• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring skjeggkre

Skjeggkre er små innsekter som over de siste årene har spredd seg rundt i norske husstander. Disse er det viktig å nevne at ikke er farlige for mennesker, og dessuten gjør de helt minimale skader på bygningsmasser. Allikevel må det påpekes at skjeggkre uten tvil er veldig sjenerende innsekter.

Nettopp derfor er ønsket om å ha en forsikring som dekker skjeggkre helt naturlig. En slik forsikring skal da helst dekke fjerningen av disse, som faktisk ikke er noen enkel oppgave. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan forsikring som dekker skjeggkre fungerer i praksis.

Boligforsikring som dekker skjeggkre

Det er først og fremst i nyere boliger at mange har opplevd skjeggkre de siste årene. Disse kan trives i både fuktige og tørre omgivelser, og de spiser alt fra døde innsekter, til støv, papir, og tapet. Bestanden trenger ikke mye livsnæring for å holde det gående. Dermed er de vanskelige å fjerne.

Heldigvis dekker boligforsikring fjerning av skjeggkre. Her er vanligvis dekningen med en billig husforsikring på opp mot 50,000 kr. Det skal være nok til å fjerne skjeggkre, men merk at taket er satt såpass høyt fordi mange sliter med å fjerne disse. Jo høyere tak du får under forsikringen din, jo mer attraktiv vil denne forsikringen være.

Merk derimot at standard boligforsikring ikke vil dekke kostnadene. Du må alltid benytte deg av en tilleggsforsikring som dekker råte- og skadedyrskader. Mange tenker at boligforsikringen alene vil dekke skjeggkre, men det er altså et tillegg en må benytte seg av her for å få sikkerhet for at skadedyrene bekjempes.

Andre forsikringer som dekker skjeggkre

Hytteforsikring og innboforsikring kan også være med på å dekke bekjempelsen av skjeggkre. Skadedyret kan nemlig også komme seg på hytta, da de veldig enkelt kan følge deg i bagasjen for eksempel. Nettopp derfor kan det hende at skjeggkre dekkes av reiseforsikring i noen få tilfeller.

Det er dessuten også verdt å nevne eierskifteforsikring. Dersom du kjøper et hus, og din boligselgerforsikring inneholder dekning av skjeggkre, får du gjerne hele bekjempelsen betalt for. Det kan også være grunnlag for at eierskifteforsikring gir tilgang på advokat, om tidligere eier skjulte forholdene.

Uansett finnes det flere forskjellige typer forsikringer som kan gjøre seg gjeldende mot skjeggkre. Den mest naturlige er nok boligforsikring i seg selv eller tilleggsforsikring til denne. Uansett vil det koste deg en liten sum gjennom egenandelen, men med den voksende bestanden i Norge kan dette lønne seg.

Er forsikring som dekker skjeggkre fornuftig?

For bare noen få år siden var forsikring som dekte skjeggkre ikke å finne hos mange av forsikringsselskapene. I dag kan du finne den hos samtlige, og det er nettopp et resultat av hvor mye disse skadedyrene har spredd seg i norske hjem. Spesielt flere nye hjem ser større bestander av skjeggkre.

Nettopp derfor er det lurt å finne en boligforsikring som dekker dette, eller tegne en tilleggsforsikring for det helt spesifikt. Merk deg at forsikringsselskapet ikke vil garantere at skjeggkre fjernes for godt, men bare at bestanden vil reduseres gjennom tiltakene. Det er uansett verdt det med forsikring for dette.

Finn din forsikring

Er du på utkikk etter en forsikring som dekker skjeggkre? Eller kanskje andre lignende skadedyr? Uavhengig av hvilken forsikring du ønsker, er det lurt å sammenligne forsikringene og sjekke både vilkår og priser som du blir tilbudt av de ulike aktørene.

Du kan finne den beste forsikringen for deg der ute med bare litt ekstra innsats. Få en oversikt i dag, og sett forsikringsselskapene opp mot hverandre. Da er det de som kjemper om å ha deg som kunde, og ikke omvendt.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang