• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring råteskade

Sopp og råte er veldig kjedelig å få i boligen sin. Dette ødelegger fundamentet, treverket, og det er rett og slett farlig å puste inn. Råte og soppskader blir dessuten fort veldig dyrt. Har du et stort hus som blir utsatt, kan kostnadene være veldig tøffe å bære. Dette skjer med flere enn du mest sannsynlig tror.

Heldigvis finnes det forsikring som dekker råteskade. Mange tror at dette er inkludert i boligforsikringen, men her skal en være veldig forsiktig. Sannsynligheten er at du må ha tillegg. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker råteskade, slik at du kan sikre deg.

Dekker husforsikringen råte og sopp?

husforsikring er en type forsikring som dekker skader på din bolig. Her er det inkludert brann- og vannskader. Også tyveri er inkludert i forsikringen. Under vannskadene tenker mange, og det kanskje med rette, at også skader relatert til sopp og råte skal være inkludert. Dette stemmer derimot ikke.

Ingen boligforsikringer inkluderer nemlig råte og sopp under sin forsikring, og da ikke under vannskader heller. Vannskader er definert som flom i kjelleren blant annet eller lekkasje i taket. Du må dermed ut på jakt etter en egen forsikring som dekker råte og sopp for seg selv.

Råte- og skadedyrsforsikring er veien å gå

Råte- og skadedyrsforsikring er veien å gå om du ønsker å forsikre ditt hus mot råte og sopp. Her er det for øvrig også inkludert skadedyr. Hos de aller fleste forsikringsselskap er disse to i en og samme forsikring, da ingen av dem er dekket under boligforsikringen din.

Det er ikke vanlig å separere disse to, og uansett er forsikringen såpass rimelig at det er kjekt å beskytte seg mot skadedyr også. I gamle hus er dette gjerne et problem, slik at forsikringen kan være lurt å ha som et tillegg. Og det er nettopp dette råte- og skadedyrsforsikring egentlig er.

Veldig ofte kalles bare denne forsikringen for superforsikring i relasjon til boligforsikring eller simpelthen vannskader. Denne forsikringen går nemlig ett steg lengre i å beskytte forbrukeren. Den sette for øvrig også i søkelyset det faktum at en bør lese at det som står med liten skrift, slik at en vet akkurat hvordan en dekkes.

Lønner forsikring som dekker råteskade seg?

Dersom du har et gammelt hus, er det kanskje en stor fare for råteskade. Da vil veldig mange vurdere en forsikring mot dette, da for å være på den sikre siden. Selv med et helt nytt hus velger enkelte å forsikre seg ekstra mot dette. Kanskje spesielt viktig er det i kjellere en akkurat har innredet.

Uansett må en her veie opp kostnadene mot fordelene. Forsikring som dekker råteskade, er en redusering av risikoen for å bære den totale kostnaden når disse skadene oppstår på boligen din. Ved hjelp av forsikringen, skal du kun betale egenandelen, noe som er en brøkdel av kostnaden.

Ikke hast med valg av forsikring!

Mange velger en forsikring i løpet av et par raske tastetrykk, da de kanskje ikke kjenner så veldig mye til bransjen. Det er en dum feil å begå, da en veldig raskt kan ende opp med et unødvendig dyrt alternativ som ikke nødvendigvis dekker så mye en gang. Mange tror nok også at boligforsikring dekker nesten alt.

Selv om boligforsikring er en flott start, finnes det flere andre ting du bør dekke, avhengig av situasjonen naturligvis. Forsikring som dekker råteskade, er bare ett av de mange aspektene en bør se nærmere på. Etter en risikovurdering kan du sammenligne de forskjellige leverandørene som forsikrer dette, både i henhold til deres betingelser og prisen!

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang