• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring fuktskader

Fukt og råte er et vanlig problem i norske husstander, og da spesielt i gamle hus. Men selv i de nyere husene skjer det ofte at fuktskader oppstår i mindre eller større skala. Uansett hvem det skjer med, er det en kjedelig situasjon. Det blir tross alt for en veldig dyr affære å fikse dette.

Men med forsikring som dekker fuktskader, har du en bedre trygghet i din egen bolig. Da kan du lene deg tilbake med visshet om at boligen din er sikret mot vannet som sniker seg inn fra alle kanter. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker fuktskader og hva som er viktig å tenke på.

Disse forsikringene dekker fuktskader

De aller fleste boligforsikringer vil dekke fuktskader. Du trenger altså ikke markedets beste husforsikring for å være dekket mot dette. Disse forsikringene sørger også for å dekke kostnader slik som brannskader og tyveri, samt mangler og feil på boligen i forhold til prospektet. Dette er dermed en veldig nyttig forsikring å ha, men merk at den ikke dekker alle fuktskader.

For eksempel er det slettes ikke sikkert at en boligforsikring vil dekke fuktskader relatert til dårlig drenering. Vanligvis er boligforsikring reservert til fuktskader som oppstår ved for eksempel flom og andre typer ekstremvær. Dette må du være ekstra påpasselig å se etter.

Uansett er det også viktig å bemerke seg at fuktskader som oppstår for eksempel grunnet feil fra din egen side ikke dekkes. Dersom du har valgt å ta deg av jobben med rørlegging eller oppussing av bad, er sjansen stor for at forsikringen ikke vil dekke fuktskader som oppstår grunnet dine egne feil.

Superforsikring som dekker fuktskader

For å sikre deg selv mot majoriteten av hendelsene, er det lurt å sørge for at du har det som kalles superforsikring. Dette er en ekstra forsikring som sørger for å dekke enda flere former for fuktskader. Selv om en vanlig boligforsikring er god, er det ofte spesielt mange saker der fuktskader ikke har blitt dekket.

Nettopp derfor anbefales det spesielt å oppgradere til en superforsikring dersom en for eksempel akkurat har innredet kjelleren. Her kan det nemlig potensielt være store verdier i det stedet i huset der vannskader aller raskest oppstår. Er ikke dreneringen rundt huset god nok, siler vann inn her før eller siden.

En slik forsikring vil komme med en liten ekstra kostnad selvfølgelig, men superforsikring vil da også gjerne dekke andre ting i tillegg. Det viktigste er at du leser gjennom vilkårene godt, slik at du vet akkurat hva den forsikringen du skal kjøpe faktisk dekker.

Er forsikring som dekker fuktskader lurt?

Forsikring som dekker fuktskader får du alltid gjennom boligforsikringen, men da altså kun til en viss grad. Spørsmålet du bør stille deg er hvorvidt den tidligere nevnte superforsikringen er nødvendig. Det er nemlig denne som dekker det meste av fuktskader, noe som altså i enkelte tilfeller kan bli aktuelt.

Dermed må det bli en vurdering på om du selv synes det er verdt det med en forsikring som dekker fuktskader av alle sorter. Har du akkurat innredet kjellerstua, eller oppbevarer dyre gjenstander der nede, kan absolutt en superforsikring være noe du bør vurdere for boligen din.

Finn din forsikring i dag

Enten du allerede har en forsikring som ikke dekker nok fuktskader, eller leter etter en helt ny forsikring til din bolig, er det viktig å sammenligne i letejakten din. Kun da får du et godt overblikk over priser og betingelser ved forsikringene.

Se nøye etter hvilke former for fuktskader som forsikringen dekker, før du deretter sammenligner disse på pris. Når du har funnet frem til en passende forsikring, vil du da bli mye mer fornøyd med valget ditt.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang