• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring tak

Taket er en helt essensiell del av huset, slik at når ikke dekket fungerer optimalt, kan det fort oppstå store problemer. Lekkasjer, vannskader, råte og sopp, samt andre problemer med tak, er ikke noe hyggelig å støte på. Nettopp derfor er en forsikring som dekker tak så viktig å ha tegnet.

Her er det mange som tar det forgitt at for eksempel en god husforsikring dekker alle kostnader rettet mot taket. Det er ikke alltid tilfellet, selv om mange forsikringsselskap gjør nettopp det. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker tak og hvordan disse fungerer i praksis.

Boligforsikringen din dekker det meste

Boligforsikringen din er tilegnet å dekke de fleste kostnader som oppstår ved skade. Dette gjelder brann, vannskader, og til og med tyveri, der hærverk er en naturlig del av det å bryte seg inn vanligvis. I alle disse tilfellene vil din boligforsikring være med på dekke kostnadene til taket.

Kanskje aller mest aktuelt er boligforsikring for å dekke tak ved vannskader. Det er ikke uvanlig at en for eksempel opplever lekkasje i taket, eller at vannskader fører til råte og sopp. Da er det fint å ha en forsikring som kan dekke det som veldig fort kan bli en ganske så høy regning for de fleste boliger.

Det vil selvfølgelig være en egenandel inne i bildet her, men til syvende og sist er boligforsikringen med på å dekke det meste av kostnader assosiert med skader på taket. Dette gjelder alt fra å rive ut det gamle taket, til å installere et helt nytt tak. Reparasjonen kan også være enkel til tider med lapping.

Innboforsikringen dekker eiendelene dine

Det er sjeldent at skader på taket, slik som en lekkasje, kun fører til skader på selve taket. Ofte skades boligen generelt gjennom vannskader, samt de mange eiendelene. Spesielt utsatt blir selvfølgelig loftet, der skadene kan komme på ganske så store summer om du oppbevarer eiendeler her.

Alt fra gamle møbler til malerier er vanlig å oppholde her. Da er det kjekt å ha innboforsikringen som dekker tapet av disse eiendelene, slik at de kan erstattes raskest mulig. Er taket virkelig skadet, vil det naturligvis også være mulig at vannskader for eksempel sprer seg ytterligere i hjemmet ditt.

Merk at du selv skal anslå verdien av eiendelene dine for innboforsikringen. Dette er for eksempel viktig for en brann, der du potensielt kan miste alle eiendelene dine. For vannskader fra tak, er det derimot sjeldent at eiendelene går tapt. Dermed vil innboforsikringen helt sikkert erstatte alt det tapte.

Lønner forsikring som dekker tak seg?

Forsikring som dekker tak, er en veldig god ide å ha. Vanligvis er dette inkludert i boligforsikringen, og skadene på eiendeler i selve boligen er dekket under innboforsikring. Det kan derimot hende at du må tegne tilleggsforsikringer for å kunne få dekning av enkelte vannskader der ute.

Derfor er det viktig å lese gjennom betingelsene for avtalene du signerer, slik at du sikrer deg de beste resultatene. Det er nemlig ganske store forskjeller mellom de mange forsikringsselskapene som tilbyr boligforsikring i dag.

Finn forskjellene mellom forsikringsselskapene

Du finner best forskjellene mellom forsikringsselskapene ved å sammenligne disse opp mot hverandre. Lag først en oversikt over de som tilbyr forsikring som dekker tak, før du deretter ser nærmere på akkurat hva som er dekket av den spesifikke forsikringen.

Når du har identifisert de alternativene du mener passer dine behov, kan du se nærmere på hvordan prisen henger sammen med tilbudet. Til syvende og sist vil du helt garantert finne et tilbud som passer deg best mulig.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang