• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring vannskade

Vann er husets store fiende. Dette gjelder alt fra uværet utendørs, til rørene innendørs. Når huset får vannskader, blir det fort veldig stygt og veldig dyrt. Nettopp derfor skal en være så påpasselig med å hindre lekkasjer og oversvømmelser, samt sikre at drenering er god rundt hele huset ditt.

Men når uhellet er inne, kan regningen fort bli veldig høy. Da er det viktig å ha en forsikring som dekker vannskade. Selv om bolig- og innboforsikring dekker det for det meste, er det mange spørsmål her. I denne artikkelen ser vi nærmere på forsikring som dekker vannskade.

Boligforsikringen dekker vannskader for det meste

Husforsikringen din og/eller boligforsikringen er siktet mot å dekke de skadene du opplever som følge av brann, vann, naturkatastrofer, og andre ting som skader byggemassen til boligen din. Denne er altså med på å dekke fundamentet, de fire veggene, og taket ditt. Her oppstår det ofte mange vannskader.

Enten det er en lekkasje i taket ditt, eller et problem ved grunnmuren, er det ikke uvanlig at vannet skader byggemassen. Dette kan for eksempel oppstå ved for dårlig drenering. Her er det viktig å påpeke at det kan hende at boligforsikringen din ikke dekker alle de situasjonene du tror.

Mange forsikringsselskap tilbyr nemlig en tilleggsforsikring som er spesifikt rettet mot vannskader. Denne skal sikre at huseiere skal kunne kreve utbetaling på forsikringen ved alle mulige vannskader. Ingenting er tross alt kjedeligere enn å finne ut av at forsikringen din ikke dekker en skade.

Innboforsikringen erstatter dine eiendeler

Enten taket lekker og alt på loftet blir skadet av vann, eller kjelleren får full flom, vil innboforsikringen din dekke erstatningen av disse eiendelene. Det skjer faktisk rimelig ofte at vannskader ødelegger det som er av eiendeler i enkelte deler av huset. Her kan nokså verdifulle gjenstander befinne seg.

Da er det en stor fordel at du selv betaler for en dekning av en viss verdi på disse gjenstandene. Det vil si at det ikke er forsikringsselskapet selv som kommer og sier hva gjenstandene skal være verdt. Dermed kan du sette en rettferdig på gjenstandene dine og betale denne summen årlig.

Summen vil være relativt lav uansett, men den blir høyere jo mer du forsikrer deg for. Er du redd for vannskader, eller kanskje du bare har veldig mange verdifulle eiendeler, vil det være lurt å skaffe seg en høy innboforsikring. En må naturligvis ikke pynte på tallene heller for å motta høyere utbetaling.

Er forsikring som dekker vannskade gunstig?

En forsikring som dekker vannskade, er meget gunstig. Det første du bør gjøre med din boligforsikring, er å se nærmere på hvordan denne dekker vannskade og skadedyr. Disse to områdene er boligforsikringen kjent for å ikke være like god på som for andre skader på boligen.

Det samme gjelder ikke innboforsikringen, da denne dekker det meste av skader på dine eiendeler. Allikevel er det lurt å gå denne forsikringen i sømmene også, slik at du sikrer at den dekker mest mulig. Det vil koste deg litt mer å forsikre for høye summer, men i utsatt boliger er dette lurt.

Sikre deg en god forsikring

For å finne den beste forsikringen til din bolig, eller en hvilken som helst annen eiendel, er det lurt å sammenligne forsikringer. Da kan du gå nærmere inn på vilkårene, for eksempel for å finne en forsikring som dekker vannskade av alle mulige sorter.

Når du har funnet frem til de vilkårene du ønsker, kan du videre velge å sammenligne på pris. Her kan du raskt identifisere at enkelte selskap gir deg bedre betingelser til lavere priser. Over tid sparer du en hel del, samtidig som du kan få mer verdi ut av din forsikring.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang