• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring skadedyr

Få ting er eklere og mindre gunstig enn å ha skadedyr i huset sitt. Ikke bare er disse vanligvis motbydelige, men de har også en helt egen evne til å ødelegge bygningsmassen. Nettopp derfor har de jo tross alt også fått navnet skadedyr, og alle ønsker så tidlig som mulig å få disse ut av huset sitt.

Selv når skadedyrene ennå ikke har gjort noen skade, er det kostbart å drive disse ut av hjemmet. Nettopp derfor er forsikring som dekker skadedyr så viktig å ha på plass. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du skaffer deg forsikring som dekker skadedyr, da dette ikke er så rett frem som mange tror.

Boligforsikring og innboforsikring pleier å gi dekning

Det pleier å være slik at boligforsikring og innboforsikring gir dekning mot skadedyr. Dette gjelder da både de skadene som dyrene potensielt har påført, samt de kostnadene som er assosiert med å drive dem ut. Det er vanlig at forsikringsselskapene selv har avtaler direkte med selskap som driver ut skadedyr.

Dekningen her varierer naturligvis, men den er gjerne på opp mot 50,000 kr. Her er det viktig å poengtere at det ikke er noen garantier, og skadedyr slik som skjeggkre for eksempel kan være veldig vanskelige å drive ut. Dermed er det altså en mulighet for at en må ut med noe mer enn makssummen som dekkes.

Uansett tilfelle er det selvfølgelig en egenandel involvert i bildet. Ved veldig små skader, eller kanskje bare en liten bestand av skadedyr, kan det muligens lønne seg å drive ut dyrene på egenhånd eller ta kostnaden selv. Dette gjelder altså dersom totalkostnaden er under egenandel du uansett betaler.

Tilleggsforsikring som dekker skadedyr

Hos noen forsikringsselskap er gjerne forsikring som dekker skadedyr separert fra bolig- og innboforsikring. Da er det viktig å huske på å tegne denne tilleggsforsikringen om du ønsker beskyttelse mot disse tilfellene. Det vil koste deg litt mer, men dekningen er mest sannsynlig god.

Det vil si, dekningen fra en tilleggsforsikring er i utgangspunktet en god del bedre enn en helt generell forsikring. Den generelle boligforsikringen derimot er god, i den grad at du slipper å gå inn på hvert individuelt område med et forsøk på å finne ut av akkurat hva du trenger.

Men merk altså at den også kan være en fallgruve til tider. Det skjer i form av at den innimellom ikke dekker alle kostnader, eller potensielt ikke dekker noe i det hele tatt. Sistnevnte skjer ganske ofte med folk, slik at det er lurt å se ekstra nøye i vilkårene før en tegner en avtale med forsikringsselskapet.

Lønner forsikring som dekker skadedyr seg?

Sannsynligheten for at det å drive skadedyr ut av boligen, eller å måtte reparere byggemassen etter angrep, skal koste veldig mye, er ikke spesielt høy. Det er derfor mange som lurer på om det å tegne forsikring som dekker skadedyr lønner seg.

Dersom forsikringen allerede er med i bolig- eller innboforsikringen din, er denne gjerne dekkende nok. Bor du i et hus som har vært utsatt for skadedyr tidligere, eller for eksempel er gammelt og har optimale forhold for disse, kan det også være lurt å ha tilleggsforsikring.

Hvordan finner du best forsikring?

For å finne best mulig forsikring for dine behov, er det lurt å benytte seg av sammenligning. Da får du en helhetlig oversikt som du kan bruke til å fatte ditt valg.

Still forsikringsselskapene opp mot hverandre, slik at du kan finne en forsikring som dekker skadedyr og har virkelig gode betingelser. Dessuten kan du på denne måten også finne frem til det alternativet som er rimeligst.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang