• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring veggdyr

Skadedyr, slik som veggdyr, er og blir et stort problem for norske husstander. Disse kryper inn i veggene og kan overleve på helt minimale vilkår. Mens bestanden utvikler seg videre, er det også vanlig at disse kan føre til skader på byggemassen. Dette kan potensielt bli veldig dyrt.

En forsikring som dekker veggdyr, er dermed et godt alternativ. Da kan du få dekket kostnader relatert til fjerning av dyrene, samt utbedring av teknikker for å holde dyrene unna i tiden fremover. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker veggdyr og hva dette betyr for deg.

Sjekk husforsikringen for dekning mot veggdyr

Boligforsikringen eller husforsikringen er myntet på en beskyttelse av kostnader mot å utbedre boligen etter skader, brann, tyveri, og lignende. Denne forsikringen har alle nordmenn på boligen sin, da den er både pålagt og helt nødvendig å ha for å kunne sikre seg økonomisk rett og slett.

Vanligvis vil denne dekke en hel del situasjoner, men det finnes noen som ikke er fullt dekket. Områder som vannskader og skader som følge av skadedyr, er ikke alltid like enkelt å bli klok på. Her er det nemlig forskjeller fra forsikring til forsikring, men resultatet er til tider at en ikke er dekket.

For å få fatt i en forsikring som dekker veggdyr, er sjansene store for at du blir nødt til å tegne en såkalt tilleggsforsikring. Denne forsikringen vil sikre deg at du også får dekket erstatningen når du er nødt til å rive ut veggene og utrydde veggdyr der inne. Du får også dekket gjenoppbygging og videre tiltak.

Andre forsikringer og alternativer

I tillegg til boligforsikringen, kan din innboforsikring også være med på å dekke noen av kostnadene for å bekjempe veggdyrene. Merk derimot at veggdyr, i motsetning til det mange tenker, ikke vil skade noen av dine eiendeler. Det er dermed ikke slik at veggen blir ødelagt eller møblene dine spist opp.

Det finnes mange skadedyr som utgjør en slik skade, men veggdyr er ikke en av dem. Sikrer du deg skikkelig med forsikringene, så får du allikevel dekning for både det ene og det andre. Men dette er derimot litt utenom det vanlige forsikringer dekker, noe som er grunnen til at du må ha tilleggsforsikring.

Merk også at reiseforsikring i enkelte tilfeller kan dekke dette, samt eierskifteforsikring. Dersom du kjøper et hus som har veggdyr, og det kan påvises at tidligere eier visste om dette uten å kommunisere det, kan du be om avslag på prisen, eller om at de skal utbedre feilen ved hjemmet.

Lønner forsikring som dekker veggdyr seg?

Forsikring som dekker veggdyr, kan være veldig gunstig om du er i en av de områdene som sliter med dette. I Norge var veggdyr et veldig stort problem, men det har i de siste årene dempet seg noe. Allikevel kan det fortsatt være lurt å oppgradere til en tilleggsforsikring som sikrer deg mot disse.

Muligens har til og med dine bolig- og innboforsikringer allerede en seksjon som inkluderer dette. Det finner du mer om i avtalevilkårene. Om du ikke kan finne frem til avtalen, er det fullt mulig å ta en titt på hjemmesidene til forsikringsselskapet ditt for å finne mer informasjon om den.

Sammenlign forsikringer nå

Dersom du leter etter en forsikring som dekker veggdyr, er den enkleste måten å finne dette på å lese gjennom vilkårene til boligforsikringene. Da kan du sammenligne hvem som har best vilkår for diverse scenarioer.

Når du har samlet deg en oversikt over passende aktører, kan du så sammenligne på prisen. Her er det gode muligheter for å både få bedre vilkår, samt spare potensielt sett store beløp.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang