• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring motorhavari

Motorhavari er unektelig en kjedelig situasjon å være i. Der du sitter ved veikanten surrer nok tankene helst rundt på det økonomiske. Hva vil det koste å taue bort bilen? Hva vil det koste å reparere denne motorskaden? Tankene er mange, men heldigvis finnes det for mange trygghet.

For dersom du har forsikring som dekker motorhavari, trenger du ikke bekymre deg for de aller største kostnadene. Da er det kun en egenandel som skal dekkes eventuelt. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på forsikring som dekker motorhavari og hvorfor dette er lurt å anskaffe seg.

Bilforsikring kan potensielt dekke motorhavari

Avhengig av hvilken bilforsikring du har, kan denne potensielt sett dekke motorhavari. Her deles forsikringene inn i ansvarsforsikring, delkasko, full kasko, og gjerne en enda bedre løsning med navnet topp, super, eller lignende. Det er under full kasko at motorhavari gjerne dekkes.

Da vil forsikringen hjelpe deg med å dekke kostnader relatert til at fra borttauing til den aktuelle reparasjonen. Dette er fort kostnader som kan tårne seg opp, og dersom du har full kasko eller bedre, skal du altså kun betale egenandelen. Den vil være en brøkdel av den totale regningen ved motorhavari.

Ofte kalles denne forsikringen maskinskadeforsikring, men den er inkludert i full kasko. Dermed tilbys den altså ikke for seg selv unikt. Merk at forsikringen for øvrig kun gjelder for biler under 8 år. Har du en bil som er eldre enn dette, vil du hverken dekkes ved motorhavari av full kasko eller superkasko.

Leiebilforsikring som dekker motorhavari

Leiebilforsikring er nyttig å ha, spesielt med tanke på hvor dyre mange leiebiler kan være. Disse er tross alt gjerne nyere biler, slik at selskapet kan sikre at kundene kommer seg trygt fra A til B. Men selv her forekommer selvfølgelig uheldige situasjoner, slik som nevnte motorhavari.

Da er det nyttig å ha en leiebilforsikring som inkluderer motorhavari. Dette er vanlig å ha med i forsikringen, men det kan være lurt å ta en ekstra titt bare for å være helt sikker. Det er også fullt mulig at din bilforsikring inkluderer dette, dersom du leier bil i påvente av å få tilbake din ordinære bil.

Spesielt i utlandet er det viktig at du sørger for at du finner en forsikring som dekker motorhavari for leiebil. I Norge er normen at leiebilselskapene dekker det aller meste, mens det i utlandet ikke nødvendigvis alltid er slik. En god ide er å lese gjennom papirene nøye før en reiser på ferie. Da får du en god oversikt.

Trenger du forsikring som dekker motorhavari?

Mange nøyer seg med delkasko, og til og med bare ansvarsforsikring. Disse er ofte gode alternativ dersom du har en billig bil og/eller kan tåle relativt høye kostnader for reparasjon. Har du derimot ny bil som er verdt en del, er det alltid en god og lønnsom ide å oppgradere til full kasko.

Skulle en helt ny bil ende opp med motorhavari, kan tross alt kostnadene for reparasjon bli så store at du ikke får råd til disse. Det lønner seg derfor å oppgradere til full kasko, med de mange andre fordelene dette også kan bringe med seg.

Få oversikt over forsikringer

Når du har funnet den typen bilforsikring som dekker det du trenger til din bil, er det fortsatt store valg å ta. Her skal du nemlig sammenligne de mange aktørene som finnes der ute.

Her kan du se nærmere på helt konkret hva som dekkes og hvilke betingelser du får. Dessuten kan du selvfølgelig også, og du bør gjøre dette, sammenligne de forskjellige leverandørene på pris. Da vil du bli fornøyd med resultatet ditt!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang