• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Hvilke forsikringer dekker kostnad for advokat?

Forsikring som dekker advokat, er i mange tilfeller gunstig. Det er tross alt ofte en dyr affære å hyre inn en advokat. Mange kjenner til yrkesgruppen som en av de best betalte, noe som kan oppleves tøft når en skal ta sin sak til retten. Da vil en jo tross alt ha den beste hjelpen som finnes der ute.

Nettopp derfor er forsikringene så gunstige. Men hvilke forsikringer dekker advokat? Hvor mye dekker de? Og vet egentlig folk flest om disse forsikringene? I denne artikkelen skal vi se nærmere på disse og flere spørsmål rundt forsikring som dekker advokat.

Få vet om forsikring som dekker advokat

De færreste vet faktisk om forsikring som dekker advokat. Det er ofte ikke før advokaten selv peker det ut, at folk flest innser hvordan forsikringen kan hjelpe dem med å bære kostnadene. For advokaten selv bryr seg tross alt ikke om det er forsikringsselskapet eller deg som betaler.

Faktisk er det nok mer gunstig for advokaten å fortelle deg om forsikring som dekker advokat, da du som kunde blir mer fornøyd. Er du veldig usikker på vilkårene rundt forsikringen, og om den dekker deg, kan du eventuelt spørre en advokat under en gratis konsultasjon.

Disse forsikringene dekker advokat

Det finnes i dag flere forskjellige forsikringer som dekker advokat. Faktisk handler det ofte bare om hvilken gjenstand som er forsikret, og hvordan saken relaterer til denne. Du er for eksempel forsikret mot advokatkostnader mest sannsynlig gjennom boligforsikring og bilforsikring.

Dette er som nevnt derimot med det forbehold at hva som hender deg relaterer til det forsikringen dekker. Dersom du for eksempel kjøper en bil med mangler, vil du kunne dra nytte av bilforsikring som dekker advokatkostnader, dersom forhandleren av bilen ikke vil kompensere deg.

Det samme prinsippet gjelder dersom du kjøper et hus med feil. Da kan du mest sannsynlig benytte deg av husforsikringen din som dekker advokat. Det er derimot ikke slik at hverken bilforsikring eller boligforsikring vil dekke advokat for andre ting utenom sine respektive felt.

Hvor mye dekker forsikringen?

Et legitimt spørsmål er selvfølgelig hvor mye forsikringen dekker. Her er det vanlig at forsikring som dekker advokat tar seg av hele kostnaden opp til et visst nivå. Dette er noe du for øvrig betaler for i forsikringen, slik at du absolutt bør dra nytte av dette når behovet oppstår.

Merk derimot at forsikringen ikke gjør det gratis for deg. Alle forsikringer har egenandeler, enten du kjøper en bil med mangler, finner ut av at reisen ikke holdt mål, opplever en arbeidsulykke, eller får levert en bolig med store feil. Egenandelen varierer mye etter hva du betaler i forsikringen.

Allikevel vil en forsikring som dekker advokat alltid spare deg penger i det lange løp. Tillegget på regningen hver måned til forsikringen er så lite at de færreste en gang kjenner til det. Men er du oppmerksom, så kan du altså få med deg at de fleste forsikringer dekker advokat til saker som faller inn under deres kategori.

Finn en god forsikring i dag!

Den beste tjenesten du kan gjøre deg selv, er å finne en god forsikring. Mange setter forsikringer lavere i budsjettet sitt, men det er ingen god ide. Forsikringer handler nemlig om å redusere risiko, slik de riktignok gjør når du finner forsikring som dekker advokat. Da slipper du den enorme regningen.

Det er lurt å sammenligne forsikringer for å få med seg hvilke vilkår de forskjellige forsikringene byr på. Her er det ganske store forskjeller, og nettopp hvorvidt og hvor mye av advokatkostnadene en forsikring dekker, er et punkt for differanse her. Sammenlign derfor godt!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang