• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring riper i lakken

Det er mange situasjoner som kan føre til riper i lakken. Fra små steinsprut på veien, til en venn som ved uhell riper i lakken din, og til og med til pøbelskap, skjer dette hele tiden. Det er ikke noe gøy, da det å omlakkere en bil fort kan havne på en veldig høy kostnad. Så hvordan skal dette dekkes?

Det finnes i dag forsikring som dekker riper i lakken. Mest aktuell her er selvfølgelig bilforsikringen, selv om andre kjøretøy også kan ha lakk. Allikevel gjelder mye av det samme der som ved bil. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på forsikring som dekker riper i lakken din.

Bilforsikring kan være løsningen

Først og fremst er det viktig å påpeke at det ikke har noe å si om det var uhell eller tilsiktet handling med å ripe opp bilen. Naturligvis vil det eneste unntaket være om du selv med hensikt ripet opp lakken. Uansett situasjon utover dette, vil en bilforsikring med kasko dekke riper i lakken.

Du kan altså ikke benytte deg av ansvarsforsikring. Delkasko, full kasko, og super kasko som det ofte kalles, vil alle dekke riper. Her vil forsikringen i utgangspunktet dekke alle kostnader, men husk at du alltid ved forsikring, bilforsikring inkludert, vil være nødt til å betale utgifter til det som kalles egenandel.

Har du båt, motorsykkel, eller andre kjøretøy eller gjenstander med lakk som har blitt ripet opp, så vil det være lignende ordninger. Her er det viktig å lese gjennom vilkårene sine nøye, men dersom en har kasko forsikring på disse eiendelene, er sjansene store for at riper i lakken vil dekkes av forsikringen.

Er det lurt å bruke forsikringen?

Dersom bilen totalvrakes, brenner ned, eller får større skader, er forsikringen veldig nyttig å ha. Den dekker nemlig de største kostnadene. Selv om egenandelen alltid er der, vil denne være minimal og overkommelig i forhold til omfanget. Men dette er derimot ikke alltid tilfellet at lønner seg.

Hvis skadene på bilene gjennom riper i lakken for eksempel havner på under 20,000 kr, er det ikke sikkert at det er lurt å bruke forsikringen sin. Du må tross alt betale en betydelig egenandel, selv om bilforsikringen altså dekker de resterende utgiftene du måtte ha etter at egenandelen er dekt.

Merk at du også vil miste bonuspoeng, mest sannsynlig. Disse er viktige for å få en god rabatt på bilforsikringen din i årene fremover. Med tanke på at egenandelen må dekkes, og bonuspoeng tapes, kan resultatet fort bli at du ikke får noen fordeler av å benytte deg av forsikring som dekker riper i lakken.

Kasko forsikring er uansett lurt å ha

Til tross for at det som forsikring som dekker riper i lakken sjeldent vil bli brukt, er kasko et veldig godt alternativ. Dette gir deg nemlig en trygghet i at bilen, som tross alt er en ganske dyr eiendel, er dekket.

Dersom du skulle oppleve at bilen ble skadet, motoren stoppet, eller andre lignende tilfeller, vil du ha dekning for dette. Dermed kan du raskt få bilen i gang igjen, slik at du får kommet deg rundt i samfunnet.

Finn den beste forsikringen for din bil

Uansett om det er snakk om bilforsikringen, eller forsikring av andre eiendeler for å dekke riper, er det lurt å ha kasko. Sannsynligvis må det ganske betydelige riper til for å kunne rettferdiggjøre at du skal bruke forsikringen på dette.

Allikevel forekommer ulykker, motorstopp, og andre situasjoner som setter bilen din ut av spill. Det er alltid gunstig å ha en god bilforsikring å falle tilbake på, slik at en vet at en har transport tilgjengelig.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang