomisk, og som passer deg i pris.

Få uforpliktendet tilbud fra flere leverandører nå!

Sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

finn billigste uføreforsikring nå